Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fundatie gard placi de beton

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fundatie gard placi de beton

  Bună ziua!
  ​​​​​​Ne-am hotărât să schimbăm gardul la stradă și am optat pentru cel din placi de beton.Gardul va avea 2mh.Este necesară o fundatie?Daca da ,ce dimensiune?Fiind destul de înalt gardul, hotărâsem să renunțăm la acea bordură ,mai ales ca cel care ne monteaza gardul zicea ca o sa vină puțin in pământ și că o sa prinda in ea 2cm din prima placa .Cat de mult ajută acea bordura la susținerea gardului? Am citit pe internet că,sustinerea gardului se poate face si doar pe stalpi ,nefiind necesara o fundatie.Cel care pune gardul zice ca merge în pământ cu acea bordură 20cm.La 2mh gard cât trebuie să intre in pământ stâlpii de susținere?Se poate face bordura si dupa montarea gardului?
  Mulțumesc frumos,aștept sfaturile dumneavoastră!

 • #2
  Gardul din placi nu necesita fundatie, se toarna beton doar la stalpi, ei vor sustine placile. Bordura sub placi are rol de inchidere doar. Poti sa o torni cat doresti,mai inalta sau mai scunda, dupa cum este terenul.
  Din punctul meu de verere optiunea gard placi beton este cea mai slaba, placile vor face zgomot la vant, se fisureaza in primul an etc.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Mulțumesc pentru sfat!
   ​​​​​​Referitor la bordură,ne gândisem să o facem de 20cm in pamant,5cm la suprafata ,cât să protejeze gardul,și să o armăm cu plasa de buzau ,iar ca ciment să folosim structoplus .Am citit pe forum ,cum că ,cimentul turnat la suprafață lucreaza datorită procesului de îngheț-dezghet și ne este teamă să nu afecteze stabilitatea gardului.Am optat pentru un astfel de gard din motive financiare.Casa am cumparat-o iar renovarea ei ne-a costat destul de mult.

   Comentariu


   • #4
    Nu se intampla nimic. In pamant cat aveti nevoie, peste sol de regula se lasa 10cm la garduri din placi. Daca stalpii sunt fixati bine in beton, bordura nu afecteaza stabilitatea gardului.
    Ca metodologie de lucru, intai se fixeaza stalpii si placile definitiv, apoi se toarna bordura.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     Mulțumesc frumos!O zi bună vă doresc!
     ​​​​​​

     Comentariu

     Procesare...
     X