Fundatie gard placi de beton

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Mariama
    Incepator
    • 24.iul.2019
    • 25

    Fundatie gard placi de beton

    Bună ziua!

    ​​​​​​Ne-am hotărât să schimbăm gardul la stradă și am optat pentru cel din placi de beton. Gardul va avea 2mh.Este necesară o fundatie? Daca da ,ce dimensiune? Fiind destul de înalt gardul, hotărâsem să renunțăm la acea bordură ,mai ales ca cel care ne monteaza gardul zicea ca o sa vină puțin in pământ și că o sa prinda in ea 2cm din prima placa .Cat de mult ajută acea bordura la susținerea gardului? Am citit pe internet că, sustinerea gardului se poate face si doar pe stalpi ,nefiind necesara o fundatie.Cel care pune gardul zice ca merge în pământ cu acea bordură 20cm.La 2mh gard cât trebuie să intre in pământ stâlpii de susținere?Se poate face bordura si dupa montarea gardului?

    Mulțumesc frumos,aștept sfaturile dumneavoastră!
    Ultima editare de calin.diaconu; 08.oct.2022, 12:49. Motiv: introducere SEO - tags pentru motoarele de cautare
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13007

    #2
    Gardul din placi nu necesita fundatie, se toarna beton doar la stalpi, ei vor sustine placile. Bordura sub placi are rol de inchidere doar. Poti sa o torni cat doresti,mai inalta sau mai scunda, dupa cum este terenul.
    Din punctul meu de verere optiunea gard placi beton este cea mai slaba, placile vor face zgomot la vant, se fisureaza in primul an etc.
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • Mariama
      Incepator
      • 24.iul.2019
      • 25

      #3
      Mulțumesc pentru sfat!
      ​​​​​​Referitor la bordură,ne gândisem să o facem de 20cm in pamant,5cm la suprafata ,cât să protejeze gardul,și să o armăm cu plasa de buzau ,iar ca ciment să folosim structoplus .Am citit pe forum ,cum că ,cimentul turnat la suprafață lucreaza datorită procesului de îngheț-dezghet și ne este teamă să nu afecteze stabilitatea gardului.Am optat pentru un astfel de gard din motive financiare.Casa am cumparat-o iar renovarea ei ne-a costat destul de mult.

      Comentariu

      • VYS
        Living Legend
        • 19.aug.2005
        • 13007

        #4
        Nu se intampla nimic. In pamant cat aveti nevoie, peste sol de regula se lasa 10cm la garduri din placi. Daca stalpii sunt fixati bine in beton, bordura nu afecteaza stabilitatea gardului.
        Ca metodologie de lucru, intai se fixeaza stalpii si placile definitiv, apoi se toarna bordura.
        VYS Blog DIY

        Comentariu

        • Mariama
          Incepator
          • 24.iul.2019
          • 25

          #5
          Mulțumesc frumos!O zi bună vă doresc!
          ​​​​​​

          Comentariu

          • Decebal_S
            Incepator
            • 09.oct.2017
            • 18

            #6
            La orice tip de gard, fundatia stalpilor este foarte importanta. Cu atat mai mult la gardul cu panouri din beton prefabricat, care este un gard greu. Sunt doua aspecte ce trebuie luate in considerare: adancimea fundatiei stalpilor de gard si forma fundatiei.
            Adancimea fundatiei ar trebui sa fie minim adancimea de inghet din zona climatica respectiva (sa zicem, minimul 0,7 m - exista tabele cu adancimea de inghet, functie de zona geografica).
            Forma fundatiei (a sapaturii pt. fundatia stalpului) este, de obicei, in viata reala, de forma conica sau tronconica, cu varful in jos. Ideal ar fi sa fie cilindrica sau paralelipipedica, daca se poate chiar evazata putin la partea de jos. La inghet-dezghet repetat, chiar daca se respecta adancimea minima de fundare, o fundatie conica (cu varful in jos) poate fie expulzata, incet-incet, din pamant.
            De cele mai multe ori, din nestiinta si/sau pentru economie de beton, fundatiile stalpilor de gard NU sunt realizate corect.
            Daca fundatiile stalpilor gardului sunt incorect executate, in timp, apar inclinari aleatoare ale stalpilor si, la limita, la inclinari mari, unele panouri de gard pot iesi din profilul "H" al stalpilor. O fundatie corect executata costa ceva mai mult, dar contribuie la durabilitatea gardului si la comportarea corecta in timp.

            Comentariu

            • calin.diaconu
              Administrator
              • 17.mar.2005
              • 417

              #7
              Va felicitam si va multumim pentru deschiderea acestui topic interesant, cât si pentru raspunsurile competente pe care le-ați oferit forumistului Misiunea Casa!

              Am selectat acest subiect pentru sfaturile pe care le oferă, alături de câteva articole din arhiva noastră, și contăm pe spiritul de observație, pozele si comentariile voastre, pe care le așteptăm aici sau pe adresa Redacției!

              Ridicarea unui gard e semn de bună vecinătate (respect pentru adevărul limitei fizice și respect pentru intimitatea celuilalt) și mai știm că gardul are două fețe - una spre interior, alta spre exterior.

              De unde și concluzia, că punctul de vedere e intotdeauna cel mai important!


              Iată mai jos o selecție de articole din paginile Misiunea Casa, pe tema gardurilor. Le puteti citi, dacă aveți de rezolvat problema gardului.


              Achiziţionarea unui teren pentru ridicarea unei case impune realizarea unei imprejmuiri a terenului, prin aceasta delimitand si protejand spatiul interior.


              Gardul se defineste ca o imprejmuire din lemn, metal, zidarie sau alt material, a unei incinte cu rol de locuinta, spatiu de lucru sau teren.


              Sa continuam cu descrierea rolului gardurilor, a conditiilor de executie si a accesoriilor acestora!


              Împrejmuirea curţilor este un pas important care se poate executa atât înaintea lucrărilor de construire a casei, dar şi ulterior acestora.


              Odata cu inceputul lunii martie, putem spune ca startul lucrarilor de exterior a fost deja dat. Astfel, proprietarii de case pot trece acum la finisajele exterioare ale locuintelor, la anvelopari termice, la refacerea invelitorilor, a pavajului din curte sau la cea a gardului. Dintre toate aceste operatiuni, in acest articol vom discuta in particular despre ridicarea gardului.





              www.calindiaconu.com

              Comentariu

              • calin.diaconu
                Administrator
                • 17.mar.2005
                • 417

                #8
                Salut, subiectul fundației gardului e foarte important, pentru că - în funcție de lungimea lui, pot să vă spun diin experiență personală că el ”lucrează în timp”, și pot apărea fisuri, crăpături.

                Eu zic că e recomandabil să realizați o fundație pentru un gard din placi de beton de 2m înălțime.

                Fundația va ajuta la distribuirea încărcăturilor din gard către sol, astfel încât să evitați deformarea sau prăbușirea gardului. Pe ce lungime îl veți construi?

                Există mai multe tipuri de fundații care pot fi utilizate pentru un astfel de gard, cum ar fi fundația pe șanț sau fundația pe radier.

                Înainte de a alege tipul de fundație, este important să se ia în considerare:
                • tipul de sol din zonă,
                • nivelul apelor subterane (am fost sfătuit ca adâncimea fundației să fie sub adâncimea de îngheț),
                • alte condiții de mediu care pot afecta stabilitatea fundației. De exemplu, mi se pare că s-au accentuat crăpăturile din pricina unui bumper care a fost montat în dreptul gardului meu (pe stradă, pentru a reduce forțat viteza mașinilor).
                Vă recomand să consultați un inginer structurist sau un constructor calificat pentru a determina tipul de fundație potrivit pentru proiectul dvs.

                www.calindiaconu.com

                Comentariu

                Procesare...