Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montaj piscina compozit

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montaj piscina compozit

  Va salut,

  Urmeaza sa montez o piscina din material compozit cu dimensiunile 7x4m si inaltimea 1,5m (din care 10cm supraterani) si am cateva nelamuriri in ce priveste montajul.

  Montatorul recomanda turnarea unei placi de beton armate cu grosimea de 10 cm pe fundul gropii, iar dupa asezarea piscinei pe placa si umplerea perimetrala cu pietris sort 7-16mm, urmeaza turnarea unei centuri/borduri de 10x10cm imprejurul piscinei in zona buzei superioare, cu rol de fixare (care sa previna si o eventuala ridicare a piscinei in cazul golirii acesteia).

  Am cateva intrebari la care va cer autorul:
  -> ce se poate intampla in zona de pietris, avand in vedere ca nu are densitatea pamantului compactat din jur (migrari ale pamantului compactat in zona de pietris? in cazul ploilor abundente etc) Ar fi recomandata adaugarea de nisip sort 1-6mm ulterior, pt a umple mai bine zona de pietris?
  -> sapatura imprejurul piscinei va fi de 30cm iar centura va avea doar 20cm. Ce se poatea intampla in zona celor 10cm de pietris neacoperit cu centura? Mentionez ca imprejurul piscinei se va construi un deck din lemn/wpc cu latime variabila (min 60cm).
  -> avand in vedere ca se solicita in mod expres in acest caz (desi de obicei nu se procedeaza astfel, ci se aseaza pe un pat de pietris) turnarea placii de sub pisicina, iar in partea superioara va fi turnata centura (fixata de peretii piscinei cu niste ancore metalice, piscina va fi prinsa intr-un "sandwitch" de zone betonate. In acest caz, greutatea bordurii betonate poate afecta structura piscinei?

  PS: mentionez ca panza freatica se afla la aprox. 8m adancime.

  Multumesc!
  Ultima editare de El Guapo; 12.sep.2021, 12:30.

 • #2
  > nu se intampla nimic, nu are densitatea pamantului dar nu are vriatiile de volum specifice pamantului. Un strat de pietris ramane o masa compacta si stabila la varitiile mediului, pamantul nu. Doar pietrisul recomandat, fara alte amestecturi.
  -> nimic deosebit in profunzime, la suprafata se poate acoperi cu ce doresti, chiar si cu pamant. Deck-ul pe ce il montezi?
  -> varianta cu strat de egalizare si suport din beton este cea recomandata. Bordura nu afecteaza piscina.

  Asteptam sa ne inviti la piscina!
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Multumesc frumos pt raspunsuri!

   Partea cu deck-ul nu am gandit-o inca, desi ar trebui sa o fac inaintea montarii piscinei. Vreau sa betonez cat mai putin posibil, insa cred ca o sa fie o adevarata provocare, mai ales ca vreau sa-l decupez dupa forma piscinei, care e curbata pe tot perimetrul. Vreau sa-l fac de 60cm latime, insa centura de beton va avea doar 20cm, deci o sa-mi trebuiasca ceva in zona ramasa. Ma gandesc ca acolo sa compactez bine pamantul, apoi sa pun folie antiburuieni si din loc in loc dale de beton vibropresat 4-6cm, pe care sa montez strucura deck-ului (hidroizolatie 0,8cm + substructura 3cm + deck 2,6cm), asta inseamna cam 12-13cm. Inca nu am gasit profil curbabil de margine cu inaltimea de aprox. 10-12cm, de culoarea deck-ului (maro). Problema e ca zona de beton ar trebui sa aiba si o mica panta... pare destul de complicat iar eu nu sunt Mec Giver asa ca orice sfat este binevenit!

   Comentariu


   • #4
    Teoretic pamintul din jur poate lucra , deci depinde de calitatea lui . Umplerea cu pietris nisip este recomandata cit si indepartarea apei de ploaie din zona de umplere , prin borduri , trotuare ... Important este ca " tigaia " sa fie bine ancorata de pamint la montaj . Foarte bine .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de El Guapo Vezi post
     Partea cu deck-ul ...
     Ar fi mult mai usor de gestionat problema prin extidnerea betonului pe latimea de montaj a deck-ului. Extinzi pana la cei ~60 de deck piatra apoi 10cm de beton armat. Piatra de 10cm sub beton si asta e!
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu

     Procesare...
     X