Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Acoperis tabla zincata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Acoperis tabla zincata

  Locuiesc la ultimul etaj iar tabla de pe acoperis s-a rupt. Va rog sa imi spuneti cum sau daca o pot repara. Am aflat si ca tabla trebuie periodic vopsita. Puteti sa imi recomandati o vopsea anume. Va multumesc foarte mult.

 • #2
  Stimate dl. Popovici C,
  Daca tabla a suferit un accident local si s-a rupt se inlocuieste acea zona, daca este perforata datorita coroziunii in timp bine este s-o schimbati pe toata. Invelitoarea fiind o utilitate comuna inlocuirea ei este suportata de toate familiile din bloc.
  Vopsirea tablei zincate este indicata dupa ce s-a pierdut stratul de acoperire dar deteriorarile nu sunt majore. Oricum vopsirea nu asigura o protectie mai indelungata de un an-doi. Pentru vopsire puteti folosi orice vopsea pe baza alchilica.

  Comentariu


  • #3
   Izolare Acoperis

   Va salut, vreau sa izolez acoperisul casei. Acesta este alcatuit din scindura si tabla zincata de 0.4 iar placa de beton este de 12 cm.
   Eu vreau sa pun vata minerala (nu are folie de aluminiu) intre capriori si intrebarea era cum sa procedez in acest sens (cum sa pun vata minerala tinind cont ca nu are folia de aluminiu)?

   Va multumesc,
   Claudiu Bozantan

   Comentariu


   • #4
    Stimate d-le Claudiu Bozantan,
    Vata minerala poate fi prinsa cu cleme de tabla batute in cuie de capriori, dupa care se prinde folie de PVC cu cuisoare sau pioneze de aceiasi capriori. Oricum aceasta termoizolatie banuiesc ca va fi acoperita cu placi de gips-carton.

    Comentariu


    • #5
     nu pun gips garton, doar vreau sa termoizolez podul. Eu ma gindeam sa misort distanta dintre capriori, sa tai vata la dimensiune si sa o "imbrac" in folie de plastic dupa care sa o prind intr-un fel ... nu stiu cum

     Comentariu


     • #6
      Stimate d-le Claudiu Bozantan,
      Este buna si varianta dvs. Taierea placilor de vata minerala o faceti cu un cm. mai mare si puteti sa le introduceti fortat intre capriori. Pentru siguranta prindeti pe caprior o clema din tabla.

      Comentariu


      • #7
       acoperis tabla zincata + ventilat

       am cautat subiectul in acest forum, dar nu am gasit decat ceva adiacent.
       Care este problema:
       refac acoperisul (care nu a fost izolat si urmeaza acum), compus din tabla zincata, astereala si capriori de 10. Vreau sa realizez un acoperis ventilat, si nu stiu cum sa fac. La izolatie folosesc vata minerala de 15, iar in zona capriorilor ma gandeam la polistiren de 5. Cateva sfaturi si sugestii mi-ar prinde mai mult decat bine.

       Comentariu


       • #8
        nu este nevoie sa izolezi capriorii; este de ajunsa sa pui vata intre ei; lemnul are rezistentza termica destul de mare.si da pui vata, ori iei pe flie de aluminiu, ori iei simpla si pui folie de pvc.
        va multumesc de raspunsuri.

        Comentariu


        • #9
         Acoperis dublu izolat: izolatie intre capriori cu vata minerala si peste acest strat+capriori inca un stat de vata minerala eventual caserata cu folie de aliminiu.

         Aceasta este maximul.
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • #10


          Solutie tehnica elaborata de firma Bauder.
          Cheia acestui tip de invelitoare este membrana Bauder Top Vent 02 NSK situata direct sub tabla si izolatorul termic amplasat pe capriori.
          De mentionat ca firma germana Bauder are o reprezentanta in Cluj.

          Comentariu


          • #11
           Alt tip de acoperis ventilat cu tabla zincata:

           - tabla zincata
           - astereala
           - strat de ventilatie
           - contrasipci in lungul capriorilor
           - folie transpiranta asezata pe capriori
           - izolatie termica 2 straturi, ( de preferat un strat intre capriori si inca un strat sub capriori)
           - bariera de vapori, de preferat din folie de Al.
           - finisaj interior ( gips carton, lambriu, etc)

           Ar fi de preferat izolarea capriorilor. Chiar daca acestia ocupa 7 - 8 procente din suprafata unui acoperis, in cazul in care acestia ramin neizolati, atunci 25% din pierderea de energie la nivelul sarpantei se va produce prin puntile termice din dreptul capriorilor.

           Comentariu


           • #12
            Acoperis tabla zincata

            Acoperisul casei male este din tabla zincata. Se pare ca nu a fost bine montata deoarece cand bate vantul flambeaza si pocneste. Se vede cu ochiul liber ca suprafata tablei este ondulata si ar trebui sa fie perfect plana. Am citit pe forum despre aceasta problema dar nu am gasit nici o solutie de rezolvare. Fixarea cu cuie in asteriala ar fi o solutie sau exista si alte metode de rezolvare? Va multumesc pentru eventualele informatii.

            Comentariu


            • #13
             Puteti fixa locurile unde tabla flambeaz cu suruburi prevazute cu saibe de neopren.

             Comentariu


             • #14
              Multumesc. .Trebuie sa recunosc ca este o solutie simpla la care nu m-am gandit. Unde as putea cumpara saibele de neopren?

              Comentariu


              • #15
               Suruburile autofiletante 4,8x35 mm pt. tabla/lemn se gasesc de cumparat la comerciantii care vand tigla de tabla.

               Comentariu

               Procesare...
               X