Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Acoperis tabla zincata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Multumes inca o data pentru informatii

  Comentariu


  • #17
   aqua block vs acoperis nou

   Nu stiu cum se numeste acest tip de acoperis in 2 ape dar apa se aduna la mijloc si de acolo se scurge spre exterior. Este din tabla zincata iar panta ce directioneaza apa din mijlocul acoperisului spre scurgere e prea mica iar la ploi torentiale, cand se topeste zapada raman ochiuri de apa care nu se scurg. Tabla e faltiuta corect doar ca constructorii au prins o cu cuie si holsuruburi si in partea unde e prea mica panta. Pe langa aceastea si pe la imbinarile dintre pante si infiltreaza apa. O parte din cuie sunt cositorite iar holsuruburile cu silocon. Fostul proprietar a incercat si ceva silicon bituminos de la o firma concurenta (pe care eu personal nu o agreez). Problema era rezolvata pentru 2-3luni. Parerea mea e ca din cauza dilatatiei/contractatie metalului siliconul s-a fisurat.
   Problema se rezolva cu inaltarea acoperisului (care acum are o inaltime de 50cm la fiecare 200cm). Eu prefer rezolvarea pe lunga durata dar nu e decizia mea. Ar mai fi si AquaBlock dar am mari retineri oricat de multumit as fi de restul produselor Ceresit.

   Comentariu


   • #18
    poza:

    Comentariu


    • #19
     Postat în original de adevaratulcristi
     poza:
     http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=12485
     De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
     În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

     Comentariu


     • #20
      nu corespundea rezolutia
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • #21
       Deficientele invelitorii se pot rezova doar prin inlaturarea tablei zincate.

       Dupa inlaturarea tablei trebuie marit panta acoperisului cat si a doliei.

       Daca nu se doreste inlaturarea invelitorii incercati sa cositoriti imbinarea tablei la marginile doliei cat si pe cuiele batute pentru fixarea tavlei.

       Comentariu


       • #22
        N-am mai asteptat raspunsul dvs si am decopertat in ideea maririi pantei...m-a prins ploaia cu acoperisul desfacut. Nu sunt specialist in domeniu dar mi s-a parut solutia "cea mai logica", de aceea va intreb ce e aceea dolie? Acea parte a acoperisului care in cazul meu nu are panta spre scurgere?
        Pentru cultura mea generala, imi spuneti va rog cum se numeste acest tip de acoperis?

        Comentariu


        • #23
         -Dolia este unghiul format la partea inferioara din intersectia a doua planuri (ape) de acoperis.

         -Acoperis cu suprafete plane inclinate sau altfel spus acoperis inclinat. Planurile inclinate ale acoperisului se mai numesc ape.

         Comentariu


         • #24
          aaa...pai dolia nu numai ca nu are panta spre burlan dar dupa cum se vede si din imagine are panta spre mijlocul ei. Voi inlocui grinzile si capriorii care sunt putreziti dar as dori sa mi spuneti ce dimensiuni ar trebui sa aiba...ma gandesc ca iarna ar trebui sa sustina si greutatea zapezii.
          Exista niste norme,nu? Nu pot sa ma iau dupa dimensiunile vechiului acoperis pentru ca nu sunt 2 capriori la fel. Totul e improvizat si facut ochiometric.

          Comentariu


          • #25
           Nu se poate realiza un acoperis intr-o singura apa ?

           Va rog sa postati mai multe poze din unghiuri diferite cu acoperisul.

           Comentariu


           • #26
            Acoperis -Tabla si zgomot

            In curand vom invelim acoperisul casei. Este o casa nou. Pretul pentru sindrila, tigla si tigla metalica sunt intre 10,000-14,000 RON (fara sistem de drenaj si manopera), dar tabla zincata (clasic) este numai 3500 RON.

            Diferenta mare de bani poate fi folosit in alta parte. Dar tousi nu sunt convins. As vrea sa pun 2 intrebari:

            1. Sotie este frica de zgomot produs de tabla. Daca pun tabla zincata si izolatie de 20-25cm vata minerala, o sa am problem cu zgomot (pasare plimband pe acoperisi, ploia, etc.?)

            2. Care este motivul pentru care oamneii fug de la taba zincata, cand diferenta de pret este asa de avantajoasa.

            Multumesc pentru timpul acordat acesasta scrisoare.

            Comentariu


            • #27
             Postat în original de gmcalarasi
             [...] 2. Care este motivul pentru care oamneii fug de la taba zincata, cand diferenta de pret este asa de avantajoasa. [...]
             La noi circula o vorba: "Sint prea sarac ca sa cumpar ieftin."
             Sau altfel spus (asa cum am gasit pe un site): "Un euro economisit in faza de proiectare te costa 10 euro in faza de executie, 100 de euro in faza de intretinere si 1000 de euro in faza de consolidare."
             De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
             În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

             Comentariu


             • #28
              Eu sunt de acord cu ce spui.
              Eu vreau sa stiu daca tabla este chiar asa de prost.

              Pana acum nu am gasit motive decat subiectiv. vreau sa stiu ceva concret.

              In germania, asutria, elvetie, nu prea gasesc tigla metalica, dar aici este cel mai cautat. Dece ei feresc de tigla metalica? De ce noi alergam dupa tigla metalica?

              In state si canda majoritate de casa sunt acoperit cu sindrila bitumoase. la noi, nu sunt prea aceptat, dar totusi este un material foarte bun. De ce este bune acolo si nu este bun aici?

              Tigla clasica. Cei sa spun. Este foarte bun, dar un pic mai scump si cere consolidare mai puternica. Mai gasesc casele cu tigla romanesc de peste 100 de ani.


              Unii gandesc ca tot ce este romanesc nu este bun. Oameni care fug de tabla au motive concret sa fug de cei este vechi? nu stiu. De prea mult ori romanul sa alerga dupa ce a facut vecinul, fara sa cerceteaza piata. Piata nu a oferit timp necesar ca sa compare. Nici nu a fost acordat timp necesar pentru tigla metalica.
              Mai gasesc casa cu tabla de peste 50 ani, fara problema. Calitate de tbla s-a schimbat? Cei care au trait 50 de ani cu tabla au 50 de ani de chin? Care este problem? eu nu stiu.

              Daca pot sa acoper casa cu 35mil fata 110-140 la celelalte sistem (am baieti care poate executa toate sistem deci manopera este exclus), de ce nu.
              Care este problem cu tabla.

              Un constructor canadian (specialist de coperisi) mi-a spus ca tbla este cel mai rentabil. lui ii place incheiatura la dopilie si coame si zice ca are cel mai bun sistem la dolie pentru problem de greutate adunat de zapada. A zis cel mai multe reparatile care face el sunt datorita aceasta problem, dar cu tabla, daca este pus bine nu are aceasta problema.
              Totusi, El nu a stat intr-o casa cu tabla si nu cunoaste probleme legat de tabla, dar sincer, nici eu nu stiu, deaceea cer dela voi.

              Pana acuma nu am auzit decat "nu imi place," fara motive concrete
              As vrea sa stiu dece. Care sunt probleme. Eu nu vreau sa promovezi tabla, dar caut motive concret.

              multumesc pt ajutor.
              george

              Comentariu


              • #29
               Nu trebuie sa fi atat de vehement, fiecare material are avantaje si dezavantaje.

               Inainte de a exista tigla din tabla se construia cu tigla clasica sau cu tabla zincata. Este un material raspandit in tara, pentru ca asta a fost istoria si astea erau posibilitatile oferite de regim: ieftin si produs in tara.

               Din pdv. al calitatii, tabla zincata este inferioara tiglei de tabla , are un desegin inferior, este mai greu de montat, necesita intretinere periodica etc.

               Daca vrei cu tabla zincata este alegerea ta si nu te poate obliga nimeni sa nu o folosesti numai ca odata cu diversificarea ofertei de materiale pentru invelitori si evolutia romanului, ar fi pacat sa ramanem toti la tabla traditionala.

               Alta diferenta este data de necesitatea utilizarii asterialei pentru tabla zincata iar la tigla din tabla se poate si fara (sper ca nu am gresit aici).
               Din punct de vedere al zgomotului, tigla metalica nu este departe de tabla zincata, doar putin mai bine.
               La tabla zincata nu ai nici o garantie pe cand la cealalta ai o oarecare garantie.

               Eu unul nu sunt fan al celor doua solutii asa ca te rog sa nu ma acuzi, situ, de ceva. Imi place tigla clasica - beton - ceramica.
               VYS Blog - 100 % D I Y
               Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

               Comentariu


               • #30
                Existenta prea multor linii de imbinare face ca sub o invelitarea din tabla zincata sa se ia masuri de etansare a structurii de sub invelitoare.

                O invelitoare din tabla zincata corect se monteaza pe un strat de membrana cu crampoane hidroizolanta specifica urmat de stratul de astereala.

                Invelitoarea din tabla zincata prezinta o rezistenta mai scazuta in timp fata de o invelitoare din tigla de tabla.

                Comentariu

                Procesare...
                X