Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea foliei anticondens

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • S-a inlocuit la fosta casa batraneasca sin zona Moldovei dranita (sindrila) care putrezise rau cu tigla metalica. Nu comentez optiunea, a fost mult mai simplu, inteleg ca era greu de procurat sindrila.. in fine... casa e folosita doar vara si eventual spre toamna (nu sunt gaze, soba doar la parter, la etaj mai e o camera si apoi un mic pod).
  Din ce imi zice socru-meu, folia s-a montat "clasic" adica prost, la fata cu astereala (nu exista jgheab) si sipcile verticale peste folie, tot pana in buza asterelei. Iar sortul de jgheab (care acopera putin pazia) e montat peste folie - cel putin asa zice ca a ajutat cu caratul si a mai observat una-alta.

  Ce probleme pot aparea? in sensul ca nu cred sa fie aat de mult condens la o casa mai mult nelocuita incat sa afecteze pazia. Din cate am inteles, foliile au fost petrecute unele peste altele.

  Si, desi nu are sens aici, ca sa nu creez un alt topic, o mica intrebare: vecinul care are casa lipita de noi are un acoperis din solzi de carton bitumat iar la imbinarea cu fostele sindrile de la noi bagase si ceva smoala. Acum s-a venit cu tabla pana peste putin cartonul lui si s-a pus un fel de coama unghiulara, ceva in "V". Pe partea lui a fost prinsa in carton cu suruburi si s-a dat cu un mastic negru la imbinare. Trebuie facut altfel? Ma gandesc ca nu se putea pune un colector sub tabla noastra ca imbinarea nu e perfect dreapta si apa se putea duce si pe sub colector. Nu am inca poze de la fata locului...

  Comentariu


  • Postat în original de Ranettius Vezi post
   Ce probleme pot aparea? in sensul ca nu cred sa fie aat de mult condens la o casa mai mult nelocuita incat sa afecteze pazia.
   Chiar daca casa nu este locuita umiditatea pote sa apara si din atmosfera, mai ales in lunile de toamna. Avand tigla metalica umiditatea condenseaza pe intradosul tiglei metalice si picura pe folie. Pot sa apara probleme de evacuare a condensului deoarece sortul a fost montat peste folie, daca aveti posibilitatea sa montati o banda autoadeziva bituminoasa peste folie si sort ar fi bine.

   vecinul care are casa lipita de noi are un acoperis din solzi de carton bitumat iar la imbinarea cu fostele sindrile de la noi bagase si ceva smoala...
   Nu ar strica daca ati atasati cateva imagini sa vedem exact despre ce este vorba.

   Comentariu

   Procesare...
   X