Gerard versus Decra

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • rainmanx
    Incepator
    • 25.sep.2008
    • 4

    #31
    Re: As alege Decra

    Dl. Nitescu este foarte abil. Nu doreste sa se implice intr-o polemica sau sa faca reclama, dar chiar asta face, intr-un mod foarte subtil. Initial am decis sa nu mai raspund la acest topic, dar am fost acuzat ca sunt subiectiv si neinformat, asa ca haideti sa clarificam aceste lucruri.

    Subiectiv? Cu siguranta, o recunosc, dar nu sunt singurul. Si in mod cert subiectivismul nu ma impiedica sa trag niste concluzii documentate.

    Neinformat? Cititi mai jos. Nu vreau sa citez din certificatul de garantie Gerard, ca sa nu fiu acuzat ca fac antireclama. Sunt sigur ca dl. Nitescu ne poate pune la dispozitie o copie ca sa ma contrazica.

    Postat în original de horia nitescu
    Fals. Garantia la GERARD este de 50 la tot sistemul, inclusiv la acoperirea de piatra naturala.
    Subtila formulare. Din cate stiu, "garantie pe sistem" inseamna garantie la tot sistemul de invelitoare, adica tabla, accesorii, folie, sistem pluvial. Prin certificat, Gerard garanteaza ca modulele (nu si accesoriile) vor ramane impermeabile o perioada de 50 de ani de la data certificatului.

    Postat în original de horia nitescu
    Iarasi un raspuns neprofesionist si domnul rainmanx ar trebui sa stapaneasca mai bine aceste date. Testele accelerate au determinat durata de viata a sistemului Gerard la 40 de ani in medii foarte severe si pana la 160 de ani in medii industriale obisnuite.
    Citat din certificatul BBA emis pt. Gerard:
    The acrylic and aluminium-zinc alloy coatings will protect the steel substrate against corrosion and will give the product an ultimate life in excess of 40 years.
    Citat din certificatul BBA emis pt. Decra:
    The epoxy, polyester, mineral-filled acrylic and aluminium-zinc alloy coatings will protect the steel substrate against corrosion and will give the product a life in excess of 40 years.
    Postat în original de horia nitescu
    Denumirea de DECRA este marca inregistrata AHI ROOFING, producatorul sistemului GERARD. Icopal nu avea cum sa o produca din 1940, din moment ce abia din 1978 au obtinut drept de licenta doar asupra numelui si nu a tehnologiei.
    Dl. este bine informat, fara indoiala, numai ca nu despre asta era vorba... Iata:
    Postat în original de rainmanx
    Decra e pe piata europeana de prin 1940, iar grupul care o produce si o vinde are o existenta de vreo 120 de ani... Nu prea cred ca peste 20 de ani nu vor mai exista pe-aici.
    N-am spus ca grupul o produce din 1940. Am spus ca materialul dateaza din anii '40 si ca grupul are o existenta de 120 de ani. Am spus acest lucru ca sa scot in evidenta seriozitatea si eligibilitatea producatorului, in replica la un comentariu facut de ddann referitor la garantie.
    Ii recomand d-lui Nitescu sa citeasca mai bine inainte sa se lanseze in comentarii.

    Postat în original de horia nitescu
    Denumirea de DECRA este marca inregistrata AHI ROOFING, producatorul sistemului GERARD.
    Ca sa parafrazez: Fals.
    Ca sa fiu corect: Nu in intregime adevarat. AHI Roofing detine brandul Decra numai in anumite zone ale lumii. In Europa, numele Decra este detinut de Icopal. D-le Nitescu, nu mai spuneti jumatati de adevar.

    Postat în original de horia nitescu
    Iar partea cu aspectul placut sau mai putin placut este pur subiectiva si nu ar trebui mentionata ca argument de vanzare.
    Nu stiam ca aici facem vanzari. Credeam ca ne sustinem fiecare produsul astfel incat publicul sa fie informat.

    Postat în original de horia nitescu
    Fals. Gerard are pe intrados un strat acrilic care este superior protectiei cu poliester, fie el chiar de 2 microni. Daca ar fi fost necesar mai mult, ar fi fost mai mult.
    Cine e subiectiv aici? Cum argumentati ultima fraza, d-le Nitescu?
    Citat din certificatul BBA emis pentru Gerard:
    5.1 AHI roof tiles are manufactured from hot-dip aluminium-zinc (55% Al-Zn) coated steel sheet, coated both sides with an acrylic and pressed into a shape simulating conventional tiles, shakes or shingles. The tiles are finished with either:
    a mineral-filled acrylic coating followed by stone granules and a clear acrylic glaze coat, or
    an acrylic topcoat of nominal thickness 40 μm.
    5.2 The steel sheet has an aluminium-zinc coating weight of 150 gm–2 (including both sides) to specification EN 10215-DX52D+AZ150.
    Citat din certificatul BBA emis pentru Decra:
    5.2 The 0.43 mm thick steel sheet has either a hot-dip ZA (zinc-aluminium at 95 : 5) coating of 255 gm–2 to BS EN 10214 : 1995, or a hot-dip AZ (aluminium-zinc at 55 : 45) coating of 150 gm–2 to BS EN 10215 : 1995. The sheet is subsequently coated on both sides with an epoxy primer and the underside is finished with a polyester top coat.
    Nu trebuie sa fii profesionist ca sa-ti dai seama ca ambele materiale au parte de aceeasi galvanizare de calitate, dar Decra are in plus acoperire cu poliester. Concluzia o trageti dvs.

    Postat în original de horia nitescu
    5. Decra iti garanteaza inclusiv accesoriile originale produse in fabrica.

    Raspuns
    Acelasi lucru il garanteaza si GERARD.
    Nu e adevarat. Gerard garanteaza ca fiecare modul va ramane impermeabil timp de 50 de ani de la data certificatului.

    Revin cu clarificarea garantiei de 50 de ani la Gerard: In primii 25 de ani exista o garantie nelimitativa, in ultimii 25 de ani garantia este limitativa. Graficul pleaca de la 50% - 50% impartire costuri intre producator-beneficiar incepand cu anul 26, ajungand la un raport de 2% - 98% producator-beneficiar in anul 50.

    Iata inca doua diferente pe care le-am gasit in certificatele BBA emise pentru cele doua materiale, pe care le voi transcrie fara comentarii:

    Gerard:
    8.2 To prevent electro-chemical corrosion, direct contact with lead, copper or their alloys should be avoided and lead and copper roofs should not drain onto the installation.
    Decra:
    8.3 To prevent electro-chemical corrosion, direct contact with copper or its alloys should be avoided and copper roofs should not drain onto the installation.
    Gerard:
    The tiles may be installed on conventional steel or timber structures with a minimum pitch of 12°.
    Decra:
    The tiles may be installed on conventional steel or timber structures with a minimum pitch of 10°.
    In concluzie...
    Postat în original de horia nitescu
    In rest, sunt absolut similare.

    Raspuns
    Oare???
    Raspunsul il va da publicul.

    Dar pentru ca sunt subiectiv, am sa spun ca nu. Decra este o invelitoare mai buna.

    Comentariu

    • Mircea G
      Living Legend
      • 14.ian.2007
      • 12085

      #32
      Iarasi discutii...va spun eu ce sistem este bun ! Acela care e montat nu neaparat de specialisti ci de meseriasi care au inteles cum se face , cum functioneaza si cum trebuie lucrat cu un material sau altul . Daca se lucreaza neaos la f...ui pomana (!) se alege praful de orice material si tehnologie . Asa ca foarte important este sa gasesti meseriasii necesari care sa preia acoperisul si nu hop-top pe casa cu tabla ci prima oara sa vada daca este facut bine , sa rectifice daca este nevoie , sa spuna cum trebuie (re)facut daca cel care a comandat lucrarea este praf (!)...astia sint meseriasi adevarati . Sa nu se ajunga ca aceia cu masina WW ( de exemplu ) care reparata la bordura pastreaza numai forma si numele nu si calitatile !
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu

      • Seni
        Living Legend
        • 05.mar.2006
        • 3481

        #33
        chiar ca s-a ajuns la ... polemici, dar noi "consumatorii" avem de castigat, din discutii se pot afla multe ......
        eu personal am avut ocazia, acum mai bine de un an, sa vad pe viu montarea unei invelitori gerard si mi-a placut foarte mult...
        asa ca acum cand am ajuns sa-mi construiesc o casa am ales acest sistem, acum este la finalizare si sunt foarte multumit cum a iesit, este un sistem care poate fi montat usor!!

        Comentariu

        • ddann
          Incepator
          • 28.iul.2008
          • 49

          #34
          salutare,
          joi am fost la Baicoi si am vazut ambele firme. sunt ok!

          am ales solutia, dar v-o spun in 2 zile

          Comentariu

          • bogdan_dav
            Incepator
            • 28.sep.2008
            • 4

            #35
            totusi despre EVERTILE nu s-a mai vorbit deloc.Stie cineva cei cu genul asta de material.Arata foarte bine gen decra dar e mult mai ieftin . E si mult mai prost???

            Comentariu

            • RaduCA
              Living Legend
              • 09.oct.2005
              • 6360

              #36
              Postat în original de ddann
              [...] am ales solutia, dar v-o spun in 2 zile
              Bine, aşteptăm!
              Oricum, mai important decît ce aţi ales cred că este de ce aţi ales!
              De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
              În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

              Comentariu

              • sorinake
                Membru
                • 21.aug.2007
                • 255

                #37
                Eu as lua pe acel producator de acoperis care pe langa garantie ofera si un sistem de certificare a firmei care-ti instaleaza.
                Degeaba iti da el 40 de ani garantie de nu stiu care' daca vine meseriasul si ii da doua ciocane. Si omul ii da pentru ca nu stie, pentru ca nu l-a scolit nimeni si cumparatorul e grabit ca ploua, etc. Si la sfarsit producatorul pierde imagine si tie-ti ploua in casa.

                Asadar cine are certificari/instruire pentru personal si pentru utilizatorul final ?

                Comentariu

                • ddann
                  Incepator
                  • 28.iul.2008
                  • 49

                  #38
                  ptr Bogdan: ti-am spus ca m-am interesat la Evertile. Pretul de care povesteai ( 6,9 EUR) era pe modul(0,45 mp), deci pe MP, pretul era comparabil sau chiar mai mare atat fata de Decra, cat si fata de Gerard.

                  Comentariu

                  • Seni
                    Living Legend
                    • 05.mar.2006
                    • 3481

                    #39
                    Postat în original de ddann
                    salutare,
                    joi am fost la Baicoi
                    mai mergeai 10 km si veneai sa vezi in plin proces de montare....

                    Comentariu

                    • ddann
                      Incepator
                      • 28.iul.2008
                      • 49

                      #40
                      in baicoi erau o gramada de case cu acoperis Decra si Gerard. Oricum, acolo este un fel de "Pol al Tablei" in Romania, cel putin 3 distribuitori am vazut eu.Daca stiam ca asa de aproape se monteaza Gerard era super...

                      Comentariu

                      • Seni
                        Living Legend
                        • 05.mar.2006
                        • 3481

                        #41
                        Postat în original de ddann
                        in baicoi erau o gramada de case cu acoperis Decra si Gerard. Oricum, acolo este un fel de "Pol al Tablei" in Romania, cel putin 3 distribuitori am vazut eu.Daca stiam ca asa de aproape se monteaza Gerard era super...
                        si ar fi fost o ocazie sa ne cunoastem.....

                        Comentariu

                        • Mircea G
                          Living Legend
                          • 14.ian.2007
                          • 12085

                          #42
                          Postat în original de Seni
                          Postat în original de ddann
                          in baicoi erau o gramada de case cu acoperis Decra si Gerard. Oricum, acolo este un fel de "Pol al Tablei" in Romania, cel putin 3 distribuitori am vazut eu.Daca stiam ca asa de aproape se monteaza Gerard era super...
                          si ar fi fost o ocazie sa ne cunoastem.....
                          Pina una , alta ne poti arata cum decurge montajul ?
                          Instalatii verificari-revizii gaze

                          Comentariu

                          • Seni
                            Living Legend
                            • 05.mar.2006
                            • 3481

                            #43
                            deja este finalizat, n-am apucat sa fac poze...

                            Comentariu

                            • Mircea G
                              Living Legend
                              • 14.ian.2007
                              • 12085

                              #44
                              Postat în original de Seni
                              deja este finalizat, n-am apucat sa fac poze...
                              Cum ai putut sa scapi momentul ? Trebuia sa faci pas cu pas ....naspa !
                              Instalatii verificari-revizii gaze

                              Comentariu

                              • Seni
                                Living Legend
                                • 05.mar.2006
                                • 3481

                                #45
                                ai dreptate, dar voi indrepta greseala, urmeaza inca o invelitoare la aceeasi locatie....
                                inca ai mai putea avea ocazia sa vezi pe ... viu , daca vrei, te anunt ....

                                Comentariu

                                Procesare...