Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cablu incalzitor jgheab

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Răspuns la: Cablu incalzitor jgheab

  Postat în original de Ranettius Vezi post
  [...] Problema se pune astfel: merita costul suplimentar pentru montarea senzorului de temperatura si a celui de programare, sau bagam stecherul intr-o priza cu programare si tinem minte sa il deconectam definitiv cand se incalzeste afara? [...]
  Eu zic că automatizarea specifică unui astfel de produs îşi merită banii, pentru că măreşte confortul beneficiarilor şi reduce consumul de energie electrică. Cea mai performantă variantă dublează senzorul de temperatură cu unul de precipitaţii, aşa că rezultatul este unul superior şi garantat.


  Postat în original de Ranettius Vezi post
  [...] Cablul este comercializat conform normativelor sa fie montat in priza, normal, nu are nevoie de protectii de curent [...]
  Şi cine spune că acel circuit (din care face parte şi respectiva priză) nu trebuie protejat cu un disjunctor diferenţial? Probabil că, în această problemă, nu se vede imaginea de ansamblu... sau altfel spus, "nu se vede pădurea din cauza copacilor".
  Întrebare ajutătoare: dacă producătorii de cabluri de încălzire recomandă disjunctor diferenţial pentru încălzirea în pardoseală, la care nu se pune problema de apă şi de suprafeţe bune conducătoare de curent electric decît în mod accidental, de ce nu ar face acest lucru pentru cablurile care lucrează permanent (sau aproape tot timpul) într-un astfel de mediu?
  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

  Comentariu


  • #17
   Răspuns la: Cablu incalzitor jgheab

   Eu recomand automatizarea si obligatorie protectia prin disj.diferential.
   Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.

   Comentariu


   • #18
    Răspuns la: Cablu incalzitor jgheab

    Postat în original de Ranettius Vezi post
    Nici nu era discutie de home-made. Problema se pune astfel: merita costul suplimentar pentru montarea senzorului de temperatura si a celui de programare, sau bagam stecherul intr-o priza cu programare si tinem minte sa il deconectam definitiv cand se incalzeste afara?
    Merita, deoarece reduceti consumul de energie electrica.
    Nu vad pericolul sugerat de dl Specialist, firmele care vand cabluri de incalzire nu au treaba cu diferentiale etc. Ei doar vand cablul si iti fac si legatura cu conductorul electric. De aia am zis ca e mai bine sa se ia cablul de la astfel de firme si nu de pe internet ca ei fac legaturile mai bine, pun manson, "lipici" etc...
    Din pacate firmele care comercializeaza cablurile nu raspund in eventualitatea unor accidente, singurul raspunzator este cel care a montat cablul respectiv. Daca dumneavoastra nu tineti la siguranta personala atunci de ce si-ar asuma vre-o vina o firma oarecare.
    Cablul este comercializat conform normativelor sa fie montat in priza, normal, nu are nevoie de protectii de curent......
    Nu este asa. Cablul este comercializat pentru a fi utilizat impreuna cu toate accesoriile si vorbim aici inspecial de tabloul electric de comanda.

    Comentariu

    Procesare...
    X