Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelor

  Am realizat anut trecut un acoperis din tabla cutata, in imediata apropiere a unui imobil inalt (4 etaje). Problema este ca o imbinare defectuasa la ulucul imobilului vecin sa transforme acoperisul meu in baterie de percutie la fieacare ploaie, zgomotul auzindu-se destul de puernic in interior.

  Ce pot pune/aplica pe tabla pt a diminua acest zgomot?

  De mentionat ca amincercat cu o placa de polistiren expandat (plus 2 caramizi pt fixare), dar nu am obtinut mare lucru, apa plescaind in continuare pe polistiren.
  Ma gindeam ca niste placi ceramice ar reduce mai mult zgomotul insa suprafata de acoperit face solutia asta cam nepractica, intrucit picaturile pot vi deviate de vint, rezultind 1-2mp de acoperit.

  PS.Sub tabla sunt urmatoarele straturi: folie vapori, scindura, polistiren (10cm), folie vaporti, rigips.

 • #2
  Stimate d-le Cristian Haulica,
  Incercati cu o bucata de vata minerala fixata provizoriu pe locul cu pricina cu citeva caramizi.

  Comentariu


  • #3
   vata minerala io zic ca nu e buna deoarece retine foarte mult umezeala, ducand la o grabire a eroziunii tablei; mai degraba io zic sa incercati cu o folie pentru parchet laminatpe care tot la fel sa o montati cu caramizi
   va multumesc de raspunsuri.

   Comentariu


   • #4
    Sau puteti incerca cu panou de acoperis din PVC, care izoleaza fonic.

    Comentariu


    • #5
     sau poate o bucata de citiva metri de membrana bituminoasa folosita pentru hidroizolatia teraselor
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      izolare fonica acoperis

      sau poate vorbiti cu vecinii sa-si repare jgeabul.
      daca nu sunt de buna credinta primaria le poate impune reparatia
      in normele de urbanism la limita proprietatii jgeaburile sunt obligatorii.
      KATA

      Comentariu


      • #7
       acoperis

       am descoperit o gaura in acoperis de aprox. 8 cm in diametru (a cazut un burlan de la un vecin). Cum sa o astup? M-am gandit ca ar fi bine sa cumpar o solutie (din Metro-pt. metal) cu ajutorul careia sa lipesc o alta bucata de tabla peste gaura existenta. Este buna solutia? Acoperisul este din tabla galvanizata cred ca de 5 mm.
       Florin

       Comentariu


       • #8
        Se Poate folosi solutia cu tabla lipita peste, doar ca trebuie lipita cu un mastic cu putere mare de lipire (silicon poliuretanic, silicon elastomeric)
        De asemnea se poat incerca acoperirea gaurii cu folie bituminoasa autoadeziva (un exemplu este folia bituminoasa cu aluminiu speciala pentru hidroizolare acoperisuri AluBand de la denBraven care se poate gasi in Praktiker)
        Viata e complexa si are multe aspecte...

        Comentariu


        • #9
         tabla are poate 0.5 mm iar gaura o poti acoperi cu o alta bucata de tabla deasupra lipita fie cu silicon(pt acoperis, burlane et) fie cu cositor. daca vei folosi metoda cu cositor ai grija sa decapezi inainte, pt a asigura o suprafata foarte curata
         va multumesc de raspunsuri.

         Comentariu


         • #10
          Acoperis cu tabla de aluminiu

          Am o casa acoperita cu tabla de aluminiu tipografica. Tabla este intr-o stare foarte buna dar pe la imbinari se infiltreaza apa de ploaie.
          Ce pot sa fac sa hidroizolez acoperisul existent?
          Multumesc.

          Comentariu


          • #11
           Daca reusiti sa identificati pe unde se infiltreaza apa, pe deasupra, puteti folosi Silicon Neutral pentru exterior. Binenteles ca doar pentru crapaturi mici.

           Comentariu


           • #12
            pe aluminiu nu prind chiar toate "silicoanele". In general prinde "siliconul" poliuretanic.
            Viata e complexa si are multe aspecte...

            Comentariu


            • #13
             SILIKON ROOF tot de la Ceresit.
             VYS Blog - 100 % D I Y
             Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

             Comentariu


             • #14
              Probleme cu infiltrari mari de apa dupa refacere acoperis

              Buna ziua, Ma numesc Truta Cosmin si as dori niste raspunsuri la problema mea cea mai mare. Sper ca postez mesajul bine se refera la acoperis de bloc.
              Ca sa intelegeti probl. o voi detalia exact si va rog sa-mi spuneti daca cei care au lucrat si cu care cred ca voi mai lucra au procedat corect.
              Stau la etajul 4 din 4, deasupra izolatie facuta ultima data in 1999 clasic adica catran si carton bituminat, anu trecut in noiembrie la o vecina a inceput sa ploua in casa moment in care am hotarat sa izolam in limita banilor stransi.
              Blocul are 4 ap pe neivel, iar deasupra 2 guri de 100 de scurgere ape pluviale. De asemeenea planseul e in panta spre gurile de scurgere. Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare. Din lipsa banilor sa inceput dintr-un capat si am venit cu un metru dupa prima gura de scurgere. Ce au facut? Au folosit membrana Tegola de 4.5 kg/mp, exact modelul Safety PGR, (apropo e buna?), au facut curat intai au incalzit suprafata si au lipit prin incalzire membranele. Nu au folosit catran adica smoala de loc. E bine? Da la ce au izolat dau 10 ani garantie, tine atata?
              Acum problema mea, la scurgere au scos un manson de tabla care era bagat in jos pe teava vreo 15 cm, si au pus in locul lui unul din plastic cu margini care l-au lipit imediat sub stratul lor de izolatie nu cum era cela de tabla mai jos pe planseul blocului. Nu contest teava acea cu margini de plastic (gura de scurgere) era destul de lunga in jos incat sa intre in teava blocului. De atunci ploua in camera in jurul tevii de scurgere, exact la mine in ap. Ei au spus ca de vina este apa care vine din panta neizolata si intra sub a lor. Daca stiam nu ii lasam sa inlocuiasaca scurgerea cu cea moderna. Ce sa faceam? Numa sa continuam cu ei asa, ca le-am atras atentia ca au pus scurgerea numa sub materialulu lor si nu direct pina la betonul blocului, ei zicand ca asa se monteaza ? De asemenea au montat la toata zona izolata si un aerisitor de plastic( la aprox 100mp), e bun cate trebuie la aprox 300mp cat are blocul?
              Va multumesc si va rog sfaturi de la specialisti.

              Comentariu


              • #15
               Re: Probleme cu infiltrari mari de apa dupa refacere acoperi

               Postat în original de cosmintr
               Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare.
               Nu sunt specialist dar din cate stiu trebuia inceput montajul din partea cea mai joasa a acoperisului in cazul nostru din mijlocul blocului pentru a avea o continuitate gen tigla a lipiturilor.Daca nu au facut asa chiar ai o prodlema.
               Izolatia mea are cam 5-6 ani si inca rezista.Tot 10 ani am si eu garantie.Trebuie in primul rand pus lacat la intrarea pe acoperis pentru a nu urca cine si cand vrea pe bloc.Zapada nu se indeparteaza de pe acoperis.Nu se calca cu pantofi care ar putea gauri izolatia.

               Comentariu

               Procesare...
               X