Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Mircea_G
    a răspuns
    Răspuns la: Intrebari problema montaj acoperis

    Problema dvs este de la conceptia acoperisului . S-a lucrat acoperisul in spatele zidului si pe calcan nu a mai putut fi montata o pazie de lemn.
    Prinderea paziei/ bordurii de fronton , trebui facuta in acest caz , pe tabla si pe coama zidului , lipita de zid /calcan , indiferent " cum cadea " pe tabla . In acea zona nu puteti face o prindere serioasa decit dificil cu dibluri speciale .
    Incercati remontarea , lipita de zid si prinsa cum am spus mai sus .
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • Alex Georgescu
    a răspuns
    Intrebari problema montaj acoperis

    Buna ziua!
    Am cumparat un acoperis marca Wetterbest in anul 2009.
    In urma montajului am intampinat o problema. Am un perete dreapt al casei in dreptul caruia acoperisul se inchide cu o pazie (sper ca nu gresesc denumirea).
    Baietii care mi-au montat acoperisul mi-au prins si aceasta pazie in suruburi ca acelea cu care au prins si tigla metalica.
    Problema este ca aceste suruburi au fost prinse in polistiren (peretele fiind termoizolat) si cu timpul acestea au iesit din polistiren....neavand un suport de prindere solid, automat desprinzandu-se si pazia de perete!
    Ce solutii imi sugerati pentru a rezolva aceasta problema si a prinde pazia asa cum trebuie fara risc de desprindere pe viitor?
    Am atasat si pozele cu peretele casei si pazia respectiva la aceasta postare!
    Va multumesc anticipat!
    O zi placuta!
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Puteti sa refixati tabla plana utilizand suruburi cu saiba din cauciuc.

    Lasă un comentariu:


  • hot
    a răspuns
    Postat în original de Specialistul MC
    Va rog sa ne specificati cum anume si pe ce s-a montat tabla zincata ?
    Tabla s/a montat pe astereala de lemn,cand lemnul s/a uscat si/a facut joc si umbla balalau si de acolo provoaca zgomotul insuportabil pentru bietii locatari.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Sper ca randurile dumneavoastra sa fie un semnal de alarma pentru cei care isi construiesc casa si apeleaza la "montatori" de invelitori gasiti ad-hoc.

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Buna ziua,

    Ieri am efectuat interventia la acoperis pe partea cosului respectind sfaturile dvs. Am dat jos totul pina la astereala pe acea parte , leaturi, folie, absolut totul pina la scindura(astereala).
    pe toata lungimea doliei pe partea stinga si dreapa a acesteia si pina la marginea dinspre cos a acoperisului. S-a dat jos tabla din jurul cosului. Ceea ce am gasit in timpul demontarii este de nedescris. Nu credeam ca poate exista atita nesimtire. Rumegus, suruburi, cuie ruginite , dolii gaurite, folie rupta, improvizatii maxime, nesimtire maxima . Am vazut si locurile cu probleme pe unde a intrat apa cind s-a topit zapada. Am montat membrana bituminoasa aproape 20mpatrati cu butelie si arzator, direct pe astereala, am luat o membrana bituminoasa de calitate exact asa cum mi-ati recomandat. Apoi am pus alta folie de difuzie(de buna calitate) peste membrana bituminoasa, am batut din nou alte leaturi, am pus alte foi de tabla noi. Deci pe partea stinga a doliei pina la 1,5 metri in sus(vorbesc de partea inclinata) , sub dolie si pe partea dreapta pina la marginea acoperisului exista acum membrana bituminoasa de 4,5mm grosime montata corect, apoi folie difuzie motata corect.Nu m-am zgircit la bani, a costat ceva dar am pus materiale de calitate conform indicatiilor dvs. Si montajul s-a facurt respectind principiul desenelor dvs. De data aceasta stiind ce am de urmarit am adus o echipa de montaj buna si am stat pe capul lor de dimineatza pina la 7 seara cind au terminat, au lucrat foarte ingrijit si cu atentie maxima pe detalii. S-a refacut totul, si cosul de fum a fost invelit cum trebuie in tabla lisa etc. Acum sint multumit si doresc sa va multumesc pe acesta cale pentru sfaturile dvs. si pentru ca existati.

    Acum astept cu incredere ploile, desi la proba cu furtunul de ieri nu a curs nimic si chiar daca ar intra un pic de apa sub tabla pe folie sau ar ajunge si pe membrana bituminoasa acum apa se va scurge direct in jgheab, atit membrana cit si folia ajung si coboara in jgheab nu ca inainte. Cred ca nici iarna care va veni nu vor mai fi probleme cu topirea zapezii.
    Multumesc frumos.
    Ultima editare de NOSFERATU; 04.apr.2012, 10:23.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Va rog sa ne specificati cum anume si pe ce s-a montat tabla zincata ?

    Lasă un comentariu:


  • hot
    a răspuns
    Cum se poate remedia o problema la un acoperis din tabla zincata montat defectuos in care simptomele sunt urmatoarele:cand bate vantul tabla face foarte mult zgomot.Tabla si a facut joc mai ales pe partea din mijloc a podului.Tabla este cu falturi.Se poate strange cu autofiletante speciale de tabla.....

    Lasă un comentariu:


  • razvan voicu
    a răspuns
    cu mesterii de tabla plana zincata este si mai greu , pentru ca sunt foarte putini. de vreo 15 ani tigla metalica a fost cel mai montat sistem de invelitoare ( nu am date concrete , dar va spun ce am vazut pe santiere ) si cei care puneau tabla plana ori au imbatranit si au renuntat , ori s-au reorientat catre tigla metalica ( datorita castigurilor ) .
    daca va orientati catre tabla plana dublu faltuita ( gen artline ), puneti o folie potrivita acestui sistem , pentru ca altfel nici aceasta invelitoare " nu va fi nici un fas " .

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Denumirea foliei este FOLIE ANTICONDENS CARETTA 75mp/sul recomandat pentru mansarde atit am vazut in factura .
    Mai stau inca o iarna sa vad daca la anul vor mai fi probleme, v-am spus in primul meu post ca luni 27.02.2012 au remediat problema creata de gheata care impingea gheata la imbinarile segmentelor de dolie si ajungea apa pe folie , oricum mai astept sa mai treaca o iarna si daca tot vor fi probleme voi trece la o solutie radicala, jos totul pina la astereala, folie buna si mesteri buni pe care sper sa-i gasesc cu ajutorul vostru daca va fi nevoie. Eu locuiesc in Iasi. S-ar putea sa pun tabla lisa de data asta sau de cupru. Insa problema mare este mesterii. O echipa profesionista imi trebuie si dupa cum ati constatat desi cei care mi-au vindut tabla au avut multa bunavointa , mi-au trimis de fiecare data echipa de interventie (nu au mesteri calificati buni). Daca aveti cumva niste mesteri buni si seriosi pe care sa mi-i recomandati i-as chema si saptamina viitoare sa constate la fata locului si sa ma sfatuiesc cu ei, contra cost bineinteles.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de razvan voicu
    daca ei au spus, tu i-ai crezut ??? una din marile chichite la aceste acoperisuri este folia anticondens ..
    Ati punctat foarte corect problema pe care o are @Nosferatu, incerc sa dau de datele tehnice ale foliei si nu reusesc. Inclin sa cred ca folia utilizate nu este o folie prea buna si de aici problemele cu infiltratiile de apa.
    Daca folia anticondens este o folie cu un singur sens si este montata corect ea se comporta la umiditatea atmosferica ca un strat hidroizolant ce nu permite migrarea umiditatii in zonele de sub folie chiar daca cantitatea de apa este mai ridicata.

    Lasă un comentariu:


  • razvan voicu
    a răspuns
    Postat în original de NOSFERATU
    Oricum am ajuns la concluzia ca tabla tip tigla este un mare fis. Nu cred ca poate asigura etanseitatea asa cum e cu tabla lisa.
    1 - tigla metalica nu se preteaza la orice tip de acoperis.
    2 - comparativ cu tabla plana dublu faltuita, este un sistem mai nesigur .
    3 - materialele folosite la acoperisul dvs. ( ma refer aici in special la folie ) sunt de o calitate cel putin indoielnica . apropos daca tot va pun bureti la dolie sa va puna din cei expandabili.
    4 - ca si gandire a montajului, nu am cuvinte ( vezi tabla din spatele cosului , imbinarile la dolie , folia aceea de aluminiu , etc. ) .

    tigla metalica nu este un mare fas, este o invelitoare care are atat avantaje cat si dezavantaje ( asa cum are orice fel de invelitoare ) . am vazut infiltratii si la tigla metalica, si la tabla plana , si la tigla , etc.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Postat în original de razvan voicu
    Domnule Mircea desenul este gresit realizat .
    1- In desenul dvs. sipcile orizontale blocheaza total scurgerea condensului .
    2- Nu vad cum ati putea prinde panourile de tabla pe sipcile verticale ( cele care ar trebui sa fie montate pe capriori ) .
    Corect . In desen n-am tinut cont de sensul de montare al tablei , ci doar am aratat ca dolia nu este pe sipci .
    In alta ordine de idei , condensul nu este apa pluviala .

    Lasă un comentariu:


  • razvan voicu
    a răspuns
    Postat în original de NOSFERATU
    inca citeva poze[ATTACH=CONFIG]63644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63645[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63646[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63647[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63648[/ATTACH]
    suprapunerile profilelor de tinichigerie sunt foarte mici ( max 3-4 cm din ce se vede in poza ) , iar profilele sunt prost executate ( la suprapuneri se vad luft-uri mari ) .

    Lasă un comentariu:


  • razvan voicu
    a răspuns
    Postat în original de Mircea G
    Poate credeti ca puneam o piedica in calea condensului in varianta asta , dar se scurge , si nu este apa de la robinet , cantitativ vorbind .
    Domnule Mircea desenul este gresit realizat .
    1- In desenul dvs. sipcile orizontale blocheaza total scurgerea condensului .
    2- Nu vad cum ati putea prinde panourile de tabla pe sipcile verticale ( cele care ar trebui sa fie montate pe capriori ) .

    Lasă un comentariu:

Procesare...