Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • razvan voicu
    a răspuns
    Postat în original de NOSFERATU
    Era destul de scumpa si mi s-a spus ca e cea mai buna pe care o au ei la sistemul lor, anticondens si e cauciucata la atingere , parca are niste pori minusculi ca niste pernite.
    daca ei au spus, tu i-ai crezut ??? una din marile chichite la aceste acoperisuri este folia anticondens . sa incerc sa iti explic putin cum e treaba cu folia " scumpa " .
    cei care comercializeaza tigla metalica lasa un pret foarte mic la panourile de tabla si cresc foarte mult pretul accesoriilor ( inclusiv al foliei anticondens ), astfel incat sa ajunga la castigul pe care il doresc . poti sa cresti pretul unei folii anticondens de la 120 de ron ( retineti ca vorbim de o folie tip membrana , nu de un plastic sau o rafie ), la 350-400 ron foarte simplu , pentru ca cel care cumpara nu are cu ce sa compare ( atunci cand folia e branduita ) . sti ceva despre producatorul acestei folii ??? datele tehnice ale produsului ??? pun pariu ca NU ! . daca ti-a mai ramas vreo bucata de folie , ia-o si cauta pe cineva ( din orasul tau ) care vinde Delta Vent N , fa o comparatie si spune-mi daca am dreptate . ( am spus Delta Vent N nu pentru ca vand acest tip de folie , pentru ca e apropiata la pret de 300 ron si pentru ca producatorul este recunoscut in domeniu pe plan mondial ) .

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Nu aveti cumva o imagine cu pozitia foliei anticondens in zona doliei ?

    Am sa caut fisa tehnica a foliei anticondens sa vedem ce calitati are.
    Ultima editare de SpecialistulMC; 01.mar.2012, 11:35.

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Era destul de scumpa si mi s-a spus ca e cea mai buna pe care o au ei la sistemul lor, anticondens si e cauciucata la atingere , parca are niste pori minusculi ca niste pernite. Nu stiu cum s-o descriu mai exact.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Mai pun niste foto. Folia este anticondens de la carretaClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_9580.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	336,7 KB 
ID:	600514Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_9581.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	297,8 KB 
ID:	600515Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_9582.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	355,0 KB 
ID:	600516Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_9583.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	255,4 KB 
ID:	600517Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_9584.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	184,5 KB 
ID:	600518

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Am vazut imaginile si ce s-a discutat pana acuma. Problema cu infiltratiile se poate rezolva definitiv cu o interventie la structura acoperisului de deasupra asterelei. O intrebare importanta: ce denumire are folia anticondens si cum a fost pozitionata sub dolie si pe laterala ?
    Ultima editare de SpecialistulMC; 29.feb.2012, 20:25.

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Asta nu mi-e clar, daca pun membrana bituminoasa ca in desenul dvs pentru care va multumesc, inseamna ca dau jos tabla, dolia si sipcile existente pun membrana apoi folia apoi sipcile dar inseamna ca atunci cind bat sipcile se gaureste si folia si membrana. Luni cind mesterii mi-au reparat acoperisul cel putin pina la prima proba, am descoperit locul unde intra apa pe sub folie, si se prelingea si pe lemnul de la asteriala, erau citeva gaurele exact sub dolia mea atipica de la neglijenta montajului, apa s-a infiltrat pe sub folie in acea zona si a intrat intii in baie(vezi foto ma sus) apoi o parte s-a prelins mai jos, pe folie unde iarasi a gasit niste locuri prin care a patruns in coltul lucarnei. Izolarea mansardei este facuta cu polistiren de 5cm montat intre capriori si completat cu spuma poliuretanica apoi 20cm de vata de sticla cu o parte cu folie aluminiu, apoi vine sistemul rigips. Ma indoiesc ca as avea acoperisul cald, (cred ca aparitia ghetii apoi a fost de la stratul de cca 1m si de la topirea din cursul zilei), cred ca este daca nu super izolat macar mediu izolat. Toata iarna am lasat 2 geamuri intredeschise pentru ventilatie si ca sa nu apara condens, sincer dupa atitea inerventii la acoperis penultima a fost in iunie anul trecut(mai intra cite oleaca de apa la ploi f puternice) si am facut dolia asta atipica dar din bucati insuficient suprapuse la imbinari(de aceea a intrat gheata si apa) de atunci nu mai aveam probleme, apoi a aparut simbata problema pe care tocmai v-am detaliat-o, ma gindesc ca mai bine dau totul jos dar stiti de ce mi-e frica? Ca nu voi gasi nici mesteri buni pentru tabla lisa, (de cupru, zinc, alte firme care au sisteme de table lise prefaltuite), asta le-am spus-o si celor care mi-au vindut tabla actuala, degeaba e tabla buna daca nu stii s-o pui in practica(s-o montezi). Asa ca daca mai am probleme voi incerca solutia dvs si poate chiar un cablu de degivrare sau m-am gindit sa duc o un furtun linga cos, sa-l fixez si iarna cind e zapada multa cu apa fierbinte tras din baie si stropit tot pina se duce toata zapada. Asta e problema, e greu de gasit o echipa de incredere, profesionista . Multumesc pentru timpul pe care mi l-ati acordat d-le Mircea, acum daca mai sunt si alte pareri pe acest forum le astept cu placere si interes.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Cablul se monteaza pe dolie , dreapta stinga de dolie min 50-6- cm , jgheab si burlan . Face treaba , dar nu pot spune cit consuma sau costa . Unde am vazut montat , functioneaza .
    Nu pot sa va dau preturi la tabla deoarece nu cunosc . Parerea mea este sa nu renuntati totusi la actuala tabla caci este pacat de bani . Mai studiati solutii , chiar daca atipice sau aiuristice . Problema este sa functioneze .
    Macar studiati solutia cu pus o membrana din actuala dolie , peste sipci , pina la sageac .

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Credeti ca , daca as utiliza un cablu de degivrare pus pe lungimea doliei si in burlanul de scurgere ar ajuta sa elimin gheata? Sau mai bine trec la inlocuirea tablei actuale si a lucrarii actuale cu o tabla de cupru sau zinc cu solzi ca pe vremea bunicii? Costa mult tabla de cupru ? Puteti spune niste preturi? Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Am inteles problema , dar faptul ca pina acum n-a curs , si ca va curge din 3in 3 ani , deja este o problema . Poate nu v-ati suit dvs pe casa , dar sub acel strat de gheata care exista , se afla apa , si apa multa . Deci nu este o gheata uscata ci una care sta pe un strat de apa .
    Am facut o mica " schema " pt a vedea cum ar trebui sa arate in plan o dolie ..cu laturile la un 45gr. La dvs o latura este aproape orizontala , si chiar daca exista o " buza " pe jumatate , la capat unde am facut sageata rosie , aceea margine , este ridicol de mica si nefunctionala . Acolo este problema dvs , pe acolo se scurge apa .
    Daca eu comandam acel acoperis , il ceream in varianta din poza .
    In primul rind aveam o membrana bituminoasa cu fibra de sticla , strict necesara in acest caz .
    Dolia o faceam de forma care se vede , cu lateralele mult inaltate , deoarece o montam direct pe astereala , nu pe sipci , In acest fel cistigam inaltimea ei .
    Folia anticondens o montam ca in poza , spre dolie si o fixam de marginea doliei . Fixarea o faceam cu o banda bituminoasa de caliate si cu un primer pt aderenta maxima .
    Urmau sipcile si apoi tabla .
    Poate credeti ca puneam o piedica in calea condensului in varianta asta , dar se scurge , si nu este apa de la robinet , cantitativ vorbind .
    O dolie de forma asta se poate face la orice atelier de tinichigerie .
    ................
    In cazul dvs , cum sint sigur ca numai pe partea dreapta a intrat apa ,ca reparatie , eu montam o folie bituminoasa de calitate maxima de pe marginea doliei , acea buza ciudata , pina la sageac , apoi tabla deasupra .
    Lipirea de dolie o faceam tot in varianta primer , banda bituminosa .
    ...............
    Eu nu vad alta varianta , iar statul cu ochii-n sus la fiecare ploaie sau dezghet , nu este o solutie ...............
    Posibile chestiuni conexe care duc la acel " baraj de gheata " ar fi : lipsa ventilatiei la invelitoare , pierderi de caldura din interior spre acoperis .
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    VA mai postez o foografie din lateral pentru a vizualiza forma acoperisului d-le Mircea G pentru a va ruga sa-mi explicati in ce consta conceptia gresita..Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0988.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	265,8 KB 
ID:	600497

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Daca cititi cu atentie ce am scris veti intelege ca am intrebat dupa ce firma a intervenit sa repare si daca ar rezolva iarna urmatoare problema care a fost cu un cablu de degivrare care consuma mult si de asemenea costa un pic. In rest in acest moment si in restul anului trecut, nici macar iarna trecuta nu am avut nici o problema. Anul acesta a nins foarte multsi mi-a intrat apa (vedeti foto anterioare) si de aceea am apelat la acest forum pentru problema apei aparute in interior de la gheata. Ca ultima solutie de avarie ma gindeam daca sa pun TABLA ZINCATA SAU CUPRU d-le Mircea G. Va rog precizati de ce conceptia e gresita? Ca sa ma pot contraria cu arhitectul proiectului. Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Conceptie gresita si firma slaba rau ...
    Ce aveti dvs acolo , nu este o dolie , deci nu poate fi tratata ca atare . Necesita un montaj atipic .
    Daca sinteti dispus sa desfaceti lateralele acoperisului , de jos pina sus , pe linga acel tugui !!! ( cum se spune la moldova ???) exista o solutie .

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_1107.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	333,6 KB 
ID:	600493Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_1108.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	329,4 KB 
ID:	600494Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2918.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	399,9 KB 
ID:	600495Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2920.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	340,8 KB 
ID:	600496

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    Si ultimele fotografii. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Cu acest acoperis am avut 17 interventii ale firmei care mi-a vindut tabla. Greu, greu am am ajuns sa nu mai am infiltratii de la ploi. Acum in partea de la cosul de fum dupa cum ati constatat in imaginile din interior apa DE LA TOPIREA ZAPEZII. Niciodata nu am avut atita apa in interior. Cei de la firma aproape ca mi-au schimbat toata tabla pina acum. Bunavointa au avut, poate mesterii sint slabi. Oricum am ajuns la concluzia ca tabla tip tigla este un mare fis. Nu cred ca poate asigura etanseitatea asa cum e cu tabla lisa. Acum ma gindesc ca daca voi mai avea infiltratii sa pun tabla zincata sau poate cupru dar inca mai sper ca poate nu voi mai ava probleme. Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • NOSFERATU
    a răspuns
    inca citeva pozeClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0675.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	316,1 KB 
ID:	600488Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0676.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	327,4 KB 
ID:	600489Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0677.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	315,3 KB 
ID:	600490Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0678.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	408,8 KB 
ID:	600491Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_0681.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	352,4 KB 
ID:	600492

    Lasă un comentariu:

Procesare...