Probleme acoperis si solutii de remediere a defectelor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • aZu
    a răspuns
    Stimati domni, acoperisurile terasa sunt complicate si destul de dificil de reparat.
    Acestea au o durata de viata limitata, in jurul a 30 de ani, dupa care trebuiesc inlocuite.
    Pentru a face o reparatie durabila, trebuie analizate defectele aparute in decursul exploatarii terasei , identificate cauzele si apoi indepartate.
    Astfel, trebuie analizat fiecare strat component al acestui tip de acoperis si se va verifica functionalitatea lui.
    Se incepe cu stratul suport, se verifica daca acesta are panta suficienta, sau daca a fost aplicata amorsa pt a face legatura cu structura bituminoasa. Apoi se verifica integritatea barierei de vapori si a statului de difuzie si racordarea cu exteriorul. Se va avea in vedera si gradul de umezire a izolatiei termice, in unele cazuri este necesara inlocuirea,etc,etc...
    Ultima parte si cea mai importanta a acestei analize, se va referi la structura impermeabilizanta propriu-zisa. De obicei, impermeabilizarile efectuate cu carton asfaltat, tesatura asfaltata si bitum sunt prost proiectate, si mai prost executate.
    Daca este posibil sa refaceti doar structura impermeabilizanta, atunci aveti la dispozitie doua metode:
    1. Decopertarea hidroizolaitei existente si executarea alteia noi cu urmatoarea stratificatie:
    -amorsaj
    -membrana perforata ca strat de difuzie si decompresie
    - membrana strat 1 tremosudata integral peste cea perforata
    - membrana strat 2 termosudata integral peste primul strat

    2. Hidroizolatia existenta se pastreaza si se fac mici prelucrari ( in cazul in care se face suplimentare a izolatiei termice se perforeaza toata terasa - retea de gauri de 20 mm la distanta de 20 cm; rupturile din hidroizolatia existenta se acopera cu fasii de compensare de 20 cm latime, samd...)
    In general, peste suprafata prelucrata se pune o noua hidroizolatie formata din doua straturi de membrana, primul strat aplicat in puncte ( 5 pct de sudura/mp) iar stratul al doilea se va termosuda integral cu primul strat.
    Sau se mai poate aplica si stratificatia de la pct 1.

    Evident, nu se vor uita accesoriile terasei, ca de exemplu: stratul de protectie din pietris spalat min. 5 cm; deflectoarele, copertinele de tabla de la atice, etc.

    Sunt multe variante de reparatie, dar ce as dori sa subliniez, este faptul ca membranele bituminoase nu sunt concepute sa functioneze intr-un singur strat. In general membranele de pe piata noastra sunt de tip plastomeric, adica din bitum distilat aditivat cu APP. Ei bine, surpriza! Membranele APP nu sunt compatibile cu bitumul de hidroizolatii, un aspect pe care nu-l veti afla de la niciun importator/ producator, necunoscut nici macar de cei de la INCERC.

    Reparatiile de tipul "hai sa lipim o membrana cu... ardeziu pe acoperis, apoi dam pietrisul jos de pe casa finca sparge hidroizolatia..." , empiric e mult spus! Bani aruncati pe fereastra.

    Acoperisul de tip terasa este probabil cea mai solicitata parte a unei constructii. Trebuie sa reziste la frigul iernii, sa fie etans la ploi diluviene, sa nu se dezintegreze sub soarele arzator al verii, pe timp de furtuna sa nu fie luat de vant, sa reziste la socuri termice...

    Jumatatile de masura nu-si au locul pe acoperis, iar scuzele meseriasilor sau specialistilor, nici atit.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Aveti probleme serioase cu infiltratia in zona de imbinare dintre hidroizolatia veche si cea noua.

    In acea zona hidroizolatia noua trebuia montata sub hidroizolatia veche, cel putin temporar, pana cand se refacea si in acea zona hidroizolatia.

    Materialele folosite sunt de calitate, insa depinde de modul de aplicare ca sa reziste in timp.

    Un detaliu pentru realizarea imbinarii dintre membrana si scurgerea apelor pluviale:
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • cosmintr
    a răspuns
    Buna ziua din nou,
    revin cu schita si ceva precizari.
    S-a izolat corect de la teava de scurgere cel mai jos inspre marginea blocului, punand strat peste strat vreo 10cm pe margini. Am anexat o schita!
    Va rog sa raspundeti si daca materialul folosit e bun, daca trebuie sau nu catran topit....Nu suntem specialisti in domeniu nici un locatar al blocului.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Pentru a putea rezolva situatia existenta va rog sa postati o schita cu pantele existente la bloc si pozitia scurgerilor (marcati zona refacuta).

    Lasă un comentariu:


  • valeriu ciprian
    a răspuns
    Re: Probleme cu infiltrari mari de apa dupa refacere acoperi

    Postat în original de cosmintr
    Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare.
    Nu sunt specialist dar din cate stiu trebuia inceput montajul din partea cea mai joasa a acoperisului in cazul nostru din mijlocul blocului pentru a avea o continuitate gen tigla a lipiturilor.Daca nu au facut asa chiar ai o prodlema.
    Izolatia mea are cam 5-6 ani si inca rezista.Tot 10 ani am si eu garantie.Trebuie in primul rand pus lacat la intrarea pe acoperis pentru a nu urca cine si cand vrea pe bloc.Zapada nu se indeparteaza de pe acoperis.Nu se calca cu pantofi care ar putea gauri izolatia.

    Lasă un comentariu:


  • cosmintr
    a răspuns
    Probleme cu infiltrari mari de apa dupa refacere acoperis

    Buna ziua, Ma numesc Truta Cosmin si as dori niste raspunsuri la problema mea cea mai mare. Sper ca postez mesajul bine se refera la acoperis de bloc.
    Ca sa intelegeti probl. o voi detalia exact si va rog sa-mi spuneti daca cei care au lucrat si cu care cred ca voi mai lucra au procedat corect.
    Stau la etajul 4 din 4, deasupra izolatie facuta ultima data in 1999 clasic adica catran si carton bituminat, anu trecut in noiembrie la o vecina a inceput sa ploua in casa moment in care am hotarat sa izolam in limita banilor stransi.
    Blocul are 4 ap pe neivel, iar deasupra 2 guri de 100 de scurgere ape pluviale. De asemeenea planseul e in panta spre gurile de scurgere. Toate firmele au zis ca trebe inceput dintr-o margine pina in varful pantei urmatoare. Din lipsa banilor sa inceput dintr-un capat si am venit cu un metru dupa prima gura de scurgere. Ce au facut? Au folosit membrana Tegola de 4.5 kg/mp, exact modelul Safety PGR, (apropo e buna?), au facut curat intai au incalzit suprafata si au lipit prin incalzire membranele. Nu au folosit catran adica smoala de loc. E bine? Da la ce au izolat dau 10 ani garantie, tine atata?
    Acum problema mea, la scurgere au scos un manson de tabla care era bagat in jos pe teava vreo 15 cm, si au pus in locul lui unul din plastic cu margini care l-au lipit imediat sub stratul lor de izolatie nu cum era cela de tabla mai jos pe planseul blocului. Nu contest teava acea cu margini de plastic (gura de scurgere) era destul de lunga in jos incat sa intre in teava blocului. De atunci ploua in camera in jurul tevii de scurgere, exact la mine in ap. Ei au spus ca de vina este apa care vine din panta neizolata si intra sub a lor. Daca stiam nu ii lasam sa inlocuiasaca scurgerea cu cea moderna. Ce sa faceam? Numa sa continuam cu ei asa, ca le-am atras atentia ca au pus scurgerea numa sub materialulu lor si nu direct pina la betonul blocului, ei zicand ca asa se monteaza ? De asemenea au montat la toata zona izolata si un aerisitor de plastic( la aprox 100mp), e bun cate trebuie la aprox 300mp cat are blocul?
    Va multumesc si va rog sfaturi de la specialisti.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    SILIKON ROOF tot de la Ceresit.

    Lasă un comentariu:


  • klaus
    a răspuns
    pe aluminiu nu prind chiar toate "silicoanele". In general prinde "siliconul" poliuretanic.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Daca reusiti sa identificati pe unde se infiltreaza apa, pe deasupra, puteti folosi Silicon Neutral pentru exterior. Binenteles ca doar pentru crapaturi mici.

    Lasă un comentariu:


  • laurscop
    a răspuns
    Acoperis cu tabla de aluminiu

    Am o casa acoperita cu tabla de aluminiu tipografica. Tabla este intr-o stare foarte buna dar pe la imbinari se infiltreaza apa de ploaie.
    Ce pot sa fac sa hidroizolez acoperisul existent?
    Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • cuciuch daniel
    a răspuns
    tabla are poate 0.5 mm iar gaura o poti acoperi cu o alta bucata de tabla deasupra lipita fie cu silicon(pt acoperis, burlane et) fie cu cositor. daca vei folosi metoda cu cositor ai grija sa decapezi inainte, pt a asigura o suprafata foarte curata

    Lasă un comentariu:


  • klaus
    a răspuns
    Se Poate folosi solutia cu tabla lipita peste, doar ca trebuie lipita cu un mastic cu putere mare de lipire (silicon poliuretanic, silicon elastomeric)
    De asemnea se poat incerca acoperirea gaurii cu folie bituminoasa autoadeziva (un exemplu este folia bituminoasa cu aluminiu speciala pentru hidroizolare acoperisuri AluBand de la denBraven care se poate gasi in Praktiker)

    Lasă un comentariu:


  • raiflo
    a răspuns
    acoperis

    am descoperit o gaura in acoperis de aprox. 8 cm in diametru (a cazut un burlan de la un vecin). Cum sa o astup? M-am gandit ca ar fi bine sa cumpar o solutie (din Metro-pt. metal) cu ajutorul careia sa lipesc o alta bucata de tabla peste gaura existenta. Este buna solutia? Acoperisul este din tabla galvanizata cred ca de 5 mm.

    Lasă un comentariu:


  • KATALIN
    a răspuns
    izolare fonica acoperis

    sau poate vorbiti cu vecinii sa-si repare jgeabul.
    daca nu sunt de buna credinta primaria le poate impune reparatia
    in normele de urbanism la limita proprietatii jgeaburile sunt obligatorii.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    sau poate o bucata de citiva metri de membrana bituminoasa folosita pentru hidroizolatia teraselor

    Lasă un comentariu:

Procesare...