yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pret acoperis, manopera si materiale

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

  Trebuie sa apelati la un inginer proiectant deoarece asa babeste nu puteti sa determinati dimensinea elementelor metalice. Informativ se poate face o constructie metalica cu ferme metalice intr-o apa (1/2 dintr-o ferma portal) deci fara stalp intermediar, cu deschiderea de 8 m. Ceva de genul:
  Fișiere atașate

  Comentariu


  • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

   Va salut,
   Vecinul meu isi face mansarda si acum se afla in faza de compartimentare cu schelet metallic. Casa o are acoperita cu tabla zincata si vrea sa isi puna tigla metalica. Problema lui, dupa parerea mea, urmeza de acum incolo pt ca toti distribuitorii de table i-au recomandat sa lase vechea table si sa vina cu sipca peste ea si apoi tigla metalica, practic fara folie anticondens sau sa-i puna folie doar in dreptul zonei peretelui inclinat al camerei care vine direct afara, adica doar acolo unde stratul de izolatie este cel mai apropiat de tabla.
   Ce il sfatuiti sa faca?
   Eu i am zis ca face o greseala destul de mare, fara folia anticondens.

   Comentariu


   • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

    Postat în original de eugendima1981 Vezi post
    Va salut,
    Problema lui, dupa parerea mea, urmeza de acum incolo pt ca toti distribuitorii de table i-au recomandat sa lase vechea table si sa vina cu sipca peste ea si apoi tigla metalica, practic fara folie anticondens sau sa-i puna folie doar in dreptul zonei peretelui inclinat al camerei care vine direct afara, adica doar acolo unde stratul de izolatie este cel mai apropiat de tabla.
    sa caute alte firme de montaj !
    tabla data jos si montata folia anticondens . aceasta este solutia corecta .
    Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

    Comentariu


    • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

     Postat în original de eugendima1981 Vezi post
     ..... toti distribuitorii de table i-au recomandat sa lase vechea table si sa vina cu sipca peste ea si apoi tigla metalica, practic fara folie anticondens ......
     Ce il sfatuiti sa faca?
     Face o greseala mare. In timp datorita umiditatii atmosferice tabla veche o sa se distruga. Corect ar fi sa demonteze tabla veche si sa construiasca straturile necesare pentru un acoperis ventilat.

     Comentariu


     • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

      Salutare tuturor. Vreau un invelis din tigla metalica de 0,5, maro inchis, pe un acoperis simplu, in doua ape, suprafata 180mp. O firma mi-a facut o oferta dupa cum urmeaza:

      tigla alpin (25 lei mp) + toate produsele necesare - 12000 lei
      manopera - 5600
      total - 17600

      Sunt eu inapoiat ca mi se pare prea scump? Nu e o firma de top, nu sunt produse de top. Numai suruburile costa 400 de lei.
      Voi ce parere aveti?

      Comentariu


      • Răspuns la: Pret acoperis, manopera si materiale

       Postat în original de alemardum Vezi post
       ..Voi ce parere aveti?
       Nu stiu e sa zic, ar iesi undeva la 20 euro/mp cu totul, adica material si manopera, unde aproape un sfert este pretul tiglei de tabla.

       Comentariu


       • pentru un acoperis sistem complet n suprafata totala de 250 mp (in 2 ape pe o lungime de 17 m si latimea apelor de cate 6 + o lucarna din coama lungime de 5 metri) este corect un pret de 20 000 lei din care 13000 lei materialele (pret aproximativ de 57 lei\mp) si 7000 lei manopera? manopera presupune si indepartarea acoperitoarei actuale

        lucrarea se realizeaza cu firma (factura si garantie) cu materile de la Wetterbest

        Comentariu


        • Postat în original de b30kdt Vezi post
         pentru un acoperis sistem complet n suprafata totala de 250 mp este corect un pret de 20 000 lei din care 13000 lei materialele (pret aproximativ de 57 lei\mp) si 7000 lei manopera? manopera presupune si indepartarea acoperitoarei actuale
         7000 lei => 1500 euro adica 6 euro/mp manopera, este un pret bun. La firme pretul contine si TVA.

         Comentariu


         • Vreau sa acopar, pentru protectie, scarile exterioare (fata si lateralul) cu grinzi si stalpi din lemn (12x12) pe suport metal pt lemn, duplapi de 5 x 10 ca si capriori, lati pt suport tigla, lambriu si tigla beton cum am si pe casa. Casa este palcata cu polistiren de 10 cm, lucrarea se face prin decupare in polistiren pentru montare bucati de lemn in placa peste parter ca si suport pt grinzi si stalpi.
          Am primit ca si manopera pt cele doua scari suma de 3000 lei, fara vopsit si montat tigla. Ca orice platitor de manopera mi se pare cam mult, cei drept nici nu am repere. Cum pare pretul pentru cine cunoaste sau a avut de aface. Merci!

          PS: Imaginile sun modificate de mine rudimentar pt a avea o idee mai buna.
          Fișiere atașate

          Comentariu


          • nota moderator: mesaj dublat
           Ultima editare de Specialistul MC; 21.ian.2019, 12:00.

           Comentariu

           Procesare...
           X
           sigla BRAT