Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sapa de panta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sapa de panta

  Am citit ca pe terase (de bloc sau de cladire fara sarpanta, in general) se aplica o ”sapa de panta”, probabil pentru ca apa sa se scurga in loc sa stagneze.
  Nu inteleg cum se poate realiza suficient de precis panta, dat fiind ca e foarte lina si se intinde pe o suprafata mare. Diferenta de nivel cred ca e de numai cativa centimetri.
  Care ar fi procedeul?

 • #2
  E forte simplu de realizat turnarea unei sape intr-o anumita panta. Pur si simplu se pozitioneaza ghidajele pentru turnarea sapei la o anumita panta dupa care intre ghidaje se toarna sapa.

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua,

   Am un beci de dimensiunea 4,2 * 5,5 m, peste care am un garaj, de aceeasi dimensiune. Deci garajul este despartit de beci prin radier. In acest radier am facut o gaura de 0,9 * 2,5 m, pe mijlocul garajului, care sa fie ca un canal service, unde sa pot repara masina din cand in cand. In radier s-a pus fier beton si o grinda ascunsa, ca sa reziste (nu stiu mai multe detalii). Problema este ca acum vreau sa torn o sapa de panta, pentru ca apa sa nu stea in garaj, cu scurgerea spre usa. Apoi finisajul va consta in gresie portelanata.

   Intrebarile mele sunt:
   1. ce grosime sa aiba sapa la intrare si ce grosime sa fie in capatul celalalt? La intrare, as vrea ca sapa sa fie cat mai subtire, dar suficient de rezistenta pentru a nu crapa sub greutatea masinii.
   2. din ce fel de beton sa fie facuta sapa?
   3. e suficient sa pun ca armatura o plasa de Buzau de 6mm?

   Multumesc!
   Fișiere atașate

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de becabeca35 Vezi post
    .....vreau sa torn o sapa de panta, pentru ca apa sa nu stea in garaj, cu scurgerea spre usa.
    O sapa de panta trebuie sa aibe o grosime minima de 6 cm asta insemnand ca la usa o sa va ridicati cu acea inaltime + circa 1 cm adezivul si gresia. Eu v-as propune sa montati gresia direct in panta fara ca sa mai turnati o sapa de panta.

    Comentariu


    • #5
     Faptul ca la usa ar trebui sa ma ridic cu minim 7 cm imi da planurile peste cap, iar acesta este un aspect la care ma gandesc de cateva zile. Usa de garaj are modelul casetat, iar panourile se incadreaza bine in gaura usii. In cazul ridicarii, nu se va mai incadra. Am vorbit cu mesterul sa monteze gresia in panta, dar zice ca-i greu si intra mult adeziv. Poate ar trebui sa caut un alt mester. Dar o panta de 1% ar fi suficienta? Sau poate chiar sa renunt la panta?
     Ultima editare de becabeca35; 19.mar.2019, 16:38.

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de becabeca35 Vezi post
      Dar o panta de 1% ar fi suficienta? Sau poate chiar sa renunt la panta?
      Aveti o bordura in jurul canalului auto ? Daca da atunci puteti sa faceti o panta de sub 1%

      Comentariu


      • #7
       Nu am o bordura in jurul canalului, dar pot face. Multumesc pentru idee!

       Comentariu


       • #8
        Postat în original de becabeca35 Vezi post
        Nu am o bordura in jurul canalului, dar pot face. Multumesc pentru idee!
        Daca faceti bordura in jurul canalului atunci puteti sa faceti panta specificata in mesajul anterior adica undeva la 0.5%

        Comentariu

        Procesare...
        X