Grinzi mansarda

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Adamescu Ion
    a răspuns
    Pe datele puse la dispozitie nimeni nu va poate raspunde la intrebare si din acest motiv am cerut o poza din care sa vad cum a fost construit acoperisul. Cu datele existente va pot propune o solutie pe care sa fiu eu sigur: descarcarea grinzilor de sarcina acoperisului pe pereti, daca este posibil sau pe capetele grinzilor. Aceste modificari se mai pot face.
    Daca tehnologia aplicata la realizarea acoperisului este "scoabe multe scoabe" fara imbinari, prefer sa ma abtin.
    In timp grinzile se vor incovoia putin chiar si fara sarcina.
    La o casa unde am avut grinzi de 8m am montat deasupra, perpendicular, cu spatiu de 15cm, o alta grinda de care am ancorat aceste grinzi eliminind sageata. Ceva similar se poate aplica si aici. Grinda cu rosu o inlocuiti cu una mai lunga, cu sectiunea de 15x25cm, pe care o sprijiniti pe pereti prin intermediul unor suporti (bocuri) mai inalti decit grinzile. Pe aceasta grinda montati stilpii acoperisului. Acesta este doar un exemplu si mai pot fi si alte solutii.

    Lasă un comentariu:


  • ghimarcat
    a răspuns
    Casa este deja construita, acoperisul pus. Ce putem face? Sunt bune grinzile?

    Lasă un comentariu:


  • Adamescu Ion
    a răspuns
    Daca puneti niste poze, va pot ajuta cu o altfel de structura de rezistenta. Trebuie sa vad si acoperisul, pentru a concepe un "scaun" care sa preia sarcinile.

    Lasă un comentariu:


  • ghimarcat
    a creat un topic Grinzi mansarda

    Grinzi mansarda

    Buna ziua!
    Sunt in faza in care trebuie sa pun podeaua podului la o casa la rosu. Podeaua va fi din scandura de 2,5 cm grosime. Podul va fi circulabil, in ideea ca o data pe luna sa urc sa mai inspectez ce e pe acolo. Poate va fi folosit si pentru spatiu de depozitare, dar pentru lucruri foarte mici si usoare.

    Problema mea este urmatoarea:
    In poza atasata este structura camerelor de la mansarda, vedere de sus. Cu negru sunt peretii grosime 30, cu albastru grinzile 15/15 puse la distanta de 65 cm intre ele. Camera nr. 2 are lungimea, masurata din perete in perete de 425 cm. Deci grinzile notate au cam 500 cm, deschiderea fiind de 425 cm. Pe ele (cu rosu) se afla o grinda 15/15 care sustine prin niste popi ceva din acoperis. Camera 2 va avea tavanul din rigips, montat pe schelet metalic. Si acum intrebarea: Sunt suficient de rezistente aceste grinzi (X), pentru a nu face burta?

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	grinzi_163.jpg 
Afișări:	7670 
Mărime:	20,3 KB 
ID:	633811
Procesare...