Montaj acoperis din panou sandwich pe balcon

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • hernyo
    Incepator
    • 09.dec.2013
    • 5

    Montaj acoperis din panou sandwich pe balcon

    Buna ziua,

    Mi s-a montat panou sandwish ca acoperis pe balcon, acesta fiind sustinut de o structura metalica. Am cateva nelamuriri:

    1. Pentru acoperis s-a folosit panou sandwish "de perete", fara nervuri (nu de acoperis) si imbinarile intre panouri s-a izolat cu silicon. Acesta este fiabil? Se va infiltra apa, o sa tina si peste 20 ani? Panta acoperisului este de aprox 20 grade.

    2. Panourile s-au fixat cu 4 suruburi pe panou, suruburile autofiletante fiind date din jos si nu strapung panoul - astfel fixeaza doar tabla inferioara a panoului. Este aceasta metoda folosita pe scara larga, este fiabila si in conditii de vant mare? Dupa cunostintele mele, panourile se fixeaza cu suruburi date din exterior spre interior.

    3. Deasupra panoului, intre panou si termoizolatia blocului (polistiren) este un gol de aprox 3 centimetri. Acesta a fost umplut doar cu spuma poliuretanica despre care am inteles ca nu rezista la soare, se deterioreaza foarte repede. Acesta trebuie mascat?

    Multumesc anticipat.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34932

    #2
    Răspuns la: Montaj acoperis din panou sandwich pe balcon

    1. Probabilitatea ca apa sa se infiltreze prin rosturi este mare. Acel silicon nu o sa reziste prea mult timp.

    2. Asa ar fi trebuit sa se procedeze corect, fixarea panourilor se face de sus in jos.

    3. Peste spuma poliurteanica trebuia sa se monteze un sort de tabla.

    Comentariu

    • georgel
      Membru
      • 12.sep.2009
      • 280

      #3
      Răspuns la: Montaj acoperis din panou sandwich pe balcon

      de ce ati acceptat montarea lor. diferenta intre unul pt perete si unul pt accoperis nu e mai mult de 5 lei pe mp etansarea se face altfel in cazul celor pt acoperis prin suprapunere iar in cazul celor pt perete prin inbinare

      Comentariu

      • hernyo
        Incepator
        • 09.dec.2013
        • 5

        #4
        Răspuns la: Montaj acoperis din panou sandwich pe balcon

        Mersi pentru raspunsuri. Am vorbit cu mesterii si au zis ca imbinarile intre panouri se mai pot sigila cu silicon salam si aplicat ceva banda "viurt" (Wurth?) peste ea. Din cate am inteles, banda acesta "viurt" se lipeste foarte bine la caldura si rezista foarte bine la temperaturi, vant, apa, etc. Cica aceasta metoda se foloseste si la luminatoare de acoperis si este "suta la suta" sigura. Cealalta solutie ar fi sa dea jos panurile si sa le schimbe pe panouri de acoperis. Inca nu am platit toata lucrarea, mai este loc de negociere.

        @Georgel: de ce ati acceptat montarea lor.

        Intrebare foarte buna. Fiinda nu ma pricep destul, si cand vine cineva si-mi spune ca el asa face de 10 ani, nu sunt destul de hotarat sa-i zic ca nu-mi pasa si din partea mea poate sa-si arunce materialele. Nu sunt constructor, am nevoie de timp sa ma documentez cand sunt pus in fata unei noi probleme.

        1. Probabilitatea ca apa sa se infiltreze prin rosturi este mare. Acel silicon nu o sa reziste prea mult timp.
        Bine ati zis. Astazi, la prima ploaie, a si picurat prin acoperis intre panouri. Se vor schimba panourile in panouri de acoperis.

        Un pic off-topic: si mai rau, apa s-a infiltrat si la imbinarile intre panelurile de tamplarie (geamul este de 5.3 metri, nu s-a putut monta dintr-o singura bucata). Panelurile au fost fixate doar cu suruburi, fara sa fie etansate cu silicon. Bleah...

        Comentariu

        Procesare...