Tabla cutata

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • razvan voicu
    Membru Marcant
    • 30.iun.2008
    • 807

    #31
    Răspuns la: Tabla cutata

    Postat în original de viocom
    nu am invelit casa inca.alta e nedumerirea.am gasit tabla cutata zincata de 0,4(29lei foaia)si tabla al-zn de 0,4(36 lei foaia) cea de al-zn are ceva ranforsari in plus.adica intre cute mai are ceva,mai mici decat cutele.tabla tip tigla este destul de interesanta dar nu acum.in casa mai am de construit sobe(sau centrala)schimbat geamuri.am invelit cu tabla cutata o anexa destul de mare si i-mi place ce a iesit,mai ales ca am executat lucrarea cu forte proprii(eu cu baiatul).in zona sunt multe case invelite asa.chesti cu condensul nu ma intereseaza pentru acoperisul va fi super ventilat(prin cute si aerisiri)+ca podul nu este si nu va fi locuit.am observat la anexa invelita prezenta condensului dar foarte putin si pe foarte scurt timp(a doua zi nu mai era)si apoi la tabla batuta nu se face condens?chiar daca o sa-mi iau bobarnace rama la ideea ca folia de sub tabla nu este neaparat ptr condens ci pentru a nu se exfolia vopseaua interioara care nu cred ca ete de aceeasi calitate cu cea ext din motive financiar-comerciale.probabil o sa sara in sus producatorii de tigla metalica dar asta este parerea mea.am mai multa incredere in zn decat in vopsea si daca extrapolez tabla zincata se poate vopsi(dupa un timp) pe cand tabla vopsita nu se poate zinca.si pana la urma este o casuta la tara.si nu se stie ce tipuri de invelitori mai apar.acum merg sa iau ceva gros pe mine!!!!.sa pot rezista la suturi.
    sa o luam usor si sa incercam sa lamurim cateva aspecte :

    1. " ....si apoi la tabla batuta nu se face condens? " - ba da, se face condens. tocmai de aceea exista folii speciale pentru invelitori metalice plane si se folosesc mai ales in cazul in care camerele de sub invelitoare sunt locuite iar casa izolata foarte bine .
    2. " ... rama la ideea ca folia de sub tabla nu este neaparat ptr condens ci pentru a nu se exfolia vopseaua interioara care nu cred ca ete de aceeasi calitate cu cea ext din motive financiar-comerciale . " - acea " vopsea interioara " este de fapt un lac protector care nu se deterioreaza datorita umezelii ( nici macar nu este expus UV ), in conditiile in care tabla este montata pe sipci. folia anticondens se foloseste pentru a proteja structura acoperisului, nu tabla .
    3. " ... am mai multa incredere in zn decat in vopsea si daca extrapolez tabla zincata se poate vopsi(dupa un timp) pe cand tabla vopsita nu se poate zinca ... " - si tabla vopsita la care faceti dumneavoastra referire este zincata ( dupa care este vopsita in camp electrostatic ), deci cel putin teoretic este mai protejata .
    Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

    Comentariu

    • MarktTR
      Incepator
      • 26.feb.2023
      • 8

      #32
      Postat în original de viocom
      intrucat cautarea dupa denumire nu este concludenta indraznesc sa caut sfaturi pe forum.am o casa la tara,cu acoperis de internita(daca este corect termenul)si din motive absolut financiare ma gandesc la inlocuirea ei.in acest moment ma gandesc la tabla cutata.am gasit in comertul socialist-democrat tabla al-zn.recomandari?stiu multe raspunsuri gen:nu e pentru casa,cauta tabla tip tigla sau altceva dar asta este realitatea.am observat ca acoperisurile cu tabla 'batuta" sunt destul de rezistente.de ce nu ar fi si cu tabla cutata?astept pareri.chiar am nevoie.
      Cei de la Wetterbest au diferite tipuri de acoperis, la ei pe site vezi clar si diferentele

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12204

        #33
        Postat în original de viocom
        .....acoperisurile cu tabla 'batuta" sunt destul de rezistente.de ce nu ar fi si cu tabla cutata?astept pareri.chiar am nevoie.
        Exista tabla cutata h8 sau h12 vopsita , tratata ,strat anticondens ! numai buna de folosit . Dezavantajul este ca lumea vede ca nu ai " lindab " pe casa !? In rest , poti fabrica toate accesoriile la culoarea necesara fara probleme .
        O singura mare smecherie exista . Datorita relativei planietati trebuie un acoperis tras la sfoara pt a se vedea bine .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        Procesare...