Acoperis din tigla sau tabla

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • dra
    Incepator
    • 09.iun.2016
    • 4

    Acoperis din tigla sau tabla

    Buna tuturor si multumesc anticipat pentru sfaturi/informatii.

    Am inceput constructia unei case cu un nivel in primavara aceasta. In momentul de fata am turmat placa de sus si urmeaza sa ajung la acoperis. Proiectul de invelitoare suporta atit tigla cit si tabla si sunt putin indecis daca sa folosesc tigla tip ADRIA sau tabla . Momentan tind sa inclin (doar putin) spre tigla ADRIA deoarece dupa parerea mea parca ar arata mai bine la tipul de arhitectura al casei mele (nu ca tabla Gerard nu ar arata bine deasemenea). M-ar interesa niste pareri avizate (pro si contra) pentru cele doua tipuri de invelitori. Sunt sigur ca fiecare dintre aceste doua tipuri de invelitori au plusuri si minusuri pe care as vrea sa ii rog pe cei care se pricep sa le scoata in evidenta. Panta acoperisului are 20 de grade si suprafata totala la aceasta inclinatie este de cca 300 mp.
    Legat de pret, ca sa imi construiesc invelitoarea completa, din ofertele pe care le am pina acum ar ajunge tot cam acolo si cu tigla si cu tabla deci nu pretul trebuie sa fie factorul determinant.....este diferenta de maxim 10% intre una si cealalta.
    Legat de garantia oferita de ambele firme pentru sistem, iarasi este tot pe acolo dupa parerea mea.
    Pentru detalii, sfaturi, informatii utile sau recomandari va astept cu interes pe voi.

    Cu stima,
    Dragos
    Ultima editare de SpecialistulMC; 10.iun.2016, 08:56.
  • tatar.radu
    Incepator
    • 28.iun.2011
    • 33

    #2
    Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

    Recomandarea mea este tigla un minus la acoperisurile din tabla este ploaia sunt foarte zgomotoase o sa ai nevoie de o izolatie fonica destul de buna in cazul unei mansarde
    Ultima editare de SpecialistulMC; 10.iun.2016, 08:56.
    „Fiți amabili ori de câte ori e posibil. Întotdeauna e posibil.”

    Comentariu

    • coby
      Living Legend
      • 21.feb.2012
      • 6701

      #3
      Răspuns la: Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

      Postat în original de tatar.radu
      Recomandarea mea este tigla un minus la acoperisurile din tabla este ploaia sunt foarte zgomotoase o sa ai nevoie de o izolatie fonica destul de buna in cazul unei mansarde
      Tabla acoperita cu piatra face ca sunetul ploii sa fi la fel ca si in cazul tiglei doar ca invelitoarea va fi mult mai usoara , nu se decoloreaza , sistemul de montaj este mai sigur etc deci numai avantaje la gerard .
      Ultima editare de SpecialistulMC; 10.iun.2016, 08:56.
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

      Comentariu

      • dra
        Incepator
        • 09.iun.2016
        • 4

        #4
        Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

        Casa nu este cu mansarda. Este cu un nivel si din cite am inteles (nu auzit) legat de izolatia fonica datorita rocii de pe tabla gerard zgomotul ploii este mult diminuat. Izolatia termica la tigla este mai buna ca la Gerard indiferent ce vor zice unii. Chiar daca la tabla Gerard izolatia termica este mai buna ca la tablele celelalte nu este la fel ca cea oferita de tigla clasica sau de beton. Am facut un test simplu: Am fost la un distribuitor intr-o zi cu soare si am pus mina pe spatele unei tigle de tabla normala (frigea), pe spatele unei tigle de tabla gerard (era calduta) si pe spatele unei tigle bramac (era rece). Toate erau expuse la soare in aceiasi pozitie deci soarele batuse pe toate aceiasi perioada. Dar acum ca sa ma contrazic singur trebuie sa ne gindim si la inertia termica: Daca totusi tigla apuca sa se incalzeasca peste zi va transmite probabil caldura si o parte din noapte in timp ce tabla se va raci aproape imediat datorita masei mici.....deci plusuri si minusuri de ambele parti in aceasta privinta. Deasemenea nu stiu daca atunci cind este cald si tabla se va infierbinta/dilata sau cind suruburile se vor slabi si bate vintul nu cumva se vor auzi zgomote. Am niste cunostinte care au tabla tip Lindab pe casa si cind bate vintul tare aceasta zdrangane. Ei spun ca vreo 5 ani dupa ce s-a facut invelitoarea nu s-au auzit zgomote. Deasemenea spun ca si cind bate soarele puternic se mai aude cite o pocnitura
        In pod nu va locui nimeni si momentan nu este in plan sa transform podul in mansarda dar totusi vreau sa am izolatie fonica/termica deoarece nu se stie ce pasarele o sa mai am in viitor.
        Ar mai fi citeva intrebari:
        1. Un alt lucru legat de cele doua invelitori este daca e sa iau in calcul spusele unui distribuitor/montator ca gerardul se monteaza mai greu decit tigla clasica si ca trebuie ca montatorul sa aiba nu stiu ce scule speciale pentru a o indoi, scule care sunt destul de scumpe...iar eu am platit deja o firma sa imi dea casa la tencuiala si sunt multumit de acea firma pina acum. Asa este? Pentru montajul tablei gerard trebuie scule speciale care costa citeva mii de euro?
        2. Deasemenea preturile la cele doua invelitori (ce am primit pina acum) mi se pare putin ciudat. La un distribuitor e mai scump Gerardul cu 10-15% decit tigla Bramac, la altul e mai scumpa tigla Bramac cu 10-15% decit Gerardul. Si deasemenea sunt diferente de pret mari si intre ofertele primite pentru acelasi tip de invelitoare, in general diferente datorate nu discountului oferit ci a accesoriilor care ori la unii sunt in plus ori la altii sunt in minus. Poate sa imi spuna cineva la un acoperis de cca 300 mp care ar fi discountul normal pe care un distribuitor il poate da la pretul de lista atit la Bramac-Adria cit si la Tigla metalica Gerard? La bramac de exemplu daca as lua in calcul pretul de lista al tiglei Adria in cazul meu si fara nici un discount acoperisul ar ajunge undeva la 7000-8000 Euro. Cam cit % discount ar trebui sa pot obtine pentru aceasta valoare.
        Ultima editare de dra; 10.iun.2016, 09:05.

        Comentariu

        • tatar.radu
          Incepator
          • 28.iun.2011
          • 33

          #5
          Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

          Fiecare magazin are politica sa ideal ar fi sa trimiti mail la magazine cu cererea ta ca sa nu umbli de nebun toata ziua si o sa primesti oferta .La valoarea de 8000 Euro transportul e gratuit.Dupa ce primesti oferta poti sai contactezi telefonic pentru negocieri facand plata numerar ar trebui sa ai rezultate bune mult noroc
          „Fiți amabili ori de câte ori e posibil. Întotdeauna e posibil.”

          Comentariu

          • provilla
            Membru marcant
            • 23.mar.2010
            • 647

            #6
            Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

            este super scumpa tabla comparativ cu tigla ,daca adaugi o super structuta pentru acoperisul de tigla , inclusiv materialele de structura .

            pentru 300 de metri patrati cu tot cu transport din bulgaria pana acasa nu depasesti 4000 de euro tigla ceramica .


            daca urmezi intructiunile producatorului , ori ce muncitor care bate un cui cred ca poate monta tigla .
            Ultima editare de SpecialistulMC; 11.iun.2016, 09:56.
            Păcat că nebunilor nu li se îngăduie să spună cu înțelepciune ce au de spus despre nebuniile înțelepților.

            Comentariu

            • dra
              Incepator
              • 09.iun.2016
              • 4

              #7
              Răspuns la: Acoperis din tigla sau tabla

              Structura este aceiasi sau aproape aceiasi la acoperis indiferent ca este pentru tigla sau pentru tabla, sau asa ar trebui sa fie. Si la casa mea asa o construiesc. Chiar daca greutatea tablei este de 10 oti mai mica ca a tiglei structura trebuie sa ia in calcul incarcarea maxima posibila si solicitarile la vint la care acesta poate fi supus in functie de zona....sa zicem ca in zona x incarcarea maxima a structurii pentru acoperirea cu tigla este de 240 kg/mp iar la tabla de 200 kg/mp ..... deci tot un drac'. Chestia aia impamintenita ca la tabla faci structura acoperisului din sipci ca este usoara este o prostie pe care ce este drept multi o practica....iar la prima zapada serioasa se mira de ce se darima. Chiar zilele trecute am vazut o casa construita anul acesta, cu acoperis din tabla iar capriorii erau din dulap de 4x8 cm .... deja are burta acoperisul. Oare cind se aseaza 1-2 m de zapada pe el ce se intimpla? Pacat de acea casa si de cel care o va cumpara. Este aproape de locul in care mi-o construiesc pe a mea si trecind zilnic pe linga ea in timp ce se construia mi-am dat seama cum de este mai ieftin cu mult sa cumperi o casa noua gata construita decit sa o construiesti singur.

              Comentariu

              • emanuelguzu
                Living Legend
                • 30.oct.2013
                • 1026

                #8
                Răspuns la: Acoperis din tigla sau tabla

                Model acoperis garantat 50 ANI, deja existent de 10 ani,este exact ca in prima zi...ierni cu 1.5 m de zapada.
                -Structura de lemn 10X15 cm
                -Lungime maxima (deschideri) 5 ml
                -Interax 38 cm
                -Scandura de 25mm cu falt (rigidizeaza mai bine structura)
                -Tratament lemn anti insecte si umezeala
                -Termoizolatie exterioara de 5 cm extrudat montara peste scandura
                -Sipca tratada
                -Folie anticondens
                -Tigla de beton
                Revin cu poze recente ,daca aveti intrebari va raspund cu cea mai mare placere.
                Fișiere Atașate

                Comentariu

                • razvan voicu
                  Membru Marcant
                  • 30.iun.2008
                  • 802

                  #9
                  Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Acoperis Bramac - Adria sau tabla Gerard

                  Postat în original de dra
                  Casa nu este cu mansarda. Este cu un nivel si din cite am inteles (nu auzit) legat de izolatia fonica datorita rocii de pe tabla gerard zgomotul ploii este mult diminuat. Izolatia termica la tigla este mai buna ca la Gerard indiferent ce vor zice unii. Chiar daca la tabla Gerard izolatia termica este mai buna ca la tablele celelalte nu este la fel ca cea oferita de tigla clasica sau de beton. Am facut un test simplu: Am fost la un distribuitor intr-o zi cu soare si am pus mina pe spatele unei tigle de tabla normala (frigea), pe spatele unei tigle de tabla gerard (era calduta) si pe spatele unei tigle bramac (era rece). Toate erau expuse la soare in aceiasi pozitie deci soarele batuse pe toate aceiasi perioada. Dar acum ca sa ma contrazic singur trebuie sa ne gindim si la inertia termica: Daca totusi tigla apuca sa se incalzeasca peste zi va transmite probabil caldura si o parte din noapte in timp ce tabla se va raci aproape imediat datorita masei mici.....deci plusuri si minusuri de ambele parti in aceasta privinta. Deasemenea nu stiu daca atunci cind este cald si tabla se va infierbinta/dilata sau cind suruburile se vor slabi si bate vintul nu cumva se vor auzi zgomote. Am niste cunostinte care au tabla tip Lindab pe casa si cind bate vintul tare aceasta zdrangane. Ei spun ca vreo 5 ani dupa ce s-a facut invelitoarea nu s-au auzit zgomote. Deasemenea spun ca si cind bate soarele puternic se mai aude cite o pocnitura
                  In pod nu va locui nimeni si momentan nu este in plan sa transform podul in mansarda dar totusi vreau sa am izolatie fonica/termica deoarece nu se stie ce pasarele o sa mai am in viitor.
                  Ar mai fi citeva intrebari:
                  1. Un alt lucru legat de cele doua invelitori este daca e sa iau in calcul spusele unui distribuitor/montator ca gerardul se monteaza mai greu decit tigla clasica si ca trebuie ca montatorul sa aiba nu stiu ce scule speciale pentru a o indoi, scule care sunt destul de scumpe...iar eu am platit deja o firma sa imi dea casa la tencuiala si sunt multumit de acea firma pina acum. Asa este? Pentru montajul tablei gerard trebuie scule speciale care costa citeva mii de euro?
                  2. Deasemenea preturile la cele doua invelitori (ce am primit pina acum) mi se pare putin ciudat. La un distribuitor e mai scump Gerardul cu 10-15% decit tigla Bramac, la altul e mai scumpa tigla Bramac cu 10-15% decit Gerardul. Si deasemenea sunt diferente de pret mari si intre ofertele primite pentru acelasi tip de invelitoare, in general diferente datorate nu discountului oferit ci a accesoriilor care ori la unii sunt in plus ori la altii sunt in minus. Poate sa imi spuna cineva la un acoperis de cca 300 mp care ar fi discountul normal pe care un distribuitor il poate da la pretul de lista atit la Bramac-Adria cit si la Tigla metalica Gerard? La bramac de exemplu daca as lua in calcul pretul de lista al tiglei Adria in cazul meu si fara nici un discount acoperisul ar ajunge undeva la 7000-8000 Euro. Cam cit % discount ar trebui sa pot obtine pentru aceasta valoare.
                  1. va asigur ca daca este corect montata, " tabla tip Lindab ", nu zdrangane. daca s-a facut ceva gresit ( sau s-a omis ceva ), este posibil ca dupa o perioada sa apara aceste sunete, care in timp se vor amplifica ( orice problema netratata la timp creaza alte probleme).
                  2. daca tabla a fost instalata iarna, la temperaturi scazute, este posibil ca vara, datorita fenomenului de dilatare sa se mai auda " pocnituri " .
                  3. pentru montajul tablei gerard se folosesc scule care costa miliarde de euro !!! o tampenie !!! singurul " utilaj " pe care il are in plus un montator de Gerard este un abkant care costa aproximativ 500 euro ( spre deosebire de alte tigle metalice, sistemul Gerard prevede niste indoituri ale panourilor de tabla in zonele de coama, dolie, fronton, racord la calcan ). Scule uzuale de tinichigerie trebuie sa detina si un montator de tigla deoarece si acesta are nevoie de ele la jgheaburi si burlane, dolii, etc.
                  4.discount-urile acordate de distribuitorii de invelitori variaza in functie de zona, stocuri, relatia cu furnizorul ( importator sau producator ). diferentele mari de materiale din oferta nu sunt normale ( exista un singur ghid de montaj pentru toata lumea ), de aceea va sfatuiesc sa aruncati o privire pe ghidul de montaj al producatorului ales. daca veti constata lipsa unor repere ( din oferta pe care ati primit-o ), cel mai bine ar fi sa cereti lamuriri distribuitorului. in cazul in care nu are un raspuns bine argumentat pentru acest lucru, va sfatuiesc sa cautati alt distribuitor .
                  Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

                  Comentariu

                  • intransingentul
                    Living Legend
                    • 26.iul.2012
                    • 1008

                    #10
                    Răspuns la: Răspuns la: Acoperis din tigla sau tabla

                    Postat în original de emanuelguzu
                    ,daca aveti intrebari va raspund cu cea mai mare placere.
                    Am o intrebare, se poate?
                    Aceasta postare a ta sa o trecem la reclama, sau la laudarosenie?
                    De ce radem de greselile altora? Pentru ca nu sunt ale noastre.

                    Comentariu

                    • fanero
                      Living Legend
                      • 02.aug.2008
                      • 2107

                      #11
                      Răspuns la: Răspuns la: Acoperis din tigla sau tabla

                      Postat în original de intransingentul
                      Am o intrebare, se poate?
                      Aceasta postare a ta sa o trecem la reclama, sau la laudarosenie?
                      De data asta nu aveti dreptate.
                      Solutia propusa este foarte buna.

                      Comentariu

                      • razvan voicu
                        Membru Marcant
                        • 30.iun.2008
                        • 802

                        #12
                        Răspuns la: Răspuns la: Acoperis din tigla sau tabla

                        Postat în original de fanero
                        De data asta nu aveti dreptate.
                        Solutia propusa este foarte buna.
                        sa nu exageram !!! sistemul are hibele lui !!!
                        daca apare o infiltratie ( crapa o tigla si prin acea zona se infiltreaza apa ), unde se va duce apa resprectiva ???
                        Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

                        Comentariu

                        • MarktTR
                          Incepator
                          • 26.feb.2023
                          • 8

                          #13
                          Tot timpul as opta pentru tigla metalica, de ce sa ma stresez cu tabla...nu dureaza si nu e de calitate.
                          Ultima editare de calin.diaconu; 03.mar.2023, 10:27. Motiv: Multumim pentru opinie. Pentru publicitate, va rugam sa contactati Redactia. Multumim!

                          Comentariu

                          Procesare...