Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Structura tavan mansarda

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Structura tavan mansarda

  Buna ziua,

  Construiesc o casa P+M in zona Bacaului si intampin niste probleme structurale la tavanul mansardei. Casa are suprafata construita per nivel de 72mp (8x9). In proiect structuristul a prevazut respectivul tavan din beton armat sub forma /----\ inclusiv 3 grinzi longitudinale (25x35) de 9m lungime intoarse in pod, podul fiind nelocuibil. Datorita costurilor mari si in urma discutiilor cu dirigintele de santier am decis sa modificam structura tavanului si sa o facem din lemn pastrand insa cele 3 grinzi din beton armat. Structuristul a insistat ca proiectul nu poate fi modificat conform noilor noastre cerinte datorita normativelor in vigoare care prevad ca ambele plansee sa fie realizate din beton armat pentru o casa P+1E in zona seismica Bacau. Tin sa precizez ca autorizatia de constructie a fost emisa pentru o constructie P+1E pt ca inaltime zidurilor de la etaj este de 2m. Prin urmare am ramas cu o solutie struto-camila pe care nu am mai intalnit-o nicaieri in cautarile mele pe internet

  Ce parere aveti, este o idee buna acesta structura mixta de grinzi beton si lemn? Credeti ca vor fi probleme de izolare (punti termice) la tavan?

  Multumesc anticipat!
  Ultima editare de Specialistul MC; 13.oct.2016, 08:42.

 • #2
  Răspuns la: Ajutor structura tavan mansarda

  Tineti-va de planul initial ! Ca sa-l schimbati , refaceti proiectul cu un inginer structurist nu cu badea diriginte de lucrari , ca acela are stiinta despre structura de rezistenta exact cat badea Viorel de la stana ....
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Structura tavan mansarda

   Postat în original de Endymyon Vezi post
   Structuristul a insistat ca proiectul nu poate fi modificat conform noilor noastre cerinte datorita normativelor in vigoare care prevad ca ambele plansee sa fie realizate din beton armat pentru o casa P+1E in zona seismica Bacau.
   Nu modificati executia decat doar cu o modificare de proiect semnata de inginerul structurist. Dirigintele de santier nu are competentele legale in a modifica un proiect de constructii. Daca nu construiti casa conform planului de constructii riscati ca sa vina cineva in control si sa va demoleze casa.

   Comentariu

   Procesare...
   X