Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Infiltratii acoperis bloc - vecin cu usa pe acoperis

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Infiltratii acoperis bloc - vecin cu usa pe acoperis

  Buna ziua,
  De cam doua luni ma confrunt cu o problema. Nici nu am terminat de renovat bine baia ca au aparut primele infiltratii. Apartamentul meu este la etajul 9, etajul 10 fiind mai mic. Asa ca deasupra baii nu este nimic. Am acolo iesirea coloanei de ventilatie. Pe langa care se inflitra apa.

  Am urcat pe acoperis si am constatat ca exista o improvizatie. Vecinul are balcon acolo si si-a montat o usa termopan prin care poate iesi pe bloc, deasupra baii mele. Evident la reabilitare nu s-a facut ce trebuie asa ca hidroizolatia se termina cam cu 1 cm inainte de usa lui de termopan, care este si o idee mai jos acum, pentru ca s-a inaltat un pic acoperisul. Cand ploua apa se infiltreaza in acel spatiu (am bagat mana acolo si este umed), intra pe sub hidroizolatie si primul loc unde poate sa se scurga este evident coloana de ventilatie si apoi tavanul baii mele. S-ar putea umble acolo cu un tub de hidroizolatie, dar daca vecinul deschide usa, se strica tot si iar se infiltreaza apa. Iar acoperisul este facut in asa fel incat daca apa nu se scurge nicaieri, se formeaza un caus unde se aduna si daca cedeaza, e si mai rau.

  Administratorul a constatat porcaria si a spus ca ii va face notificare scrisa, etc.

  O sa atasez poze pentru a ilustra situatia. Se poate vedea in ultima poza improvizatia mea temporara care pare sa functioneze pentru moment. Ce se poate face? Atat tehnic cat si legal?

  https://imgur.com/a/y7W0A

 • #2
  Răspuns la: Infiltratii acoperis bloc - vecin cu usa pe acoperis

  Postat în original de Zarax Vezi post
  Ce se poate face? Atat tehnic cat si legal?
  Daca tot a facut modificari la balcon atunci trebuia sa se asigure ca nu vor exista scurgeri de apa de pe terasa blocului. Vecinul este singurul vinovat si ar trebui sa rezolve problema urgent. Dupa parerea mea trebuie modificat inaltimea partii laterale, acolo unde este usa, turnand un prag din beton de cel putin 25 cm inaltime.

  Comentariu

  Procesare...
  X