Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Alegere invelitoare pentru acoperis

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #61
  Postat în original de x-change
  Cum pot face mansarda fara sa stric acoperisul si sa izolez cu vata minerala?
  Pentru mansardare sunt diferite solutii de executare.
  Precizati structura existenta si cum doriti sa finisati pe interior mansarda.

  Comentariu


  • #62
   Acoperisul este in 2 ape,grinzi,sipci batute si tigla.M-am gindit pe urma sa fac mansarda dar din cite am auzit trebuie sa-l stric si sa-l fac din nou.Vreau sa pun vata minerala si pe urma gips carton.Pot face acest lucru fara sa stric acoperisul?Gipscartonul ce grosime trebuie sa aiba pentru mansarda?

   Comentariu


   • #63
    Se poate si fara sa demontati acoperisul, insa este mai greu.

    Gipscartonul pentru mansarda trebuie sa fie de preferat ignifug cu grosimea de 12,5 mm.

    Comentariu


    • #64
     acoperis casa structura usoara

     In curand voi incepe lucrarile la o casa pe structura de lemn si nu sunt prea lamurit in privinta acoperisului pentru o astfel de casa (nu as vrea sa pic in momeala> "luati domle asta ca este cel mai bun"). Imi poate da careva vreun sfat? Multumesc!

     Comentariu


     • #65
      In proiectul de constructie ce tip de invelitoare este specificat ?

      Comentariu


      • #66
       si totusi.....dupa toate discutiile astea despre ondulin.....care este durata de viata a acestuia? eu am tigla pe casa...tigla de turda...si datorita varstei acesteia trebuie sa o schimb. ma uit in buzunar si ma gandesc la ondulin. sub tigla am carton bitumat (daca zic bine). si vreau sa pun peste carton (folosind sipci daca pot sa le zic asa) ondulin. dar imi este frica, ca peste 10 ani sa trebuiasca sa refac aciperisul casei.

       Comentariu


       • #67
        Placile Onduline sunt garantate 15 ani de catre producator.

        Comentariu


        • #68
         Inca nu am proiectul casei.... Am spus ca o sa ma apuc in curand... deocamdata fac acte pentru banca...
         eram curios de pretul unui acoperis...auzisem ceva de 130lei/mp cu tot cu jgheaburi si burlane si mi s-a parut foarte mult. Probabil o sa reluam discutia peste vreo 2 sapt cand imi iese si proiectul casei.
         Doamne ajuta!

         Comentariu


         • #69
          dilema actuala

          Exact aceeasi dilema o am si eu - referitor la tipul invelitoarei- insa eu astept sa iasa PUD-ul de la primarie. Asadar, trebuie sa ii comunic proiectantului tipul de invelitoare la care raman. Ma intereseaza destul de mult pretul dar mult mai mult calitatea. Nu imi doresc nicidecum probleme in 10-15 ani.

          Rog o recomandare .
          Multumesc !

          Comentariu


          • #70
           Raspuns

           Nu stiu exact din ce oras esti dar poti intra pe site-ul www.interbuilding.ro acolo au un simulator care o sa-ti calculeze pretul total al invelitoarei. Ei lucreaza cu tiglele metalice Lindab. Din cate am inteles tiglele din beton sunt foarte grele, iar la invelitoarea metalica este necesara o izolare fonica.(cand plua....). Cei de la Interbuilding au si reduceri de 20%. Sper ca nu iti vin in ajutor prea tarziu. Anca
           Anca

           Comentariu


           • #71
            Multumesc pt raspuns.
            Nu este prea tarziu - intrebarea era postata in 30.04.
            Totusi studiez si varianta cu sindrila bituminoasa TEGOLA. Avantajele sunt date peste tot insa nu stiu la ce probleme sa ma astept. Daca aveti detalii sau experienta , va rog .
            Multumesc !

            Comentariu


            • #72
             raspuns

             Tiglele bitumisoase nu sunt bune de loc, si va spun asta din experienta unei cunostinte, sunt foarte ieftine prin comparatie cu cele clasice si sunt mai usoare dar nu ofera aceeasi protectie ca cele ceramice sau din otel.
             Firma despre acre v-am spus este din Iasi, dar cred ca face deplasari si in alte localitati, o alta societate foarte buna din Iasi este Amur Grup, acestia lucreaza cu tiglele Bramac si Lindab, si acestia se deplaseaza in alte localitati, de asemenea ambele firme va pot oferi consultanta gratuita.
             Anca

             Comentariu


             • #73
              Daca v-ati interesat pe siturile firmelor despre care v-am spus va rog sa-mi dati un raspuns cu parerea dumneavoastra. De asemenea puteti opta si pentru varianta de a cumpara materialul necesar si a lucra in regie proprie, doar ca sunt multe riscuri, si nici calitatea lucrarii nu va fi aceeasi.
              Tiglele Bramac au o durata de viata mai mare decat cele metalice.
              Anca

              Comentariu


              • #74
               Eu sunt din Cluj. Am studiat in general toate posibilitatile (tigla, tabla, sindrila bituminoasa) insa nu am detalii referitoare la cea mai ieftina solutie - sindrila bituminoasa. Tigla nu o agreez tocmai din cauza incarcarii acoperisului care s-ar obtine iar tabla Lindab (sau alt tip) necesita o manopera mai complexa si izolare fonica. De aceea TEGOLA mi se pare a fi o solutie. Care pot fi problemele totusi ?

               Comentariu


               • #75
                Prinipalele probleme sunt de ordin estetic, se decoloreaza dupa 3-4 ani, apoi daca montajul nu a fost corect realizat si tiglele nu au fost corect depozitate inainte de montaj veti avea probleme cu umiditatea (din cauza ploilor), la viscol iarasi ar putea sa apara probleme...
                In general specialistii recomanda acest ti de invelitoare in cazul constructiilor cu o structura de rezistenta scazuta.
                Anca

                Comentariu

                Procesare...
                X