Condens mansarda noua

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Mircea_Ioan
    Incepator
    • 29.nov.2018
    • 24

    Condens mansarda noua

    Imi cer scuze daca s-a mai discutat aceasta speta, eu nu am gasit.

    Mentionez de la bun inceput ca nu ma pricep prea bine la denumiri din domeniul constructiilor, asa ca am sa numesc elementele asa cum stiu.

    Iata care este problema mea:
    Am mansardat podul pentru a-l face locuibil, abia ce am terminat de dat lavabila, urmeaza parchetul.
    azi am observat ca la imbinarea pardoselei din osb si rigips, pe coltul a doi pereti ce dau in exterior, s-a facut condens.
    Detalii:
    -lungimea laturilor peretilor cu condens este undeva la 1,5m.
    - mansarda este izolata astfel: tigla metalica, sipci lemn( pt aerisire cred), folie dispersie, astreala scandura, vata minerala de 10cm caserata cu folia de aluminiu spre rigips, rigips verde montat pe montanti metalici, lavabila.
    Detalii constructie peretii cu pricina( de la ext la int):
    - tencuiala decorativa, polistiren de 10cm, osb de 2,2cm, vata caserata de 15cm cu folia de aluminiu spre rigips, rigips verde montat pe montanti metalici.
    Alte detalii:
    -condensul este doar pe partea casei unde bate vantul f tare
    - posibil sa fi astupat cu vata spatiul prin care aerul putea sa iasa afara din acea zona
    - mansarda are 2 ferestre tip velux
    - mansarda nu este incalzita deocamdata( voi trage instalatie pt calorifere saptamana viitoare)
    - mansarda mai are un perete mai mare din OSB dar nu bate vantul perpendicular pe el, nu face condens
    - podeaua podului, spre camerele de sub el arata astfel:
    OSB, polistiren de 10cm, scandura, vata de 15, rigips
    - izolatia peretilor cu problema este facuta astfel: intre capriori vata de 10 si vata de 5 cu folie pusa "pe lungime", dintr-o bucata, peste capriori. Peretii au 1,5m inaltime.
    ​​​​Mentionez ca, pentru a testa teoria cu astuparea ventilatiei, am dat cateva gauri in partea de sus a peretilor si am pus un calorifer electric aproape de cei doi pereti, poate se usuca pana maine.


    ​Care ar putea fi factorii care duc la formarea condensului in partea de jos a peretelui si care ar putea fi solutiiile pentru remediere?

    La nevoie atasez si poze.
    Multumesc​​​!
  • iahim_namor
    Membru
    • 02.mar.2015
    • 197

    #2
    Postat în original de Mircea_Ioan
    ​Care ar putea fi factorii care duc la formarea condensului in partea de jos a peretelui si care ar putea fi solutiiile pentru remediere?
    Aerul cu vapori care intra din casa condenseaza pe peretii reci. Fenomenul e normal, avand in vedere ca nu incalzesti spatiul.
    Variante de remediere:
    - daca nu vrei sa incalzesti spatiul in viitorul apropiat: aerisire de fiecare data cand aerul din mansarda este "contaminat" cu aer umed din casa.
    - incalzire spatiu si mentinere temperatura uniforma peste tot in casa

    Pentru cazul in care mergi pe varianta cu spatiul rece, poti sa rezolvi prin a lasa grilele de aerisire de la ferestre deschise tot timpul + o aerisire suplimentara undeva (de exemplu gaura pentru hota sau ceva similar). In acest fel vei avea tot timpul "un firicel" de aer care va circula si va aerisi mansarda. Conditia este ca spatiul mansardei sa fie separat de restul spatiului incalzit.

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34932

      #3
      Postat în original de Mircea_Ioan
      ......am observat ca la imbinarea pardoselei din osb si rigips, pe coltul a doi pereti ce dau in exterior, s-a facut condens.....
      In zona respectiva circulatia aerului este precara. Singura problema remarcata la dumneavoastra ar fi ca stratul termoizolant din partea de sub invelitoare este prea subtire, in mod norma ar fi trebuit sa aveti un minim de 15 cm de vata minerala. Dati drumul la incalzirea mansardei, aerisiti in mod regulat si in timp condensul o sa dispara.



      Comentariu

      • Mircea_Ioan
        Incepator
        • 29.nov.2018
        • 24

        #4
        Multumesc pentru raspunsuri. Intradevar, am incalzit, aerisit si au trecut mai multe zile de cand amdat lavabila iar condensul a disparut.
        Multumesc inca odata!

        Comentariu

        Procesare...