Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Terasa necirculabila inclinata - infiltratii perete

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Terasa necirculabila inclinata - infiltratii perete

  Buna ziua,
  Am mostenit o casa la tara. Deaspra prispei este turnata o terasa din beton armat care nu are panta de scurgere, dar este inclinata din turnare spre coltul dinspre casa. Din aceasta cauza tot apar infiltratii in perete. Pentru ca nu are panta de scurgere zapada si gheata au inceput sa erodeze si stratul exterior al betonului. Atasez o schita cu situatia actuala. Va rog un sfat cum as putea remedia situatia. Multumesc.

 • #2
  Va rog sa atasati o imagine ca sa vedem starea betonului turnat la terasa.

  Comentariu


  • #3
   Din pacate o sa mai ajung acolo cam peste 2 saptamani, atunci o sa pot pune poze. Stratul superior al betonului s-a maruntit si arata ca un strat de pietris.

   Comentariu


   • #4
    Nu puteti sa faceti un acoperis la terasa ?

    Comentariu


    • #5
     Am luat in considerare un acoperis din tabla cutata la terasa, dar daca pun cosoroaba, 70x70mm pe semiperimetrul liber al terasei si capriori 70x70mm in continuarea capriorilor acoperisului din tigla plus riglele orizontale 50x30mm, nu voi avea panta de scurgere si voi avea o rupere de apa la trecerea de la acoperisul de tigla la cel de tabla cutata, pe care nu stiu cum sa o tratez. De asemenea nu stiu cum sa fixez cosoroaba de terasa ...

     Comentariu


     • #6
      Asteptam imaginile si vom gasii o solutie.

      Comentariu


      • #7

       Comentariu


       • #8
        Am pus mai sus ceva poze. Se pare ca cineva a incercat sa blocheze apa zidind niste caramizi.

        Comentariu


        • #9
         Cel mai simplu ar fi sa refaceti acoperisul in asa fel incat sa aveti sub sarpanta si bucata de placa. Ca sa puteti sa faceti ceva in zona respectiva trebuie indepartat tot ce nu este aderent, sa turnati o sapa de panta dupa care sa hidroizolati macar cu 2 straturi de membrana bituminoasa.
         Ar mai fi o varinata in care sa faceti o structura din lemn, cu panta inspre exterior, si sa montati fie tigla de tabla fie tabla cutata.

         Personal as opta pentru refacerea sarpantei.
         Ultima editare de Specialistul MC; 15.mai.2019, 10:56.

         Comentariu


         • #10
          Multumesc pentru raspuns Specialistul MC. Nu stiu ce o sa fac cu casa, dar in acest moment nu as vrea sa bag prea multi bani. Interesanta solutia cu sapa de panta. Este o sapa cu o componenta speciala? Asa se cheama la magazinele de specialitate? Cum se da panta respectiva ?
          Am citit https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...a-panta-terasa : "Sapa este facuta pentru a nu sta apa pe ea - de aceea se numeste si "sapa de panta"... Daca nu ma insel panta minima poate fi de 1cm la 1m liniar de terasa ". Daca terasa mea are 3m e de ajuns o diferenta de panta de 3cm?

          Comentariu


          • #11
           Sapa de panta este o sapa S100 (o reteta ar fi 3 parti nisip la o parte ciment) pe care o aditivati cu aditivul Ceresit CC83 pentru marirea aderentei. Din imagini nu cred ca aveti o latime a terasei mai mare de 2 m asa ca o diferenta de nivel de 3 cm ar fi de ajuns. Nu uitati ca o sapa se toarna pe o grosime minima de 5 cm deci in fata sapa o sa fie de 5 cm iar in spate de 8 cm grosime.

           Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	terasa beton.jpg  Afișări:	1  Mărime:	268,5 KB  ID:	673753
           Ultima editare de Specialistul MC; 16.mai.2019, 19:10.

           Comentariu

           Procesare...
           X