Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Grinda lemn crapata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Grinda lemn crapata

  Buna ziua. deasupra apartamentului am un pod cu lungimea de 10m si latimea de 8m. vara asta grinda de pe mijlocul podului a crapat pe o portiune de 4m. in portiunea crapata exista un caprior pe mijloc.. deci ar veni grinda crapata 2m-caprior-grinda crapata 2m. mai sunt crapati si 2 capriori scurti dar aia nu ma ingrijoreaza. blocul are 3 ani si lemnul a fost verde. incepand de vara asta cand bate vantul se aude un scârțâit urat in pod. probabil intra vantul prin crăpăturile care s-au format de la uscarea lemnului. de-asemenea de curând am izolat cu vata 10cm si rigips. grinda si capriorii au 12cm. întrebarea mea este: in timp se poate crapa mai tare sau chiar rupe si cum as putea sa o întăresc?

 • #2
  Cea mai simpla solutie de " linistire " este tija filetata cu saibe sau bucati de platband si strinsa grinda . Totusi trebuie vazut la fata locului , poate mai exista si alte solutii .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Cam asa face tot lemnul verde. Nu cred ca o sa se intample ceva, mai ales ca acum s-a stabilizat si uscat.
   Ma ingrijoreaza mai tare ce se vede in montajul gipscartonului si izolatiei.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de Andreea. P Vezi post
    ...... întrebarea mea este: in timp se poate crapa mai tare sau chiar rupe si cum as putea sa o întăresc?
    Lemnul "lucreaza" o viata, ce se vede nu arata prea bine. Achizitionati un adeziv pe baza de poliuretan, cum ar fi de ex. Bison PU, intrroduceti adezivul in crapaturi dupa care introduceti fortat in crapaturi sipci din lemn cu grosimea egala cu latimea crapaturii. Strangeti lemnul cu menghine pentru lemn, lasati sa se usuce dupa care strangeti grinda cu tije filetate + bucati de platbanda.

    Comentariu


    • #5
     mulțumesc pentru răspunsuri. VYS la ce va referiti legat de izolatie?

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT