yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Acoperis ventilat / astereala ventilata?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Acoperis ventilat / astereala ventilata?

  Buna ziua,
  Montez acoperisul la o casa noua si la mansarda unde va fi izolat acoperisul pe interior cu 25cm vata m-ar interesa daca trebuie lasata un gol in astereala care va fi din placi osb?
  De exemplu in imaginea atasata se vede ca la coama se ventileaza nu doar sub tigla dar si stratul de aer intre izolatie si astereala.

  Multumesc

 • #2
  Am gasit si acest topic (https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...mia-de-energie) care descrie exact intrebarea/problema mea. Deci corect se numeste dublu ventilat. Este exact situatia mea, dormitor spre sud la mansarda, deci dublu ventilat ar fi mai racoros vara dar iarna? Care ar fi diferenta de necesar caldura? 10%, 20% sau mai putin? Si era si un comment de la Specialistul MC (https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...339#post425339) unde, citez:

  "Pe timp de iarna lucrurile stau cu totul altfel, acest tip de ventilare nu mai protejeaza stratul termoizolant de umiditatea ridicata din atmosfera ci aduce un aport de aer supraincarcat cu umiditate direct pe stratul termoizolant. Acumularea umidtatii in stratul termoizoland duce la reducerea nivelului de termoizolare, distrugerea termoizolatiei si aparitia mucegaiului."

  Asta chiar ar fi o problema mare daca umiditatea din acest strat de ventilatie s-ar depune pe termoizolatie si s-ar forma mucegai, insa nu am gasit alta sursa care sa sustina aceasta idee.
  Afla de la Specialistul MC avantajele si dezavantajele diverselor tipuri de invelitori, dar si cum trebuie sa fie sarpanta si astereala acoperisului!

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de rufusz Vezi post
   Montez acoperisul la o casa noua si la mansarda unde va fi izolat acoperisul pe interior cu 25cm vata m-ar interesa daca trebuie lasata un gol in astereala care va fi din placi ?
   Placarea cu placi OSB, deoarece este o suprafata compacta, impiedica ca eventuala umiditate din stratul termoizolant sa fie evacuata in atmosfera. Configurarea sistemului de invelitoare termoizolata poate sa fie facuta ca in schita, cu mentiunea ca pe stratul termoizolant se va intinde o folie anticondens urmand spatiul de ventilare de sub placile OSB.
   O alta modalitate de configurare a sistemului ar fi urmatoarea:
   - strat termoizolant
   - placi OSB3 cu gauri de 20 mm din 20 in 20 cm
   -folie anticondens
   -spatiu de ventilare

   Comentariu


   • #4
    Pana la urma am decis sa izolez cu spuma poliuretanica celula inchisa 5-7 cm, creand un sistem "hot roof", adica facand etans acoperisul pana la centuri.

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de rufusz Vezi post
     Pana la urma am decis sa izolez cu spuma poliuretanica celula inchisa 5-7 cm, creand un sistem "hot roof", adica facand etans acoperisul pana la centuri.
     Sistemul de care amintiti se aplica in tari cu o alta clima, mai uscata ca la noi. Nu uitati ca polistirenul este un material inflamabil.

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT