yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Schimbare invelitoare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Schimbare invelitoare

  Buna ziua! Parintii mei detin o casa cu etaj si pod finalizata undeva in 2004. Sarpanta desenata si calculata pentru invelitoare de tabla sta direct pe ziduri, fara centura de beton. Pentru a incununa multele greseli comise pana atunci, ai mei s- au hotarat sa puna tigla. In timp bineinteles ca grinzile au facut burta de la greutatea in plus. Intrebarea mea e urmatoarea: doresc a schimba tigla cu tabla si astereala cu tot ce se poate schimba din ea fara sa stric prea mult din ziduri tencuiala etc. Avand in vedere ca nu exista centura de b. a, ma gandesc ca greutatea tiglei, tine oarecum zidurile inchegate iar daca eu vreau sa o schimb cu tabla nu voi avea probleme de stabilitate a zidurilor? Mentionez ca nu sunt fisuri (aparent) la pereti si nici nu s-a tencuit cu plasa de fibra.

 • #2
  Salut Andrei,

  Ar fi de ajutor sa postati cateva foto de la fata locului. Inteleg ca dorest sa refaci invelitoarea prin revenirea la solutia initiala, cu tabla, inlocuind din capriorii curbati si ce mai este deteriorat la sarpanta. Din ce tip de caramida este ridicata zidaria? Stalpi de beton are casa? Nu exista o centura de beton peste zidaria parterului?
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   Salut. Voi posta poze cat de repede pot. Casa are stalpi, are planseu de ba peste parter, zidaria de bca. M-am apucat de renovat etajul, finisajele interioare iar cand am urcat in pod, sus la imbinarea cu capriorii etc, am desprins un pic de tencuiala si este bca de unde am dedus ca nu este centura de ba sus. Am intrebat tatal, habar nu are, sa nu mai spun ca nu s-a respectat nici proiectul cu compartimentarea, in fine. Tigla are deja 16 ani, coama crapata vai mama ei, intre astereala si tigla nu exista decat o folie din aceea veche neagra (nu stiu cum se numeste).

   Comentariu

   Procesare...
   X
   sigla BRAT