De la pod vechi la mansarda locuibila

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • calinesq91
    a răspuns
    Cam 2000 de euro va vor costa actele si autorizatiile, ca la casa noua... nu conteaza ca faceti o renovare, iar materialele depinde ce schimbati la acoperis, lemnul actual dupa cum il vad eu arata chiar bine, si s-ar putea refolosi. Daca reutilizati lemnul si schimbati doar ce este deteriorat si ce mai aveti nevoie in plus, veti reduce semnificativ costurile si s-ar putea sa va incadrati in 12000 de euro, dar intodeauna e bine sa aveti macar o marja de 30% in plus fata de prima estimare.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    In primul rand chemati la fata locului un expert in constructii agreat MLPAT pentru a va face expertiza tehnica. Abia dupa ce ati obtinut expertiza tehnica puteti sa faceti demersurile necesare pentru obtinera autorizatiei de construire.

    Lasă un comentariu:


  • Iiulian
    a creat un topic De la pod vechi la mansarda locuibila

    De la pod vechi la mansarda locuibila

    Salutare,

    Detin o casa veche in Bucuresti (de pe la 1920) de aprox. 70 mp construiti, din caramida (pereti exteriori de 45 cm grosime), doar parter, cu pod (4m x 15m) si acoperis intr-o apa (vezi pozele atasate). Am in plan sa transform acest pod intr-o mansarda locuibila: spatiu de lucru cu biblioteca, eventual dormitor si un mic grup sanitar. Iau in calcul refacerea podelei, inaltarea peretilor externi si refacerea completa a acoperisului.

    Nepricepandu-ma la constructii, v-as fi profund recunoscator pentru orice sfat sau idee de reconstructie in general, si pentru orice lamurire asupra urmatoarelor chestiuni mai speciale:

    1. Nu am demarat inca nimic, care ar fi pasii corecti si legali de urmat, inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarilor? Stiu ca ar fi nevoie intai sa discut cu un expert tehnic, apoi cu un arhitect, constructor.

    2. Cat ar costa, aproximativ: 1. actele, expertizele, proiectul necesare 2. manopera + materiale pentru proiectul realizat "la rosu" 3. realizarea finisajelor si amenajarilor minimale interioare. M-as putea incadra intr-un buget total de 10-12 mii de euro?

    3. Cu cat imi recomandati sa inalt peretii actuali ai podului (pe o latura a lungimii momentan are cam 1.90 m iar pe cealalta cam 1m, vezi poze) si ce profil al acoperisului mi-ati recomanda pentru ca mansarda sa ofere destul spatiu pentru a fi locuit permanent.

    4. Asa cum reiese din imagini, plafonul parterului este din grinzi de lemn, intre care se afla pamant. Ma gandesc sa scot de unul singur tot acel pamant, inainte sa demarez constructia mansarderi. Desi eu credeam ca pamantul are rol doar de izolatie, cineva mi-a spus ca ar avea si rol de structura, gen "contra-greutate". Ma puteti lamuri?



    Multumiri aniticipate!


    %%%%%%%%%%


    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	1.jpg  Afișări:	0  Mărime:	300,2 KB  ID:	676825 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	2.jpg  Afișări:	0  Mărime:	302,3 KB  ID:	676826 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	3.jpg  Afișări:	0  Mărime:	318,5 KB  ID:	676827 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	4.jpg  Afișări:	0  Mărime:	424,8 KB  ID:	676828 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	5.jpg 
Afișări:	1379 
Mărime:	404,2 KB 
ID:	676829
Procesare...