Acoperis pergola metalica

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • liviu_123
    Incepator
    • 24.apr.2015
    • 6

    Acoperis pergola metalica

    Salutare!

    Deranjez si eu cu o intrebare.

    Vreau sa fac o structura metalica acoperita de tip pergola pentru locul de parcare suprateran pe care il detin. Lungime 5m, latime 3m

    Stalpii vor fi din rectangular de 10 cm gros de 4 mm, iar acoperisul din rectangular de 6x4 cm, exceptie sus la coama unde as pune tot un rectangular de 10. Apoi, intarituri pe unde e nevoie. pe peretele din dreapta voi pune policarbonat, pentru a separa locul meu de ghena.
    Pe peretele din stanga nu am mai pus al 3-lea stalp intrucat este un alt loc de parcare si vreau sa nu avem probleme cu deschisul usilor.

    Ideea este ca aceasta constructie va fi in spatele unei porti inalte de 2m, care gliseaza in fata locului de parcare.

    Nu stiu cu ce sa o acopar. Meseriasii cu care am vorbit pentru constructie imi recomanda tabla metalica Bilka, cu care si eu sunt de acord intrucat nu e exagerat de scumpa, e de 0.5mm si pare trainica, versus tabla cutata.

    Problema este la inclinatie. Ce inclinatie ar trebui sa aiba acoperisul pentru o buna cadere a apei si zapezii, dar totusi sa nu se vada prea mult din strada si totusi sa nu dau nici cu capul de tavan, ca sa zic asa?

    Unde citesc, dau de alte date, ba minim 5 grade, inclinatie 10% ceea ce e ok ca as avea 2.3m in stanga si 2 in dreapta, ba minim 14 grade ceea ce ma speria ca ar trebui sa ma duc la o inclinatie de 25% adica 75 cm si se va vedea din strada exagerat de mult.

    Multumesc.
    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	perg.JPG  Afișări:	0  Mărime:	62,4 KB  ID:	683950
Procesare...