Luminatoare cu sticlă securizată

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • strainu
    Incepator
    • 21.feb.2011
    • 11

    Luminatoare cu sticlă securizată

    Bună ziua. A venit vremea să schimb tabla pe o casă bătrânească și aș fi vrut să pun niște luminatoare de 45x55 cm în locul gurilor de vizitare existente. Problema a venit când am zis că vreau să aibă sticlă securizată. Mie mi se pare o cerință de bun simț pentru o casă nelocuita permanent - chiar dacă vine o grindină și sparge un geam, să nu plouă în pod până trec eu pe acolo.

    Căutând modele, am văzut că aproape toată lumea vinde 3 modele: Fakro WGI, Kronmat Optilook (astea două par să fie aceeași firmă, au adresa la numere consecutive pe aceeași stradă) și Velux VLT 1000. La astea se adaugă variante de magazin de la Baudeman (Dedeman) și Site (Brico Depot).

    La Baudeman și Velux am văzut și pe site și am confirmat și în magazin că nu au geam securizat, așa că am renunțat. Optasem pentru un Optilook, însă în Mathaus mi s-a comunicat că de fapt nu ar fi geam securizat, deși pe site scrie că e dublu securizat. La Brico pe site scrie că e geam securizat, dar am zis să verific și în magazin. Consultanții mi-au dat cu flit (gen "ce vreți, să punem ciocanul pe el?") iar la insistențele mele șeful de raion a zis că "ar trebui să fie securizat".

    Toate astea m-au lăsat un pic confuz: e vreunul din modelele astea cu geam securizat? E cineva pe forum care are experiență cu vreunul din modelele astea (luminatoare, nu ferestre mai mari, acolo e altă poveste)? Ce aș putea să aleg pentru a nu arunca banii pe o fereastră care să se spargă la prima grindină?
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13006

    #2
    Daca mergi pe siteul furnizorului, Optilight, vei vedea ca este sticla securizata sau cel putin asa declara ei. Documentele nu pot fi false sau mincinoase. Cauta informatii pe ambalaj, pe cutie, pe instructiuni sau fise tehnice, vanzatorii in mare parte sunt praf.

    "Spaţiul dintre foile de sticlă este umplut cu gaz inert; sticla exterioară este securizată iar sticla interioară este acoperită cu un strat lowE, care reflectă radiaţia termică."
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • strainu
      Incepator
      • 21.feb.2011
      • 11

      #3
      Mulțumesc pentru răspuns. Pe mine mă interesa gama Optilook, e pentru poduri nelocuite și implicit mai ieftină. În orice caz, am urmat practic sfatul ăsta. Azi, înarmat cu toată documentația pe care am putut-o găsi am fost pe la toate rețelele de bricolaj. Concluziile le găsiți mai jos, poate vor ajuta pe cineva mai târziu.

      Luminatoarele Fakro, Optilook, Aron (Hornbach), Bilka și foarte probabil Baudeman (Dedeman) și Dakea sunt toate produse de Fakro. Diferă nuanța, cârligul de închidere și sistemul de montaj pe tablă. Cele de la Optilook arată mai cheap și au doar 2 ani garanție, față de 5 la Fakro și Aron.

      Modelele cu T (Fakro/Aron/Bilka WGT, Optilook T) au o singură foaie de geam (probabil securizat, conform documentelor), pe când cele cu I (Fakro/... WGI, Optilook fără sufix, Optilook WGI) au 2 foi de geam securizat, ca la termopane. Din ce am găsit pe net nu există diferențe la coeficientul de transfer termic. Nu că ar conta din moment ce podul e nelocuit, dar asta indică faptul că e vorba de aceeași sticlă și ramă.

      Leroy Merlin mai are niște produse Skyone (import Italia după ambalaj) care au doar sticlă temperată, lucru menționat corect pe site. Tot ei vând și optilook T, deși nu apare pe site.

      Cele de la Brico nu știu ce sunt, nu le-am văzut decât în cutie.

      Cel mai bine arată cele de la Velux (finisajele sunt tot "din topor" pe lângă restul gamei lor, dar sunt o clasă peste cele de la Fakro) dar nu au geam securizat.
      Ultima editare de strainu; 04.iun.2021, 00:53.

      Comentariu

      • razvan voicu
        Membru Marcant
        • 30.iun.2008
        • 807

        #4
        Postat în original de strainu
        Luminatoarele Fakro, Optilook, Aron (Hornbach), Bilka și foarte probabil Baudeman (Dedeman) și Dakea sunt toate produse de Fakro. Diferă nuanța, cârligul de închidere și sistemul de montaj pe tablă. Cele de la Optilook arată mai cheap și au doar 2 ani garanție, față de 5 la Fakro și Aron.
        Din ce stiu eu, Dakea nu are nici o treaba cu Fakro !!!

        Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

        Comentariu

        • strainu
          Incepator
          • 21.feb.2011
          • 11

          #5
          Tot ce se poate, dar au aceeași descriere și aceleași instrucțiuni de instalare.

          Comentariu

          Procesare...