Buna seara.Am ajuns la mobilarea unei mansarde care are ca podea grinzi de lemn de 10×10 dublate cu altele de 12×5 prinse cu bara filetata si dusumea din scândură de 3cm.La jumătatea camerelor de 4×4 sub grinzile de lemn se află unele de beton deci capriorii de 10×10 lungi de 4m au punct de susținere pe capăt si la jumătate si sunt dispuși din 40 in 40cm interax. Se poate mobila in conditiile aceasta?sub capriorii de 10×10la camerele de sub mansarda este prins rigipsul direct de ei, deci structura aceasta a podelei mansardei ma gandesc sa nu descarce greutatea pe tavan, crapandu l.Se poate ?Ajunge sa izolez tavanul cu vată minerală de 25cm?si cu folie de aluminiu
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Podea mansarda
Adună
X
-
-
Multumesc mult, deci nu va fi cazul sa afecteze tavanul de sub planșeul de lemn?adică sa crape
Mai am o intrebare.Am o anexa de 6*5m cu planseu din beton de 14cm puternic armat cu plasa de 8 si fier de 12 Si grinda la jumătatea laturii de 6m cu fier beton de 16(are 45*30)deci placa se împarte în 2 buc de 3*4.Cand voi face acoperisul(intr o singură apa si destul de mic(cam la 1m parerea reazam si in celălalt capăt pe un căprior de 10*10 lipit de planseu) o sa trebuiască sa l întăresc cu capriori care or sa vina pe niste tălpi scurte din căprior de 10*10, dar multe dintr ele nu o sa aiba sub planseu continuitate cu vreun zid sau element structural.este vreo problema?Singurii cate vor avea vor fi cei care se intersectează cu cu grinda
Comentariu
-
Nu va pot garanta ca nu crapa vreo imbinare, de fapt fisura pentru ca nu pot aprecia cum a fost realizata lucrarea. fiind un planseul din lemn pot sa apara mai multe miscari ce se pot rasfrange asupra tavanului dar in niciun caz nu va fi ceva grav.
Depinde de structura sarpantei, se poate dimensiona astfel incat sa aveti o pana mediana sau mai multe iar aceste pene vor avea stalpisori care se pot amplasa pe centura si pe grinda mediana la deschiderea mentionata de dvs.
Puteti face schita pentru a discuta mai la obiect.
Comentariu
-
-
După ce m am consultat ieri cu meseriașii mi au spus că trebuie neaparat sa fac o structură idependenta de cea a podelei existente, sa bag dulapi de 20*5 intre toti capriorii de 10*10 adică la 40cm si sa nu ma leg deloc de aceștia ca sa nu existe vreun risc sa se transmită ceva im tavan.Nu stiu ce sa fac pentru ca nu mi permite spațiul sa ma înalt asa mult, este totul calculat la limita, capriorii nu cred ca si vor mai schimba forma pentru ca au 15 ani de cand au fost puși si au fost puși uscati
Comentariu
Comentariu