Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare incorecta Velux

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montare incorecta Velux

  Buna ziua,
  Am urmatoarea porblema. Tigla(ceramica) de linga geamurile Velux de la mansarda este un pic cam ridicata. Casele cu mansarda pe care le-am vazut,indiferent de tigla folosita,pe lateral tigla nu sta ridicata.
  Sunt geamurile mele montate incorect(un pic prea sus) sau este ok asa si nu trebuie sa-mi fac probleme?

  Va multumesc si astept un raspuns cit mai urgent deoarece sunt in conflict cu firma de constructii pe aceasta tema.
  Ultima editare de Specialistul MC; 20.iun.2012, 07:43.

 • #2
  Rama ferestrelor trebuie sa fie mai sus decat nivelul invelitorii.

  Comentariu


  • #3
   si eu am aceeasi problema. Cum stai si te uiti la velux de afara de jos in sus in lungul pantei acoperisului, pentru o tigla ceramica care e asezata de la dreapta la stg, cum e bramac, urmatoarele 2 tigle de la coltul din dreapta sus a ferestrei de la marginea ferestrei spre dreapta stau mai ridicate. Explicatia pentru acest lucru e ca tot rindul de tigle de deasupra ferestrei e ridicat cu 1 cm aprox deoarece tabla de deasupra ferestrei cu rol de etansare sta pe sipca intre tigla si aceasta si prin urmare o ridica putin.
   De asemenea in partea stg a ferestrei tiglele de pe rindul orizontal respectiv coboara brusc in jos dupa ce se termina tabla de etansare de sub tgla si acolo mai apare un gol. Similar se intimpla la tiglele care sunt asezate pe rindul vertical paralel cu lungimea ferestrei care trebuie sa incalece tabla ferestrei impreuna cu buretele respectiv si stau mai ridicate.

   Cuvintul final ar trebui sa il spuna o ploaie sanatoasa in care sa verificati daca nu sunt infiltratii, nu neaparat in casa ci sa verificati daca nu cumva ajunge apa pe folia anticondens de sub tigla si se scurge pe la streasina, deoarece in timp aceasta apa ar putea sa isi gaseasca loc de infiltratie in casa.

   Comentariu


   • #4
    Dar este corect montata fereastra asa,sau tigla nu este corect aleasa pentru ferestre velux? Deoarece va spun,toate casele pe care le-am vazut cu ferestre velux,tigla nu este asa de ridicata ca la mine.

    P.S.Multumesc pentru raspunsuri.

    Comentariu


    • #5
     pentru asta ar trebui sa ne aratati niste poze. In principiu nu exista tigla compatibila cu veluxul sau nu, dar e adevarat ca un acoperis cu tabla profilata tip tigla se poate decupa mai exact pentru velux. La tigla ceramica sau beton, functie de distanta dintre sipci si dimensiunea velux-ului pot aparea mici incompatibilitati fara insa sa aveti probleme cu apa. Intr-adevar nu depinde numai de priceperea montatorului ci si de conditiile din teren, si e adevarat ca la tigla asta care se imbina la perfectie se vede orice mica eroare. Dar asta va repet e dictata final de etanseitate nu neaparat de aspect. Pentru edificare ar trebui sa contactati un montator autorizat, nu cel care v-a montat veluxul si sa ii cereti o parere, ceea ce ar putea sa va coste cam 20 roni pentru deplasarea dinsului.

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de ghita3001
      Dar este corect montata fereastra asa,sau tigla nu este corect aleasa pentru ferestre velux? Deoarece va spun,toate casele pe care le-am vazut cu ferestre velux,tigla nu este asa de ridicata ca la mine.

      P.S.Multumesc pentru raspunsuri.
      Puteti sa descarcati de AICI un desen tehnic cu detalii pentru montarea corecta a unei ferestre de mansarda.

      Comentariu


      • #7
       Atasat aveti o poza cu unul dintre geamuri.
       Fișiere atașate

       Comentariu


       • #8
        Rama de etansare a ferestrei are pe laterale un falt. Tigla trebuie taiata pina in acel falt ( aprox 3 cm distanta de fereastra).
        Tiglele decupate trebuie ciobite cu ciocanul pe fata inferioara , astfel incit sa se aseze in mod firesc in planul invelitorii, sa nu ramina ridicate, strimbe.
        Tigele prea inguste dupa taierea cu flex-ul, fara reazem pe sipcile suport se gauresc si se leaga cu sirma.

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Montare incorecta Velux

         Pentru cine mai are astfel de probleme trebuie stiut ca buretele de pe marginea ramei peste care se aseaza tigla sau tabla ondulata trebuie taiat la in dreptul fiecarei tigle la acelasi unghi cu acea tigla astfel ca aceasta sa se aseze pefect si fara umflaturi. A
         Ultima editare de Specialistul MC; 23.mai.2016, 08:59.

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Montare incorecta Velux

          nu imi vine sa cred ca ai " inviat " un topic mort de acum 9 ani . fix 9 ani !
          Daca credeti ca semnarea unui contract cu o firma specializata in acoperisuri este in lucru scump, ar trebui sa vedeti cat de mult va poate costa angajarea unor amatori !!!

          Comentariu

          Procesare...
          X