Vopsea lavabila peste huma

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • dmih
    a răspuns
    Nu le gasiti la IKEA, dar in apropiere de ei e un magazin de bricolaj in care le puteti gasi.

    Lasă un comentariu:


  • onitzuca
    a răspuns
    Multumesc frumos de tot pentru lamurire....chestia e ca voi face eu asta impreuna cu doua prietene...deci nu va iesi ceva fantastic....si poate nici macar drept ...dar va fi ingrijit...sper ) As mai avea o intrebare: aceste produse se gasesc cumva la IKEA? Mi-ar fi mult mai usor sa le pot cumpara de acolo.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Umeziti in mod repetat suprafata zugravita cu huma dupa care cu un spaclu sau un raz indepartati stratul de zugraveala.

    Dupa indepartarea grosiera a humei smirgluiti suprafata tencuielii cu un smirglu granulatie 60.

    Daca dupa indepartarea complecta a zugravelii peretii necesita a fi reparati si indreptati aplicati o amorsa Ceresit CT17 dupa care sistemul de glet Ceresit (Ceresit CT126+Ceresit CT127) pentru denivelari existente mai mari de 4-5 mm.

    La denivelari mai mici de 4-5 mm aplicati direct gletul de finisaj Ceresit CT127 pentru a obtine o suprafata a peretilor perfect neteda.

    Dupa uscarea gletului amorsati peretii gletuiti cu amorsa specifica vopselei lavabile utilizate si aplicati vopseaua lavabila.

    Lasă un comentariu:


  • onitzuca
    a răspuns
    Si atunci ce anume trebuie facut, care este cea mai simpla operatiune?
    Fiindca nu dispun de foarte multi bani, dar totusi trebuie refacuti acei pereti.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Vopseaua lavabila nu se poate aplica peste zugraveala pe baza de huma.

    Lasă un comentariu:


  • onitzuca
    a răspuns
    Vopsea lavabila peste huma

    Se poate da cu vopsea lavabila direct peste huma?

    Nu stiu exact cum sa procedez...

    Lasă un comentariu:


  • danutzddd
    a răspuns
    multumesc ptr raspunsuri.

    Lasă un comentariu:


  • dandutz
    a răspuns
    Incepi cu tavanul. Ai nevoie de: bidinea de plastic, spaclu, gletiera, trafalet, prelungitor trafalet, bidinea fina de par (cam scumpa) sau in locul ei o pensula de calorifer de calitate.
    ....• umezesti bine o portiune (ex. 2mp) cu apa curata (daca vrei, calduta) folosind bidineaua de plastic. Daca sunt mai multe straturi de huma, poti sa mai umezesti inca odata suprafata inainte de a rade cu spaclul.
    ....• folosind spaclul, razuiesti de huma portiunea umeda si cu aceasta ocazie iti poti da seama daca gletul vechi este aderent, daca nu este, nu o sa reziste treceri spaclului si o sa se razuiasca. Portiunile cu glet neaderent au un sunet "a gol" cand treci cu spaclul peste ele sau ciocanesti usor si trebuiesc curatate. Practic, razuiesti tot ce nu este bine prins, chiar tot gletul daca vezi ca pica usor.
    ....• daca gletul vechi a rezistat (nu se poate rade usor), o sa vezi ca raman portiuni mici de huma ce nu s-au curatat cu spaclul. Trebuie sa limpezesti bine cu apa curata portiunea rasa, frecand cu bidineaua de plastic ca si cum freci cu o perie, pana nu mai ramane urma de huma.
    ....• procedezi la fel cu urmatoarea portiune, gati tavanul si procedezi la fel la pereti, apoi lasi sa se usuce camera.
    ....• aplici amorsa (CT17, Policolor) diluata in functie de cum absorb peretii (iti dai seama cand limpezesti peretii cat de repede absorb apa). Daca suprafata nu este absorbanta (apa/amorsa balteste ceva timp pe suprafata peretilor) te sfatuiesc sa dai amorsa mai diluata (1/4 sau 1/3).
    ....• dai prima mana de glet de nivelare CT126 urmarind sa indrepti suprafata. Daca nu-ti iese perfect, mai bina sa ramana dare de gletiera in relief decat adancituri. Dupa uscare, razuiesti sau smirgluiesti darele si portiunile inaltate (smirgluiesti superficial), apoi desprafuiesti bine.
    ....• dai a doua mana de glet de finisare CT127 urmarind sa ramana suprafata cat mai perfecta. De preferat sa zabovesti mai mult la a doua mana de glet, pentru a nu avea mult de smirgluit si riscul de a indeparta gletul de finisare. Dupa uscare, smirgluiesti cu smirglu fin (max. 120), apoi desprafuiesti.
    ....• dai cu amorsa de la acelasi producator de la care cumperi vopseaua lavabila. Daca ai folosit la finsat gletul CT127, nu este cazul sa folosesti amorsa concentrata la maxim, deoarece acest glet are o absortie mai scazuta.
    ....• pentru prima mana de vopsea lavabila :
    Intodeauna incepi cu tavanul
    -dai conturul tavanului aproximativ 5-7cm(colturile interioare cu peretii ) cu bidineaua fina sau pensula de calorifere apoi inainte sa se usuce, cu trafaletul.
    -dai conturul cat unui perete cu bidineaua fina sau cu pensula, apoi cu trafaletul. Daca conturul se usuca inainte sa dai cu trafaletul, este posibil sa fie vizibila imbinarea respectiva.
    ....• procedezi la fel pentru a doua mana de vopsea lavabila.

    Scuze pentru raspunsul asa lung dar dupa cum vezi sunt multe etape, lasand la o parte o gramada de amanunte...

    Lasă un comentariu:


  • Robert79
    a răspuns
    ne-am suprapus , oricum nu strica 2 pareri desi nu sunt foarte experimentat

    Lasă un comentariu:


  • Robert79
    a răspuns
    1. inlaturati stratul de huma in totalitate prin spalare cu apa calda si sapun , daca stratul este gros inainte de spalare puteti folosi si un spaclu , dupa ce in prealabil ati umezit.
    2. amorsati pereti.
    3. in functie de deniveleri folositi un glet de umplere si/sau unul de finisaj.
    4. daca ati gletuit , dupa ce ati smirgheluit spalati pereti si mai dati o mana de amorsa.
    5. 2 maini de lavabila.
    Bafta

    Lasă un comentariu:


  • ovi_ice
    a răspuns
    1. Razui cu un spaclu tot ce este pe pereti pana ce ajungi la glet, sau eventual la placa de beton. Umezesti peretii cu un burete si incepi sa razuiesti cu un spaclu.
    Daca gletul vechi se desprinde de pe pereti, nu e nici o pb, il dai si pe ala jos si ajungi la placa de beton (e chiar mai bine asa, cand o sa gletuiesti peretele stii macar ca-ti iese perfect drept)

    2. Slefuiesti putin gletul vechi (daca acesta ramane) cu o hartie abraziva foarte aspra...asta numai asa, cat sa cada ce nu are aderenta mecanica foarte buna.

    3. Desprafuire + amorsa

    4. Glet nou :
    a) daca a cazut pana la placa de beton trebuie sa dai un strat mai gros de glet de umplere (pe baza de ipsos) sau chiar eventual doua straturi.
    Dupa asta trebuie sa-l slefuiesti ca sa-ti iasa peretele perfect drept, desprafuiesti, amorsezi si apoi vii cu un glet de finisaj (care poate fi glet de umplere preparat mai subtire sau gelt de finisaj special - CT 127 de exemplu). In faza asta, practic tu peticesti zgarieturi, santuri in stratul de glet care nu le-ai putut corecta atunci cand ai slefuit.
    b) daca a ramas gletul vechi si nu ai denivelari mai mari de 3 mm, folosesti direct glet de finisaj (cum am scris mai sus)

    5. Slefuit final (aici peretele chiar trebuie sa iasa perfect) + desprafuit + amorsat

    6. Vopsea lavabila : primul strat poti sa-l diluezi cu apa (scrie pe cutie ce procentaj trebuie), iar al doilea il dai nediluat. La colturi si in locurile greu accesibile cu trafaletul poti folosi o pensula cu par moale. Ne e musai sa dai numai 2 straturi....daca de exemplu prin unele locuri ai niste pete care ies in evidenta (mie mi s-a intamplat la peretele de gips-carton..dupa 2 straturi de lavabila tot se vedea o diferenta intre benzile gletuite si restul placii) poti sa dai acolo de mai multe ori.

    Lasă un comentariu:


  • danutzddd
    a răspuns
    zugravit camera

    Daca se poate sa-mi spuneti si mie etapele de zugravire a unei camere la bloc.Mentionez ca am peretii dati cu huma.cum se face intai spal peretii si apoi ce glet cade dau altul sau cum?

    Lasă un comentariu:


  • bunoara
    a răspuns
    DAr in cazul in care se doreste inlocuirea vopselei pe baza de ulei de pe un tavan cu lavabila? AM inteles ca trebuie intai inlaturata vopseaua... Care este cea mai rapida si eficienta metoda? Ardere? Razuire? Afecteaza asta gletul de sub vopsea?

    Lasă un comentariu:


  • jackpott
    a răspuns
    da ai voie

    Lasă un comentariu:


  • ms3
    a răspuns
    Re: trecere de la huma la lavabil

    Postat în original de ms2
    Buna ziua,

    Pentru a putea zugravi cu vinarom niste pereti zugraviti anterior cu huma,
    este corect a se proceda ca mai jos.
    1. spalarea humei
    2. gletuire cu P35 (ipsos de finisaj) si ipsos de modelaj
    3. 2 straturi lavabil

    ?

    Ma poate ajuta cineva cu un pret de manopera pe m2 pt aceste lucrari (Bucuresti) ?

    Multumesc,
    S-a rezolvat folosind: spalare huma, glet "Satin ABS", smirghel, vinarom.
    Ca vinarom am combinat vopsea alba cu pigmenti la tub. Atentie ca nu toate marcile de pigmenti produc aceleasi rezultate. Am voie sa recomand o marca ?

    Lasă un comentariu:

Procesare...