Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Zugravirea cu vopsea lavabila

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Zugravirea cu vopsea lavabila

  Vreau sa zugravesc cu lavabila peste calciu.
  Este vopsit cred in var, nu sint sigur.
  In ce conditii pot zugravicu lavabila si ce materiale pot folosi?
  Ultima editare de Admin.MC; 25.iul.2013, 19:57. Motiv: corectare

 • #2
  Stimate dl. Pana,
  Da puteti vopsi cu lavabila peste calciu. Aplicati amorsa lasati sa se usuce dupa care aplicati vopseaua lavabila cu trafaletele. Puteti folosi orice vopsea lavabila cu amorsa ei.

  Comentariu


  • #3
   APLICARE LAVABILA PESTE O TENCUIALA VECHE

   PESTE O TENCUIALA VECHE REALIZATA DIN NISIP SI VAR(LA O CASA CONSTRUITA IN ANII 40)POT APLICA O VOPSEA LAVABILA?DACA DA CARE ESTE PROCEDURA SI CE MATERIALE POT SA FOLOSESC?DACA NU CE MA SFATUITI SA FAC?

   Comentariu


   • #4
    Stimata dna. Mihaela,
    Se poate. Aplicati mai intii o amorsa dupa care vopseaua lavabila.
    Verificati prin ciocanire in prealabil sa nu sune a gol tencuiala.

    Comentariu


    • #5
     Pentru vopsire cu vop lavabila trebuie dat un strat de glet?

     Buna ziua

     Pe peretii din beton intr-un apartament de bloc stratul de glet este foarte subtire ~ 0.5 mm- sub 1 mm. Aceasta suprafata a fost spalata cu apa si nu se mai ia pe burete. Pentru vopsire cu vopsea lavabila trebuie dat un strat de glet mai gros sau se poate da direct cu vopsea dupa o amorsa? Multumesc.

     Comentariu


     • #6
      Stimate vizitator,
      Functiunea gletului este aceea de a realiza o suprafata perfect plana. Daca
      suprafata peretilor dvs. este plana, indiferent de grosimea gletului ramas, se poate trece la amorsa si vopsea.

      Comentariu


      • #7
       vopsit in lavabil?

       ma numesc hamezea horia sunt din bv si as dori daca se poate sa ma sfatuiti intr o anumita privintaeretii mei sun vopsiti in lavalibil si s au cam murdarit as dori sa zugravesc apartamentul tot cu lavabil.peretii trebuiesc spalati inainte, trebuie dat cu amorsa de aracet ?ca asa mi au spus unii.recomandati mi va rog ce sa fac, ce vopsea sa folosesc , dar sa fie totusi la un pret rezonabil. si inca o chestiunea as mai avea: cum sa realizez o omogenizare buna a culorii cu lavabila,nu dispun de accesorii performante.
       va multumesc anticipat !!!

       Comentariu


       • #8
        Stimate dl. Hamzea Horia,
        Daca vopseaua existenta este lavabila si de calitate ea se poate spala pur si simplu economisind astfel citeva milioane.
        Pentru a aplica o noua vopsea lavabila peste cea existenta nu e nevoie de amorsa. In zonele mai murdare( deasupra caloriferelor sau a aragazului) spalati cu un burete cu sapun lichid pertru a obtine aderenta necesara pentru noul strat. In privinta omogenizarii culorii bine ar fi sa cumparati un amestecator care costa citeva zeci de mii de lei si sa imprumutati o bormasina de la cineva. In privinta vopselelor va recomand Caparol.

        Comentariu


        • #9
         Reconditionare pereti casa din paianta

         As dori sa stiu ce materiale se pot folosi pentru reconditionarea la interior si exterior a unei case taranesti din paianta , cu structura din lemn, pentru a obtine suprafete de calitate si , pe scurt, care ar trebui sa fie succesiunea operatiunilor.
         Multumesc anticipat pentru orice sugestie pertinenta.

         Comentariu


         • #10
          Stimate vizitator,

          Pentru realizarea unei reconditionari de calitate va propun urmatoarea solutie:
          - se placheaza pe interior si exterior cu plasa tip Buzau cu ochiuri cit mai rare si sirma de 6 sau chiar de 5 daca gasiti. Plasele se fixeaza cu cuie, perimetral de structura de lemn( stilpi , grinzi, diagonale,etc). Cele doua plase (exterioara si interioara ) se leaga din loc in loc cu agrafe din OB de 6.
          - pe aceste plase se leaga plasa de rabit.
          - se smiruieste cu un mortar numai de ciment si se tencuieste cu un mortar ciment-var de marca 50 T.
          Se obtine o locuinta comfortabila, sanatoasa si economicoasa din pct. de vedere termic. Atentie solutia nu este foarte ieftina. Daca structura de lemn a casei este suficient de deasa se poate renunta la plasa tip Buzau utilizind numai pe cea de rabit.

          Comentariu


          • #11
           Vopsea lavabila aplicata necorespunzator

           Am cupmarat de curand un apartament, si holul si sufrageria sunt date cu lavabil. Am incercat sa mai dau un strat pe deasupra pentru ca cel existent era cam "murdar", si am avut surpriza sa observ ca pe alocuri vopseaua a inceput sa crape a doua zi. Dupa ce am decojit putin, am observat ca pe pereti s-a curatat initial huma, insa nu s-a aplicat si un strat de glet inainte de a se aplica vopseaua lavabila, iar pe tavan lavabila a fost data peste huma . Ce-mi recomandati sa fac? (In unele locuri vopseaua lavabila existenda se inlatureaza foarte usor, dar in altele se desprinde greu de pe perete) Este necasar sa curat toata vopseaua existentea, sa dau un strat de glet si apoi sa revopsesc, sau sa curat doar in locurile unde ea se desprinde usor?
           Multumesc mult.

           Comentariu


           • #12
            Stimate dl. Gigi,

            Daca doriti sa efectuati o lucrare de calitate, va sfatuiesc sa cojiti toata vopseaua vache si sa reparati gletul. Dupa care aplicati o amorsa si vopseaua lavabila noua.

            Comentariu


            • #13
             Vreau acum sa varuiesc cu var lavabil...

             Am peretii varuiti cu var obisnuit si cu piatra mica deasupra.Vreau acum sa varuiesc cu var lavabil .Ce trebuie sa fac in aceste conditii?

             Comentariu


             • #14
              Stimata dna. Ligia Mariana,

              Daca zugravelile anterioare sunt in mai multe straturi, va sfatuiesc sa le inlaturati, sa aplicati o amorsa si apoi vopsea lavabila. Daca pe glet este un singur strat de var puteti sa dati direct lavabila. Oricum faceti o proba intr-o zona mai putin vizibila.

              Comentariu


              • #15
               Curatarea de vopsea lavabila a gresiei ?

               Cum pot sa curat repede si eficent,fara sa atace materialul, o suprafata mare de gresie (120mp) si o balustrada de inox ,de milioane de picaturi de vopsea lavabila(Caparol) ?

               Multumesc

               Comentariu

               Procesare...
               X