renovare..generala.

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Avatar Vizitator

    renovare..generala.

    m-am mutat dupa o indelungata perioada de curand de la 2 la 3 camere. ap l=am cumparat de la niste batrani care nu s-au ocupat niciodata de el. am fost foarte exaltat cu ocazia tranzactiei dar o data ce am inceput sa inspectez cam tot ce e de facut...am inceput incetul cu incetul sa ma iau cu mainile de cap...

    in primul rand pe hol sunt niste gauri in tencuiala(a fost facuta ..candva cu tencuiala)..adancimea lor fiind de 0.5 mm . bineinteles ca trebuie data jos. intrebarea mea este care este cea mai buna metoda, sa frec cu smirghel pana imi ies okii??? sau cum?

    in bucatarie vreau sa dau cu lavabila ..acolo am vazut ca sunt oarecum 2 straturi de tencuiala /unul alb..si dedesubt unul mai galben...care bineinteles ca sunt dezlipite...iar o bucata din bucatarie e vopsita cu vopsea cu ulei...cum sa "le dau jos"???? cat de gros trebuie sa fie stratul de glet,apoi>??? va multumesc.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34932

    #2
    Stimate vizitator,
    Pentru inceput cred ca trebuie sa lamurim anumite denumiri din constructii. Tencuiala este facuta din mortar de regula si are grosimi de la 4-5 mm la 2-3 cm. Cred ca dvs. va referiti la glet care de regula este din ipsos si are grosimi de ordinul milimetrilor.
    Repararea gletului se face prin adaugare de material si nu prin cojirea lui de pe pereti. Cojirea apare ca necesara doar daca suna a gol si se desface de pe pereti. Oricum operatia de cojire se face cu spaclul si nu cu hirtie abraziva.
    Daca zona vopsita cu ulei nu are abateri de planeitate deranjante va sfatuiesc sa o matuiti doar cu hirtie abraziva si apoi sa aplicati lavabila. Zonele zugravite cu huma este bine sa fie spalate in prealabil si apoi vopsite cu lavabila.

    Comentariu

    • Avatar Vizitator

      #3
      imi cer scuze ca nu am fost destul de explicit. blocul e din 1980..iar de atunci nu s-a mai realizat nici o zugraveala(cum l-au primit asa l-au vandut).. nu cred ca fie cu glet facut.. sunt bucati intregi care se decojesc.
      iar dedesubt este o zona plana.zona care cade are grosimea de aprox 1 mm.imi cer scuze, dar nu ma pricep foarte bine.trebuie sa vina niste mesteri si vreau sa stiu ce sa le cer.si de aceea am apelat la dvs. va multumesc mult. pentru orice sugestie ulterioara.

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 34932

        #4
        Stimate vizitator,
        Din descrierea facuta rezulta ca se exfoliaza partial gletul. Zugravilor pe care o sa-i angajati le cereti sa faca reparatiile la glet si sa dea o vopsea lavabila.

        Comentariu

        Procesare...