mucegai

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • cosminpriboi
    Incepator
    • 03.iul.2005
    • 1

    mucegai

    Buna ziua ,
    Am o problema cu mucegaiul dar ca sa va relatez totul corect trebuie sa iau totul de la inceput
    Casa este construita din caramida iar peretele camerei cu probleme nu este nici macar tencuit in afara.Orientarea peretelui este spre vest.
    In octombrie 2004 am renovat etajul care are in componenta si camera cu probleme.Renovare inseamna termopan , gletuit , zugravit , sapa autonivelanta . Toate aceste operatiuni s-au executat fara ca centrala termica sa fie pusa in functiune si a rezultat o umiditate foarte mare in casa.Ulterior s-a pus centrala termica in functiune si incet incet umiditatea a scazut.
    Dar in acea camera dinspre vest a aparut mucegaiul la colturile de sus si de jos ale peretelui dinspre vest , in spatele dulapului si in spatele patului.Practic a aparut in colturi mucegaiul si in locurile acoperite de mobila.
    Acea camera , fiind camera copilului(sub un an) , are o usa foarte bine izolata.
    Am incercat solutia pe baza de clor de la dufa , dar dupa putin timp a aparut din nou mucegaiul.Totul este destul de restrins dar totusi exista acolo.
    Ce solutie sa adopt sa scap definitiv de mucegaiul acesta? M-am gindit sa curat peretii , sa ii gletuiesc din nou si sa aplic o lavabila antimucegai.este buna varianta asta ? ar trebui oare sa las mai mult usa deschisa la camera pentru o ventilatie mai buna ?
    Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34986

    #2
    Stimate d-le Cosmin Priboi,
    Cred ca este vorba despre un cumul de factori care au condus la aparitia mucegaiului.
    1.- Umiditatea sporita cauzata de uscarea finisajelor umede
    2.- O ventilatie deficienta a incaperii
    3.- Posibil o grosime insuficienta a peretelui de caramida ( nu precizati in intrebare grosimea acestuia).
    Va sfatuiesc sa incercati masuri progresive. Pe perioada verii faceti o ventilatie cit mai intensa a camerei. Faceti o curatire a peretilor cu probleme cu CT 99 de la Ceresit. Dupa tratare aplicati o vopsea pentru spatii umede, care contine substante fungicide. Daca grosimea peretelui cu probleme este sub 40 cm. aplicati pe exterior o termoizolatie suplimentara cu sistemul VWS de la Ceresit. Daca accesul pe exterior este problematic, faceti o termoizolatie interioara cu sistemul Rigips. Oricum ar fi bine sa tencuiti casa pe exterior sau macar peretele cu probleme.

    Comentariu

    Procesare...