Apartament inundat, solutii refacere

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Adrian S

    Apartament inundat, solutii refacere

    Buna ziua

    Am zugravit apartamentul acum un an, iar in urma cu 2 saptamani am fost inundat de vecinul de deasupra. Dupa uscare peretii si tavanul au ramas patati de rugina din fier-beton. As vrea sa-mi repar singur. Imi poate da cineva sfaturi cat mai detaliate cum sa procedez pt a scapa de acele pete? Am auzit ca o solutie ar fi acoperirea lor cu vopsea mata si apoi glet amorsa si in final lavabila
    Multumesc
  • Avatar Vizitator

    #2
    primul pas ar fi sa te asiguri ca nu te mai inunda
    cel mai greu de rezolvat

    apoi, reparatia ar fi prin inlaturarea petelor, prin raschetare, glet, si varuit

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34968

      #3
      Stimate d-le Adrian S.,
      Reparatia trebuie suportata de vecinul care v-a inundat, motiv pentru care va sfatuiesc sa realizati lucrarea cu o firma care sa poata sa va dea la sfirsit o factura.

      Comentariu

      • m.bogdan
        Incepator
        • 13.sep.2013
        • 1

        #4
        apartament inundat si facut ...vraiste

        Salutari,
        Evident din considerente financiare si dorinta de a evita un credit bancar pe perioada mare am ales sa cumpar un apartament ieftin si sa platesc in timp reparatia lui.. deci un fel de apartament in rate dar intr-un alt mod.
        In acest caz am cumparat cash un ap cu 2 camere, zona foarte buna insa bloc vechi si stare interioara dezastruoasa. Etajul este 4/4.
        Pe scurt, tragedia lui incepe cam asa...
        1. Hidroizolatia terasei este vraiste.
        2. Acum vreo 2 ani, niste frunze ticalosite nu gasesc altceva mai bun de facut decat sa infunde pluviala si drept urmare sa contribuie voiniceste la un mic lac de acumulare pe terasa blocului.
        3. Continutul acestuia s-a impartit in infiltratii prin placa de beton pana in tavanul meu (distrugand tencuiala, instalatii electeice etc) si apoi prin pluviala care s-a spart sub presiunea apei si deci toata s-a scurs in apartament facand varza si peretii.
        4. Apa s-a infiltrat pana la etajul 2, moment la care vecinii au ajuns la concluzia ca integritatea terasei blocului este foarte real si problema lor. S-a pus mana de la mana si s-a facut hirdroizolatie, s-a inlocuit pluviala si s-a taiat ticalosul de copac, cel cu frunzele de mai sus.

        La 2 ani dupa asta, vin eu si cumpar apartamentul. Este gol, a trecut ceva timp, grozaviile de pe pereti s-au uscat. Acum sunt pus in situatia de a renova dracovenia din pozele de mai jos.
        Dupa ce am gasit in el ce apare si in poze, am chemat in prima faza muncitorii pentru a rascheta toti peretii, dat jos tencuieli si tot ce este afectat.
        Multi saci de moloz mai tarziu am constatat ca petele ramase de igrasie si alte chestii colorate, nu se duc asa usor, muncitorii recomandand ca singura alternativa placarea cu rigips a cam intreg apartamentul.

        Inainte de orice altceva nu stiu cum sa procedez pana la placare. Cum pot preveni ca mucegaiul sa nu reapara peste rigips? Sau eventual in bucatarie si baie, pot aplica direct gresie si faiata peste peretii curatati de cat s-a putut rade din acel mucegai? Sau va trebui oricum sa plachez cu rigips si sa incerc sa aplic faianta peste?
        In oricare din cazuri, cum as putea trata peretii inainte de toate astea?
        Eventual.. exista si alte variante decat cu rigips?

        Multumesc

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20130907_102448.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	166,4 KB 
ID:	612345Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20130907_102133.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	164,6 KB 
ID:	612346Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20130907_102149.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	161,3 KB 
ID:	612343Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20130907_102233.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	231,1 KB 
ID:	612344

        Comentariu

        • coby
          Living Legend
          • 21.feb.2012
          • 6865

          #5
          Răspuns la: apartament inundat si facut ...vraiste

          Trebuie ras complet toata tencuiala de peste tot si refacuta ; daca hidroizolatia blocului ( si termoizolatia ) a fost facuta corect , retencuiti si totul va fi ok !
          Si din nimicuri poti face ceva bun .

          Comentariu

          Procesare...