Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sapa, gresie si parchet pentru incalzirea prin pardoseala

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sapa, gresie si parchet pentru incalzirea prin pardoseala

  Buna ziua
  Doresc sa-mi realizez in sistem propriu o instalatie de incalzire prin pardoseala. Mi-am calculat fluxul termic necesar in fiecare camera, in functie de componenta peretilor, grosimea lor, orientare, vecinatati camera, etc..., si apoi am caculat incalzirea in pardoseala cu tubulatura Henco, special pentru incalzirea in pardoseala, cu tabele de dimensionare tot de la Henco. Doresc ca peste pardoseala de beton existenta sa pun poliester extrudat de 3 cm, sa prind tubulatura de poliester din loc in loc cu niste agrafe, asemanator cu Rehau, sa pun deasupra o sapa de minim 4,5 cm, armata cu plasa de 5 mm, ochiuri de 10 cm.
  La toate astea eu as avea o intrebare la care rog pe Moderatorul MC daca poate sa-mi raspunda: " Dat fiind ca pozitionarea tubulaturii in cadrul unei camere nu are aceasi distanta intre ''serpentine'' cum pot rezolva eu problemele cu dilatatia sapei, datorate incalzire neuniforme? Trebuie o sapa speciala, sau pot adauga vreo componenta in plus la o sapa normala M100T pentru a rezista la dilatari si sa nu se macine, sau fisureze?"
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Multumesc, Marianu.

 • #2
  da

  Nu merge!

  Mai mare daraua ca ocaua de ce nu incalziti cu radiatoare?

  Totusi ca sa nu ziceti ca sunt negativist cu toate ca va pot explica de ce nu va merge: Polistirenul izoleaza in ambele sensuri, iar celelalte BARIERE facute de celelalte starturi inclusiv MOBILA covoarele in calea caldurii va face sa consumati multa energie...dar ma rog...

  Deci ca sa nu ziceti ca sunt negativist:

  La problema dumneavoastra punctuala cu SAPA:

  Puneti pe traseu niste bucati de polistiren taiate cu 0.5 cm mai late ca latimea unei tevi...turnati sapa si APOI scoateti (dupa ce se usuca) polistirenul. Astfel aveti un spatiu care permite nu numai aranjarea tevilor dar si dilatarile..daca vorexista.

  Inca odata incalzirea prin pardoseala este eficienta in primii 10 cm...daca nu aveti teracota pe jos sau SUPER bine ventilata camera dar si izolata termic degeaba.

  SUcces!
  ai grija ..

  Comentariu


  • #3
   Re: Sapa speciala la incalzirea prin pardoseala?

   Postat în original de MARIANU
   Buna ziua
   Doresc sa-mi realizez in sistem propriu o instalatie de incalzire prin pardoseala. Mi-am calculat fluxul termic necesar in fiecare camera, in functie de componenta peretilor, grosimea lor, orientare, vecinatati camera, etc..., si apoi am caculat incalzirea in pardoseala cu tubulatura Henco, special pentru incalzirea in pardoseala, cu tabele de dimensionare tot de la Henco. ........
   Stimate Domn!

   Daca tot ati adoptat tehnologia HENCO, de ce nu ati mers pana la capat si nu v-ati documentat si asupra tipului de sapa necesara si a modalitatii de realizare a acesteia?!?..... Pe piata de specialitate exista in acest moment mai multe solutii de realizare a sapei pentru pardoseli radiante. Tot ce trebuie sa faceti este sa va documentati la comercianti si sa solicitati un amestec care prin prelucrare va ofera o astfel de sapa, dar care trebuie sa fie conforma cu tipul de echipament pe care il inglobati in pardoseala radianta.
   Totodata, fiecare tip de echipamente care se monteaza intr-un sistem de incalzire prin pardoseala precizeaza care sunt conditiile referitoare la ansamblul de elemente care compun sapa, dimensiunile si caracteristicile acestora etc. De aceea va sfatuiesc sa solicitati reprezentantilor HENCO (la care faceti referire) sa va comunice si tehnologia de realizare a intregii lucrari. Altfel, veti "asculta" fel de fel de "melodii", dupa mintea si priceperea fiecarui participant la acest forum, iar in final, ceea ce veti obtine riscati sa fie o "muzica" falsa si fara valoare si ar fi pacat de materialele, munca si mai ales, consecintele unei astfel de activitati
   Cu stima, ...
   Confort si Siguranta Ambientala pentru Dumneavoastra!

   Comentariu


   • #4
    Multumesc pentru raspunsuri. Am sa caut o sapa speciala pentru incalzirea in pardoseala.
    Multumesc, Marianu.

    Comentariu


    • #5
     CE TIP DE PARCHET LAMINAT PESTE INCALZIRE PARDOSEALA ?

     CE TIP DE PARCHET LAMINAT ATI FOLOSIT PESTE INCALZIRE PARDOSEALA ?
     Se pune folie dedesubt ? Am vazut anumite tipuri de parchet laminat normal,in care scria in fisa tehnica ca la incalzirea in pardoseala nu trebuie sa depaseasca 27 grade C . Unde 27 grade ?Parchetul nu era dedicat pt incalzire in pardoseala. Se lipeste ? Cu ce ?

     Comentariu


     • #6
      nu cunosc ... dar mai preferabil este sa pui ''gresie'' asa transferul termic catre camera va fi optim
      O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

      Comentariu


      • #7
       Nici un parchet din cate stiu eu nu rezista in timp peste sistemele de incalzire in pardosea chiar fiind lipit!! La incalzire in pardosea este bine sa montati ceramica. Parchet masiv de exemplu pute-ti monta doar daca nu depasiti 35grade apa calda prin tevi.

       Comentariu


       • #8
        parchet special pt. incalzire in pardoseala

        am auzit ca exista un tip de parchet care se poate folosi la finisarea pardoselilor care includ in sapa sisteme de incalzire electrice.

        stie cineva cum se numeste produsul si unde se vinde in romania asa ceva?

        multumesc anticipat!
        Domino optimo maximo!

        Comentariu


        • #9
         In general orce tip de parchet laminat se poate monta pentru finisarea unei pardoseli incalzite.

         Comentariu


         • #10
          Re: parchet special pt. incalzire in pardoseala

          Postat în original de katun
          am auzit ca exista un tip de parchet care se poate folosi la finisarea pardoselilor care includ in sapa sisteme de incalzire electrice.

          stie cineva cum se numeste produsul si unde se vinde in romania asa ceva?

          multumesc anticipat!
          pentru incalzirea in pardoseala se recomanda placarea cu gresie,care e mult mai buna conductoare de caldura decat orice tip de parchet.

          Comentariu


          • #11
           parchet peste sapa incalzita

           am montat prin lipire parchet triplu stratificat peste pardoseala incalzita cu agent temic si dupa ce am pus instalatia in functiune, desi sapele s-au uscat de vreo sase luni, m-am trezit ca parchetul s-a desprins de pe sapa in unele locuri si suna a gol. Ce pot sa fac in cazul asta, si care ar pute fi cauza?
           gabimon

           Comentariu


           • #12
            dumneavoastra nu pute-ti face nimic decat sa consultati un specialaist

            Comentariu


            • #13
             Re: parchet peste sapa incalzita

             Postat în original de george petrea
             am montat prin lipire parchet triplu stratificat peste pardoseala incalzita cu agent temic si dupa ce am pus instalatia in functiune, desi sapele s-au uscat de vreo sase luni, m-am trezit ca parchetul s-a desprins de pe sapa in unele locuri si suna a gol. Ce pot sa fac in cazul asta, si care ar pute fi cauza?
             Va rog sa specificati materialele utilizate si etapele de lucru pentru lipirea parchetului triplustratificat ?

             Comentariu


             • #14
              peste sapa am turnat o sapa autonivelanta, iar dupa circa trei luni de la aceasta operatiune am aplicat parchet triplu stratificat de la diana forest pe care l-am lipit pe toata suprafata cu un adeziv de la Mapei, se numeste LIGNOBOND si care spune producatorul ca este dedicat pentru incalzirea in pardoseala. Parchetul este distantat de pereti cu 2 cm la fiecare latura, ca sa se poata dilata odata cu sapa. Cu toate astea, dupa pornirea instalatiei, s-a umflat si s-a desprins de pe sapa. Mentionez ca nu am pierderi de presiune, nu e nici o teva fisurata.
              gabimon

              Comentariu


              • #15
               Daca s-a desprins parchetul de sapa inseamna ca nu a fost lipit corect de la inceput!!!!Cred ca autonivelanta s-a desprins de sapa deoarece nu a fost efectuata corect pt. montarea unei pardoseli din lemn!!!!!

               Comentariu

               Procesare...
               X