Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sapa autonivelanta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Expandatul nu se pune sub parchet.

  Daca ai doar zone cu gropite, poate este mai lesne sa repari local aceste suprafete, prin utilizarea unui mortar (adeziv).

  Daca intreaga suprafata este extrem de denivelata, atunci sapa te poate ajuta.
  Consumul de sapa se estimeaza functie de necesarul grosimii de acoperit si suprafata. Ai pe sac consumul de sapa nepreparata/mp/mm.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • Mersi mult de raspuns. Pe sac am citit ca dupa 72 de ore se poate pune parchet peste. Eu oricum cred ca o sa las un pic mai mult. Am luat si amorsa sa pun... pentru siguranta.

   Comentariu


   • NU cred ca se poate pune peste 72 ore parchetul.
    Mentiunea respectiva suna ceva de genul: acoperire dupa X ore. este valabila pentru ceramica nu si pentru parchet, din punctul meu de vedere.
    Eu as astepta undeva la minim 2 saptamani, daca nu e prea groasa sapa.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • Deoarece nu ati specificat denumirea sapei autoniovelante am sa va dau consumul specific in cazul utilizarii sapei autonivelante Thomsit DH Maxi : 1,75 kg praf/m2/mm grosime sapa de turnat.

     Amorsarea suprafetei este obligatorie, pentru amorsa se utilizeaza amorsa specifica sapei autonivelante.

     Inainte de aplicarea amorsei suprafata se slefuieste cu o masina profesionala de slefuit dupa care se aspira praful.

     Montarea parchetului laminat se poate face dupa intarirea stratului de sapa (in cca. 28 zile) atunci cand umidiatatea stratului de sapa este de cel mult 2%.

     Comentariu


     • Domnilor va rog frumos am o mareeeee rugaminte .
      Am citit , amincercat sa invat si sa ma dumiresc , dar totusi am o mica retinere.Daca puteti sa postati aici , un filmulet cat de mic despre cum se realizeaza o sapa autonivelanta .Cum se amesteca , ce se foloseste si cum se intande pe jos . In ce cantitate se face, daca se folosesc picioare sau se toarna pe toata suprafata . Si cum folosesc acel trafalet cu tepi.
      Daca puteti ar fi ok . Va multumesc ffff mult
      salut

      Comentariu


      • @ chiper: Pina una-alta, poate va ajuta acest link.
       De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
       În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

       Comentariu


       • e foarte ok , dar daca ar exista si unul video , ar fi si mai bine ,.Oricum va multumesc mult
        salut

        Comentariu


        • Pe MC-TV gasiti ceea ce doriti AICI

         Comentariu


         • laminat peste linoleum

          Am pus parchet laminat 7 mm montat cu adeziv in 1999. Atunci abia aparuse pe piata, multi dintre prietenii mei nici nu stiau ce este, pipaiau si bateau in el cand veneau la mine crezand ca este linoleul...mesterii care imi zugraveau casa si-au facut cruci...spunand ca la prima inundatie se va umfla si nu voi mai avea nimic de recuperat, nu vazusera niciodata asa ceva.
          Din fericire, la momentul acela am gasit 2 baieti care sa mi-l monteze care erau specializati numai pe parchet laminat (nu erau genul care stiu sa faca totul...de la glet la sapa). Ei lucrasera in Germania mai multi ani la montaj parchet, aveau sculele necesare (cel pe baza de adeziv se monta atunci strans in niste chingi speciale). Tot ei m-au sfatuit sa nu scot in nici un caz linoleumul, au taiat cu caterul marginile rasucite si dezlipite, au intins folia peste linoleum (extrudatul nici nu aparuse atunci pt montajul parchetului). Am montat cu plinta lata, eleganta, iar parchetul a iesit super peste linoleum, stau in acea casa de 8 ani deja si nu s-a distantat, nu se misca pe nici o bucata, ce mai....e impecabil. Este de altfel singurul lucru care mi-a iesit impecabil din toata acea renovare si care in timp si-a dovedit faptul ca a fost montat perfect. CA ideea de pret, pe vremea aceea un metru patrat de laminat m-a costat 10 dolari /m2, iar dolarul era mai puternic decat euro in 1999.
          VA recomand tuturor sa puneti parchetul PESTE linoleum, nu mai e nevoie de turnat sapa, evitati enevtualul timp pierdut cu uscarea acesteia, in plus linoleumul mai izoleaza si eu...un pic, atat termic cat s fonic, in orice caz, mai bine decat sapa

          Comentariu


          • Sunt convins ca anumite persoana de pe forum vor avea exact reactia mesterilor zugravi din 1999 la vederea parchetului laminat....referitor la postarea mea anterioara. Dar va pot pune la dispozitie foto cu respectivul apartament, si marturia mea ca nu scartaie, nu s-a distantat, nu se simt denivelari pe sub parchet (desi numai drept nu era linoleum-ul acela). Din pacate, in ziua de azi, toata lumea pune parchet laminat, multi prieteni si-au pus investinda averi pe sub acesta si multi nervi (+sapa, extrudat) si rezultatele...sunt modeste, sau la unii s-a si umflat, scartatie. Unii mesteri nu au lasat rosturi de dilatare la capete etc.

           Daca nu ar fi trecut 8 ani de la montarea acestuia, nu v-as fi dat acest sfat. Acum am o noua nelamurire: amenajez o casa noua, un apart similar...si nu stiu daca acest parchet nou aparut, cu sistem clic, dublu clic se poate comporta la fel de bine pe linoleum. O sa incerc sa regasesc mesterii de atunci (daca nu or fi deja prin Italia, Spania..la cat de buni erau) dar va adresez si voua intrebarea: a montat cineva de curand dublu clic peste linoleum?
           pt cel cu adeziv, garantez!

           Comentariu


           • Nu trebuie sa generalizam conditiile specifice, ma refer la temperatura si umiditate, denivelarile existente etc. din fiecare casa.

            La dumneavoastra este poate un caz fericit in care pe intradosul linoleumului nu a aparut mucegaiul datorita tesaturii textile care retine umiditatea.

            Recomandarea este sa se indeparteze stratul de pardoseala de linoleum daca se doreste montarea parchetului laminat.

            Comentariu


            • Da, recunosc, linoleumul este din cel pe suport textil, iar locuinta este foarte calduroasa iarna si apartamentul nu a avut niciodata probleme de umiditate excesiva.
             Oricum, nu stiu de unde ar putea sa apara pb de umiditate la un planseu, fiind etaj intermediar, deci un zid de interior.

             Comentariu


             • Din "transpiratia" unui material mineral in contact cu un material mai cald.

              Comentariu


              • Sapa autonivelanta - tip si grosime

               Am turnat in apartament sapa de egalizare peste care as dori sa torn sapa autonivelanta. Sapa de egalizare a fost turnata destul de bine deci nu sunt diferente de nivel.
               Ma intereseaza care grosimea MINIMA a sapei autonivelante si ce tip este recomandat. Am inteles ca Thomsit ar fi cea mai buna dar este de mai multe tipuri (DA, DX maxi etc). Suprafetele urmeaza sa fie acoperite cu materiale diferite (gresie in hol, parchet bambus in dormitor, parchet laminat sau triplustratificat in living). Se poate merge pe un singur tip de sapa autonivelanta sau este recomandat a se alege tipul in functie de materialul folosit.
               Multumesc.

               Comentariu


               • daca nu aveti diferente de nivel nu e nevoie folosirea unei sape autonivelante. sapa autonivelanta a fost inventata pentru cazuri speciale......sau pentru meseriasi slabi.
                lucrul, se mai face si cu capul

                Comentariu

                Procesare...
                X