Sapa autonivelanta

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Nu trebuie sa generalizam conditiile specifice, ma refer la temperatura si umiditate, denivelarile existente etc. din fiecare casa.

    La dumneavoastra este poate un caz fericit in care pe intradosul linoleumului nu a aparut mucegaiul datorita tesaturii textile care retine umiditatea.

    Recomandarea este sa se indeparteze stratul de pardoseala de linoleum daca se doreste montarea parchetului laminat.

    Lasă un comentariu:


  • Noamy_
    a răspuns
    laminat peste linoleum

    Am pus parchet laminat 7 mm montat cu adeziv in 1999. Atunci abia aparuse pe piata, multi dintre prietenii mei nici nu stiau ce este, pipaiau si bateau in el cand veneau la mine crezand ca este linoleul...mesterii care imi zugraveau casa si-au facut cruci...spunand ca la prima inundatie se va umfla si nu voi mai avea nimic de recuperat, nu vazusera niciodata asa ceva.
    Din fericire, la momentul acela am gasit 2 baieti care sa mi-l monteze care erau specializati numai pe parchet laminat (nu erau genul care stiu sa faca totul...de la glet la sapa). Ei lucrasera in Germania mai multi ani la montaj parchet, aveau sculele necesare (cel pe baza de adeziv se monta atunci strans in niste chingi speciale). Tot ei m-au sfatuit sa nu scot in nici un caz linoleumul, au taiat cu caterul marginile rasucite si dezlipite, au intins folia peste linoleum (extrudatul nici nu aparuse atunci pt montajul parchetului). Am montat cu plinta lata, eleganta, iar parchetul a iesit super peste linoleum, stau in acea casa de 8 ani deja si nu s-a distantat, nu se misca pe nici o bucata, ce mai....e impecabil. Este de altfel singurul lucru care mi-a iesit impecabil din toata acea renovare si care in timp si-a dovedit faptul ca a fost montat perfect. CA ideea de pret, pe vremea aceea un metru patrat de laminat m-a costat 10 dolari /m2, iar dolarul era mai puternic decat euro in 1999.
    VA recomand tuturor sa puneti parchetul PESTE linoleum, nu mai e nevoie de turnat sapa, evitati enevtualul timp pierdut cu uscarea acesteia, in plus linoleumul mai izoleaza si eu...un pic, atat termic cat s fonic, in orice caz, mai bine decat sapa
    Sunt convins ca anumite persoana de pe forum vor avea exact reactia mesterilor zugravi din 1999 la vederea parchetului laminat....referitor la postarea mea anterioara. Dar va pot pune la dispozitie foto cu respectivul apartament, si marturia mea ca nu scartaie, nu s-a distantat, nu se simt denivelari pe sub parchet (desi numai drept nu era linoleum-ul acela). Din pacate, in ziua de azi, toata lumea pune parchet laminat, multi prieteni si-au pus investinda averi pe sub acesta si multi nervi (+sapa, extrudat) si rezultatele...sunt modeste, sau la unii s-a si umflat, scartatie. Unii mesteri nu au lasat rosturi de dilatare la capete etc.

    Daca nu ar fi trecut 8 ani de la montarea acestuia, nu v-as fi dat acest sfat. Acum am o noua nelamurire: amenajez o casa noua, un apart similar...si nu stiu daca acest parchet nou aparut, cu sistem clic, dublu clic se poate comporta la fel de bine pe linoleum. O sa incerc sa regasesc mesterii de atunci (daca nu or fi deja prin Italia, Spania..la cat de buni erau) dar va adresez si voua intrebarea: a montat cineva de curand dublu clic peste linoleum?
    pt cel cu adeziv, garantez!

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Pe MC-TV gasiti ceea ce doriti AICI

    Lasă un comentariu:


  • chiper
    a răspuns
    e foarte ok , dar daca ar exista si unul video , ar fi si mai bine ,.Oricum va multumesc mult

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    @ chiper: Pina una-alta, poate va ajuta acest link.

    Lasă un comentariu:


  • chiper
    a răspuns
    Domnilor va rog frumos am o mareeeee rugaminte .
    Am citit , amincercat sa invat si sa ma dumiresc , dar totusi am o mica retinere.Daca puteti sa postati aici , un filmulet cat de mic despre cum se realizeaza o sapa autonivelanta .Cum se amesteca , ce se foloseste si cum se intande pe jos . In ce cantitate se face, daca se folosesc picioare sau se toarna pe toata suprafata . Si cum folosesc acel trafalet cu tepi.
    Daca puteti ar fi ok . Va multumesc ffff mult

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Deoarece nu ati specificat denumirea sapei autoniovelante am sa va dau consumul specific in cazul utilizarii sapei autonivelante Thomsit DH Maxi : 1,75 kg praf/m2/mm grosime sapa de turnat.

    Amorsarea suprafetei este obligatorie, pentru amorsa se utilizeaza amorsa specifica sapei autonivelante.

    Inainte de aplicarea amorsei suprafata se slefuieste cu o masina profesionala de slefuit dupa care se aspira praful.

    Montarea parchetului laminat se poate face dupa intarirea stratului de sapa (in cca. 28 zile) atunci cand umidiatatea stratului de sapa este de cel mult 2%.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    NU cred ca se poate pune peste 72 ore parchetul.
    Mentiunea respectiva suna ceva de genul: acoperire dupa X ore. este valabila pentru ceramica nu si pentru parchet, din punctul meu de vedere.
    Eu as astepta undeva la minim 2 saptamani, daca nu e prea groasa sapa.

    Lasă un comentariu:


  • alinescoo
    a răspuns
    Mersi mult de raspuns. Pe sac am citit ca dupa 72 de ore se poate pune parchet peste. Eu oricum cred ca o sa las un pic mai mult. Am luat si amorsa sa pun... pentru siguranta.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Expandatul nu se pune sub parchet.

    Daca ai doar zone cu gropite, poate este mai lesne sa repari local aceste suprafete, prin utilizarea unui mortar (adeziv).

    Daca intreaga suprafata este extrem de denivelata, atunci sapa te poate ajuta.
    Consumul de sapa se estimeaza functie de necesarul grosimii de acoperit si suprafata. Ai pe sac consumul de sapa nepreparata/mp/mm.

    Lasă un comentariu:


  • alinescoo
    a răspuns
    Sfat privind sapa autonivelanta

    Ziua buna,
    As vrea sa va cer parerea intr-o privinta. Am 2 camere intr-un apartament cu o suprafata totala de aproximativ 20 metri patrari. Pe podea (pe betonul de pe podea) a fost lipit linoleum pe care l-am scos; acum pe podea exista unele denivelari (mai ales gropi cu o adancime de maxim 3-4 mm). Vreau ca in aceste
    camere sa pun parchet laminat de 8mm. Deoarece nu pot pune polistiren expandat decat sub 1,5 cm (din cauza usilor deja montate)
    m-am gandit sa pun sapa autonivelanta pentru a rezolva denivelarile podelei. V-as ruga sa imi dati sfaturi in privinta turnarii acestei sape autonivelante precum si cantitatea necesara estimata avand in vedere cele prezentate anterior (Pana acum am cumparat 2 saci a 25 de kg fiecare). Din cate am vazut pe forum trebuie si amorsa data inainte, nu ? Care ar fi timpul optim necesar uscarii acestei sape, in camera fiind o temperatura medie de 25 grade ?
    In conditiile date, daca aveti alte sugestii cum as putea rezolva aceasta problema, v-as fi recunoscator. Orice parere e binevenita.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Re: sapa autonivelanta

    Postat în original de crisghi
    Sa inteleg ca nu merge pus polistiren expandat si apoi turnata sapa autonivelanta peste el?
    Polistirenul expandat nefind elastic in timp se taseaza datorita greutatii care apasa pe suprafata si datorita vibratiilor. Din aceasta cauza nu se recomanda a fi utilizat pentru pardoseala.

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    In nici un caz nu se va folosi polistirenul expandat utilizat pentru termoizolarea fatadelor.

    Lasă un comentariu:


  • crisghi
    a răspuns
    sapa autonivelanta

    Sub placa de beton s-a pus folia de polietilena.
    In cazul acesta mai trebuie sa hidroizolez?
    Nu am o umiditate excesiva in zona.

    Sa inteleg ca nu merge pus polistiren expandat si apoi turnata sapa autonivelanta peste el?

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Re: sapa autonivelanta

    Postat în original de crisghi
    Care este diferenta dintre polistirenul expandat si cel extrudat? Nu se poate folosi si polistiren expandat? Hidroizolatia cum o pot realiza? De ce trebuie sapa udata 1 saptamana .
    Sunt diferente importante intre cele doua materiale, ca de exemplu:
    -densitate diferita, influenteaza rezistenta la compresie adica p eun polistiren extrudat puteti calca fara a se deteriora pe cand la cel expandat va rezulta deteriorarea / ruperea structurii materialului
    -coeficient de transfer termic diferit - extrudatl izoleaza mai bine
    -capacitate de difuzie diferita, extrudatul nu permite transferul vaporilor prin masa sa si este rezistent la umiditate

    Hidroizolatia se poate realiza cu membrane bituminoase, materiale hidroizolante usoare - solutii bituminoase aplicare la rece, mortare hidroizolante etc. Sub placa de beton nu este prevazut nici macar folia de polietilena? O hidroizolatie mai buna se poate face daca exista probleme cu umiditatea solului in zona dvs.

    Sapa de egalizare necesita udare pe o perioada de cateva zile pentru a preintampina evaporarea rapida a apei din compozitia sa. Acest fenomen poate duce la compromiterea rezistentei si stabilitatii sapei.
    Totul depinde si de temperatura ambientala care se inregistreaza la locul "faptei"

    (oricum nu are cine s-o ude deoarece in timpul saptamanii nu se duce nimeni acolo)
    Noi incercam sa va indrumam catre o solutie corecta insa aveti libertatea de a hotari ceea ce este mai bine pentru dvs.

    Nu se poate pune peste polistiren extrudat direct sapa autonivelanta? Nu ofera suficienta rezistenta?
    NU va recomand aceasta solutie.
    Sapa autonivelanta se toarna numai pe suprafete continue, fara fisuri si care ofera o buna aderenta si rezistenta.
    Stratul de spacluire are rolul de a asigura aceasta suprafata si in plus poate prelua dilatarile datorita stratului de armare cu plasa de fibra.

    Lasă un comentariu:

Procesare...