Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Sapa autonivelanta
Adună
X
-
e foarte ok , dar daca ar exista si unul video , ar fi si mai bine ,.Oricum va multumesc mult
Lasă un comentariu:
-
Domnilor va rog frumos am o mareeeee rugaminte .
Am citit , amincercat sa invat si sa ma dumiresc , dar totusi am o mica retinere.Daca puteti sa postati aici , un filmulet cat de mic despre cum se realizeaza o sapa autonivelanta .Cum se amesteca , ce se foloseste si cum se intande pe jos . In ce cantitate se face, daca se folosesc picioare sau se toarna pe toata suprafata . Si cum folosesc acel trafalet cu tepi.
Daca puteti ar fi ok . Va multumesc ffff mult
Lasă un comentariu:
-
Deoarece nu ati specificat denumirea sapei autoniovelante am sa va dau consumul specific in cazul utilizarii sapei autonivelante Thomsit DH Maxi : 1,75 kg praf/m2/mm grosime sapa de turnat.
Amorsarea suprafetei este obligatorie, pentru amorsa se utilizeaza amorsa specifica sapei autonivelante.
Inainte de aplicarea amorsei suprafata se slefuieste cu o masina profesionala de slefuit dupa care se aspira praful.
Montarea parchetului laminat se poate face dupa intarirea stratului de sapa (in cca. 28 zile) atunci cand umidiatatea stratului de sapa este de cel mult 2%.
Lasă un comentariu:
-
NU cred ca se poate pune peste 72 ore parchetul.
Mentiunea respectiva suna ceva de genul: acoperire dupa X ore. este valabila pentru ceramica nu si pentru parchet, din punctul meu de vedere.
Eu as astepta undeva la minim 2 saptamani, daca nu e prea groasa sapa.
Lasă un comentariu:
-
Mersi mult de raspuns. Pe sac am citit ca dupa 72 de ore se poate pune parchet peste. Eu oricum cred ca o sa las un pic mai mult. Am luat si amorsa sa pun... pentru siguranta.
Lasă un comentariu:
-
Expandatul nu se pune sub parchet.
Daca ai doar zone cu gropite, poate este mai lesne sa repari local aceste suprafete, prin utilizarea unui mortar (adeziv).
Daca intreaga suprafata este extrem de denivelata, atunci sapa te poate ajuta.
Consumul de sapa se estimeaza functie de necesarul grosimii de acoperit si suprafata. Ai pe sac consumul de sapa nepreparata/mp/mm.
Lasă un comentariu:
-
Sfat privind sapa autonivelanta
Ziua buna,
As vrea sa va cer parerea intr-o privinta. Am 2 camere intr-un apartament cu o suprafata totala de aproximativ 20 metri patrari. Pe podea (pe betonul de pe podea) a fost lipit linoleum pe care l-am scos; acum pe podea exista unele denivelari (mai ales gropi cu o adancime de maxim 3-4 mm). Vreau ca in aceste
camere sa pun parchet laminat de 8mm. Deoarece nu pot pune polistiren expandat decat sub 1,5 cm (din cauza usilor deja montate)
m-am gandit sa pun sapa autonivelanta pentru a rezolva denivelarile podelei. V-as ruga sa imi dati sfaturi in privinta turnarii acestei sape autonivelante precum si cantitatea necesara estimata avand in vedere cele prezentate anterior (Pana acum am cumparat 2 saci a 25 de kg fiecare). Din cate am vazut pe forum trebuie si amorsa data inainte, nu ? Care ar fi timpul optim necesar uscarii acestei sape, in camera fiind o temperatura medie de 25 grade ?
In conditiile date, daca aveti alte sugestii cum as putea rezolva aceasta problema, v-as fi recunoscator. Orice parere e binevenita.
Lasă un comentariu:
-
Re: sapa autonivelanta
Postat în original de crisghiSa inteleg ca nu merge pus polistiren expandat si apoi turnata sapa autonivelanta peste el?
Lasă un comentariu:
-
In nici un caz nu se va folosi polistirenul expandat utilizat pentru termoizolarea fatadelor.
Lasă un comentariu:
-
sapa autonivelanta
Sa inteleg ca nu merge pus polistiren expandat si apoi turnata sapa autonivelanta peste el?
Lasă un comentariu:
-
sapa autonivelanta
Sub placa de beton s-a pus folia de polietilena.
In cazul acesta mai trebuie sa hidroizolez?
Nu am o umiditate excesiva in zona.
Lasă un comentariu:
-
sapa autonivelanta
Nu se poate pune peste polistiren extrudat direct sapa autonivelanta? Nu ofera suficienta rezistenta?
Sapa autonivelanta se toarna numai pe suprafete continue, fara fisuri si care ofera o buna aderenta si rezistenta.
Stratul de spacluire are rolul de a asigura aceasta suprafata si in plus poate prelua dilatarile datorita stratului de armare cu plasa de fibra.
Lasă un comentariu:
-
Re: sapa autonivelanta
Postat în original de crisghiCare este diferenta dintre polistirenul expandat si cel extrudat? Nu se poate folosi si polistiren expandat? Hidroizolatia cum o pot realiza? De ce trebuie sapa udata 1 saptamana .
-densitate diferita, influenteaza rezistenta la compresie adica p eun polistiren extrudat puteti calca fara a se deteriora pe cand la cel expandat va rezulta deteriorarea / ruperea structurii materialului
-coeficient de transfer termic diferit - extrudatl izoleaza mai bine
-capacitate de difuzie diferita, extrudatul nu permite transferul vaporilor prin masa sa si este rezistent la umiditate
Hidroizolatia se poate realiza cu membrane bituminoase, materiale hidroizolante usoare - solutii bituminoase aplicare la rece, mortare hidroizolante etc. Sub placa de beton nu este prevazut nici macar folia de polietilena? O hidroizolatie mai buna se poate face daca exista probleme cu umiditatea solului in zona dvs.
Sapa de egalizare necesita udare pe o perioada de cateva zile pentru a preintampina evaporarea rapida a apei din compozitia sa. Acest fenomen poate duce la compromiterea rezistentei si stabilitatii sapei.
Totul depinde si de temperatura ambientala care se inregistreaza la locul "faptei"
(oricum nu are cine s-o ude deoarece in timpul saptamanii nu se duce nimeni acolo)
Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: