Amenajare garsoniera

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Zora
    Incepator
    • 05.mar.2009
    • 5

    DIY, multumesc de ajutor!
    Patutul copilului exact acolo m-am gandit si eu sa il pun, numai ca ma gandeam sa pun si canapeaua acolo unde ai pus tu dulapurile. Camera e foarte mica, gandeste-te ca are 3.90 x 3.80 din care e luat un dreptunghi de 1.30x 1.45 reprezentat de bucatarie.
    La bucatarie nu mai exista usa, am scos-o cand am inceput renovarile. Tu ai o idee excelenta cu mutatul chiuvetei in acel colt, insa nu pot face asta pentru ca instalatorul deja a tras tevile si a pregatit locul pentru chiuveta imediat langa zona de tevi. In intrand imi ramane un spatiu cu lungimea de 90 cm si adancimea de 60 cm in care ma gandeam sa bag masina de spalat (e facut deja racordul) si deasupra pun blat, precum si rafturi pana sus. Pe lungimea peretelui, dupa ce pun chiuveta (iau una din aia fara picurator, rotunda, pe care o ingrop in blat), si imi ramane un pic de spatiu apoi plita incorporabila cu 2 ochiuri. Problema e ca am 130 cm, din care 16 nu ii pot folosi (teava de gaz), 40 vor fi ocupati de chiuveta si vreo 30 de plita incorporabila. Asa ca imi ramane un spatiu de lucru de vreo 40 de cm. Sub plita ma gandeam sa pun cuptorul incorporabil, apoi tot jos sa pun un dulap in care sa am vesela, poate si cu un sertar pentru tacamuri si alte nimicuri. Pe toata lungimea in zona de sus sa pun rafturi si poate iarasi si un dulapior suspendat. Calorifer nu mai e demult, l-am scos. Fereastra nu as bloca-o, pentru ca e casa mica, eu gatesc si va fi un miros de mancare in toata casa...o minunatie. In plus, eu fumez si doar acolo pot sa fac asta.
    Camera...Usa as lasa-o, pentru ca mai creaza un spatiu intim in camera, simti ca e casa. De la usa la perete imi raman 38 cm, ma gandeam la niste polite (rafturi) pana sus unde sa pun carti ?
    Din pacate, la ora asta tot ceea ce inseamna amenajare (zugravit, parchet, gresie, faianta, tevi) au fost facute. De zugravit mai pot, o fac eu singura fara probleme, dar restul.... Casa era destinata amenajarii astfel incat sa poata locui o singura persoana in ea (ne gandeam fie sa locuiasca o ruda, fie s-o dam spre inchiriat). Din cauza asta nici nu ne-am grabit la acea vreme. Insa fostul meu sot ne-a parasit si trebuie sa ne mutam in maxim o luna in acea casa, singura care a ramas pe numele meu.
    Canapeaua o pot pune oriunde, ca si acum dorm pe ea fara sa o intind, am loc.
    Cum ti se pare daca pe toata lungimea peretelui pun si "biblioteca" si dulapul de haine si zona de tv ? Iar in intrand sa pun fata in fata canapeaua pe care voi dormi eu si patutul fiicei mele? Eventual deasupra caloriferului sa mai montez un blat pe care sa il folosesc fie ca masa sau birou fie sa mai pun cate ceva pe el?
    Dar unde pun frigiderul? Odata a stat pe hol, dar acolo am doar 100 cm liberi, dupa ce se deschide usa. In spatele usii as monta un cuier pe perete, iar in spatiul ramas liber rafturi sau dulap pana sus in care sa pun haine, pantofi, etc...
    Eu sper ca aici sa nu ramanem mai mult de 2 ani, sa fie doar o casa de tranzitie, insa fiica mea va incepe sa mearga peste cateva luni si voi avea nevoie cat de cat de un spatiu liber pe unde sa mearga de-a busilea sau de-a dreptul in picioare.
    Always hoping for the best.

    Comentariu

    • DIY
      Living Legend
      • 07.sep.2007
      • 1747

      Postat în original de Zora
      <<...>> lungimea peretelui, dupa ce pun chiuveta (iau una din aia fara picurator, rotunda, pe care o ingrop in blat), si imi ramane un pic de spatiu apoi plita incorporabila cu 2 ochiuri. Problema e ca am 130 cm, din care 16 nu ii pot folosi (teava de gaz), 40 vor fi ocupati de chiuveta si vreo 30 de plita incorporabila. Asa ca imi ramane un spatiu de lucru de vreo 40 de cm.
      Si mai ai si blatul instalat peste masina de spalat. Un picut mai peste mina acolo unde este pozitionat dar, cum bucataria-i mica, o sa te obisnuiesti.
      Pentru depozitare, iti repet sugestia ca blatul de 130cm lungime se poate construi extra lat, cu o polita, ca-n poza. Pe polita poti tine: detergentii, biberoanele, castroane mici, canile. Daca maresti polita la 20 cm iti ramine 1m adincime spatiu sa te misti in bucatarie dar pe polita cistigata poti tine si robotul de bucatarie si steamer-ul si multe altele. In plus, cei 20cm se regasesc si in adincimea raftului. Ca sa nu mai pomenesc de faptul ca daca blatul este mai lat, rafturile (sau corpurile) suspendate pot fi instalate mult mai jos decit in mod normal. In acest fel poti cistiga o inaltime de raft pe toata lungimea bucatariei. La asta aduni latimea politei si uite cum ai facut loc.

      Postat în original de Zora
      <<...>> Fereastra nu as bloca-o <<...>> eu fumez si doar acolo pot sa fac asta.
      Ooops ... am uitat cum este ...


      Postat în original de Zora
      <<...>> Cum ti se pare daca pe toata lungimea peretelui pun si "biblioteca" si dulapul de haine si zona de tv ? Iar in intrand sa pun fata in fata canapeaua pe care voi dormi eu si patutul fiicei mele? <<...>>Dar unde pun frigiderul? Odata a stat pe hol, dar acolo am doar 100 cm liberi, dupa ce se deschide usa. In spatele usii as monta un cuier pe perete, iar in spatiul ramas liber rafturi sau dulap pana sus in care sa pun haine, pantofi, etc...
      <<...>>
      Sincer, eu nu as proceda asa. De fapt, sugestia asta ti-a fost prezentata mai sus. Eu as incerca pe cit posibil sa dau copului un spatiu al sau, cit de mic. Pina la urma, insa, este o chestiune subiectiva. In plus, nu-mi plac bibliotecile/ dulapurile pe toata lungimea peretelui ... din nou, chestiune de gust personal ....

      Daca tu crezi ca frigiderul incape in hol, atunci pune-l acolo si cu hainele si incaltamintea te descurci in vreun fel. Incaltaminea poate fi tinuta in cutii scunde, sub pat, daca este spatiu. In hol poti, spre exemplu, instala un raft adinc de 30cm pe perimetru, exact deasupra usilor (ca inlatime). Sub raft instalezi spoturi luminoase iar in raft pui cosuri mari de rafie in care tii haine nesifonabile, geci, haine de extra-sezon si alte lucruri la care nu umbli asa de des ... o idee ...
      Fișiere Atașate
      Numai bine,
      DIY

      Comentariu

      • Zora
        Incepator
        • 05.mar.2009
        • 5

        Cu bucataria cred ca am scos la capat pana la urma. Asa cum ai sugerat si tu, o sa merg pe varianta cu blaturi, corpuri suspendate si polite. La corpuri apelez pentru ca traim in Bucuresti si imediat iti intra praful in casa...
        In camera, uitandu-ma mai bine, cred ca ai dreptate cu dulapul de haine vis-a-vis de patutul fiicei mele. Am 215 cm in intrandul ala...75 cm reprezinta latimea patutului iar un dulap de haine poate avea adancimea de 60 cm, nu ? Cel pe care il am acum are 172 lungime, insa din pacate nu il pot lua cu mine. A fost facut pe comanda si a fost "lipit" acolo unde e montat acum.
        Frigiderul nu il pot pune insa pe hol. Am caruciorul copilului care din pacate e foarte mare (si deocamdata nu imi pot permite sa cumpar un altul) si acolo ar fi singurul loc unde l-as putea pune dupa ce il strang. Asa ca va trebui sa gasesc alt loc. Am nevoie de frigider normal, sa aiba si congelator, eu si gatesc si mai ales acum o gramada de alimente pentru copil trebuie sa stea la rece.
        Ce n-am vazut eu in schita ta e locul unde as putea pune tv. Pentru calculator si monitor ma gandeam la altceva decat un birou (imi mananca din spatiu). Am o masa extensibila foarte ok, blatul e facut pe rotund si asta ma ajuta si cu fiica-mea ca nu e pericol sa se loveasca mai incolo. Aia ocupa si putin spatiu, se strange imediat si o pun intr-un colt, o pot intinde cand am nevoie.
        Always hoping for the best.

        Comentariu

        • hallo
          Incepator
          • 20.sep.2009
          • 1

          Amenajare garsoniera

          Salut!
          Sunt nou pe aici si vad ca se discuta subiecte interesante!

          Eu am reusit de curand sa achiziotionez o garsoniera si acum sunt la partea de amenajare a ei.
          Am cautat va dati seama o gramada de variente de amenajare, materiale, preturi, locatii. M-am plimbat prin tot Bucurestiul de la un cap la altul sa caut materiale de constructii.
          Pe net nu prea gasesti nimic sau daca gasesti gasesti ofertele duoar dar nu o arie larga de produse sa stii de unde sa le iei.

          De aceea am intrat pe acest forum, pentru ca poate reusesc sa aflu niste informatii utile. Asa ca daca cineva imi poate da niste sfaturi utile va rog nu ezitati sa mi le transmiteti!

          Mult succes!
          Am vazut ca sunt subiecte interesante pe acest forum. Ideea este ca am reusit si mi-am luat casa cu "prima casa" si am zis ca aici pot sa aflu mai multe informatii despre amenajarile de interior!

          Comentariu

          • SpecialistulMC
            Moderator
            • 19.mai.2004
            • 34932

            Ce anume doriti sa cunoasteti ?

            Comentariu

            • Shaq
              Living Legend
              • 06.mar.2005
              • 1302

              daca este vb de amenajarea propriu zisa v-as recomanda sa folositi culori deschise la pardoseala, pereti si tavan iar la mobilier in contrast deci inchise. Se creeaza impresia de spatiu mai larg
              mai bine intreaba daca nu cunosti

              Comentariu

              • alexx88
                Incepator
                • 17.iun.2010
                • 4

                Amenajare garsoniera la mansarda

                Salut,

                Imi fac debutul pe acest forum cu un plan ambitios pe care as vrea sa-l pun in aplicare impreuna cu prietena mea. Pe scurt, beneficiem de 1/2 din mansarda unei case/mini-bloc mai vechi.

                In momentul de fata acolo exista probleme grave atat la nivelul finisajelor (nu prea mai sunt), dar mai ales la nivelul compartimentarii.

                Atasez RLV-ul mansardei. Noi avem camerele 1,2,3,4,8.

                Avem 4 probleme:
                1) Acoperisul este din tabla si are un punct pe unde curge. A fost refacut acum cativa ani, dar nu f bine.
                2) In RLV este marcat doar un WC de ~1 m2. De aici ne-am gandit sa unim wc-ul cu camera 1 si sa facem o baie si un dressing.
                3) Camera 2 are o singura fereastra si am zis ca ar fi o solutie sa spargem acel perete dintre camera si hol si sa cream un open-space, mai ales ca, fiind tineri, gatitul manacarurilor hard-core nu o sa fie o chestie uzuala .
                4) In continuarea peretelui de la WC trebuie zidit si pusa o usa.

                Asa cum vad acum lucrurile, ar trebui facute urmatoarele operatii:
                1) Reparat acoperis.
                2) Facut plan cu arhitect pentru daramare si construire pereti. In RLV sunt marcati cu albastru cei care ar trebui construiti si cu rosu cei care ar trebui daramati.
                3) Realizat modificarile de compartimentare.
                4) Instalatii sanitare si electrice.
                5) Refinisat pereti cu lavabila.
                6) Parchet, gresie faianta.
                7) Usi interior + geamuri

                Orice sfaturi pe care ni le puteti da sunt binevenite. Cu finisajele ne mai descurcam, dar la partea de daramat-construit pereti chiar nu stiu de unde sa plec.

                Cand o sa gasesc un program de modelare 3D pentru spatii, o sa incerc sa fac si un plan 3D al spatiului pentru a va face o idee mai buna despre ce vbesc.

                Alex
                Fișiere Atașate

                Comentariu

                • vealsam
                  Incepator
                  • 17.feb.2011
                  • 5

                  mansarda

                  Intr-adevar nevoia de confort te determina sa faci aceste modificari, dar nu ne-ai spus din ce an este constructia si ce tip de structura are! Pentru modificarile pe care vrei sa le faci ai nevoie in primul rand de autorizatie de construire, ceea ce implica in prima faza certificatul de urbanism in care vei avea toate avizele pe care trebuie sa le obtii. Pe langa aceste avize o sa fi nevoit sa ai si o Expertiza Tehnica prin care sa ateste ca modificarile nu vor pune in pericol siguranta structurala a imobilului. Drept urmare, te sfatuiesc, sa iei legatura in prima faza cu un inginer structurist, nu cu un arhitect, care sa determine tipul structurii, iar in urma acestei evaluari vei face pasul urmator, acela al obtinerii autorizatiei. Intr-un cuvant multe hartii si bani cheltuiti.
                  Daca tot vei interveni la invelitoare, ar fi indicat sa iei in calcul si o fereastra tip velux, astfel vei avea mai multa lumina.

                  Iti doresc mult succes!

                  Comentariu

                  • alexx88
                    Incepator
                    • 17.iun.2010
                    • 4

                    Multumesc pentru informatii si imi cer scuze pentru intarziere!

                    Eu sunt inca student si finalul facultatii imi ocupa cam tot timpul. Am inceput sa solicit oferte unor firme care se ocupa de expertize tehnice pentru a vedea daca, in forma actuala, casa poate face fata unui eventual cutremur. Daca totul e in regula, voi demara si procedurile de realizarea a documentatiei si obtinere a autorizatiei de constructie.

                    Va tin la curent!

                    Comentariu

                    • Admin.MC
                      Membru Marcant
                      • 05.dec.2005
                      • 974

                      Re: Amenajare garsoniera

                      E timpul sa resuscitam acest topic cu un articol interesant publicat pe website. Este vorba despre o transformare radicala a unui spatiu, care, in mod normal, nu ar putea fi mai mult decat o simpla garsoniera: http://www.misiuneacasa.ro/amenajare...-metri-patrati

                      Comentariu

                      Procesare...