Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare baie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  Ceresit CR65 este un mortar hidroizolant pe cand CL51 este o pasta hidroizolanta care este mai flexibil cu capacitatea de preluare a fisurilor. In cazul dumneavoastra utilizati 2 straturi de pasta hidroizolanta CL50, intre straturi pe muchii montati banda de etansare Ceresit CL152 si montati placile ceramice cu un adeziv flexibil Ceresit CM16 ori CM17.

  De ce CL50, ci nu CL51? Din descriere, ambele se preteaza pentru bai si ambele pot fi placate. CL51 pare mai simplu de folosit, totusi, fiind monocomponenta.

  Edit: Am anexat câteva poze cu podeaua din baie. Acolo a fost mozaic, pe care l-am scos și a rămas neuniform. Mă gândeam că CR 65 era util și pentru a uniformiza, cât de cât, suprafața. De asemenea, țevile sunt mascate de un zid și o placă mică de beton. Între placa mică de beton și peretele exterior al băii s-a format un gol de aproximativ 1 cm (pe toată înălțimea plăcii, adică aproximativ 1 m). Din cauza infiltrațiilor de apă, bara de fier din armătura pereteului a oxidat și ”s-a umflat”. Cu CR 65 puteam să astup și acel gol, apoi veneam cu banda de etanșare peste și iar cu CR65.

  Autonivelantă nu pot turna, deoarece trebuie realizată o pantă, pentru a asigura scurgerea apei. Ar fi greșit să procedez astfel cu mortarul hidroizolant CR 65, în loc de CL 50/51? Peste el voi veni cu plăci ceramice și probabil un chit rezistent la apă.
  Fișiere atașate
  Ultima editare de Specialistul MC; 05.mar.2020, 11:21.

  Comentariu


  • Postat în original de Bogey Vezi post
   Ar fi greșit să procedez astfel cu mortarul hidroizolant CR 65....
   Mortarul hidroizolant se aplica intr-un strat cu grosime maxima de 5 mm ori dumneavoastra trebuie sa turnati o grosime cu mult mai mare. Sfatul meu ar fi sa turnati o sapa de egalizare utilizand ca liant CN85 dupa care sa faceti hidroizolatia utilizand pasta hidroizolanta CL50(CL51).

   Comentariu


   • Postat în original de Specialistul MC Vezi post
    Mortarul hidroizolant se aplica intr-un strat cu grosime maxima de 5 mm ori dumneavoastra trebuie sa turnati o grosime cu mult mai mare. Sfatul meu ar fi sa turnati o sapa de egalizare utilizand ca liant CN85 dupa care sa faceti hidroizolatia utilizand pasta hidroizolanta CL50(CL51).
    Deja voi avea intrarea în baie (punctul cel mai înalt) cu 2cm mai sus decât restul casei. Nu aș vrea să mă ridic mai mult, utilizând o șapă de egalizare. Văd în fișa tehnică a CR 65 că se recomandă nivelarea suprafețelor cu un mortar pe bază de ciment. Văd că Ceresit CD 26 se poate aplica până la 35mm, iar eu nu cred că depășesc valoarea asta la golurile din podea. Ar fi în regulă să nivelez cu CD 26, apoi să aplic CR 65?

    Edit: de fapt, CD 26 se poate aplica până la 10cm.

    Ceva în genul: https://www.youtube.com/watch?v=E1cGqW61OoY
    Ultima editare de Bogey; 05.mar.2020, 17:36.

    Comentariu


    • Eu ti-as recomanda sa spargi mai mult, adica sa scoti sapa actuala si sa torni una noua, de egalizare, la cota necesara sa nu ai acel prag. In plus va fi o suprafata tocmai buna de placat si hidroizolat corect, fata de suprafata actuala. Depinde ce panta dai, o panta minima se poate da si din gresie.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • Postat în original de Bogey Vezi post
      Văd că Ceresit CD 26 se poate aplica până la 35mm, iar eu nu cred că depășesc valoarea asta la golurile din podea. Ar fi în regulă să nivelez cu CD 26, apoi să aplic CR 65?
      Nu, nu ar fi in regula. CD26 are o granulatie mare, mai potrivit ar fi CD25. Dupa maturare aplicati pasta hidroizolanta si nu mortar hidroizolant.

      Comentariu


      • Postat în original de VYS Vezi post
       Eu ti-as recomanda sa spargi mai mult, adica sa scoti sapa actuala si sa torni una noua, de egalizare, la cota necesara sa nu ai acel prag. In plus va fi o suprafata tocmai buna de placat si hidroizolat corect, fata de suprafata actuala. Depinde ce panta dai, o panta minima se poate da si din gresie.
       Ar fi prea gălăgios să sparg toată șapa actuală și să torn alta. Mi-am înnebunit destul vecinii. Cred că voi merge pe varianta cu Ceresit CD25.

       Comentariu


       • Buna ziua. Peste o luna doresc sa amenajez o baie la o casa in provincie. As vrea sa ma ajutati cu idei si sfaturi legate de instalatiile sanitare, realizarea scurgerii, placarea peretilor, izolare si variante pentru prepararea apei calde si producerea caldurii pe timpul iernii.
        Situatia actuala: camera este construita(3,2X2,5m), peretii din BCA netencuiti, sapa nu este turnata, tavanul nu exista(doar grinzi de 80x80mm), in zona nu exista gaze si nici canalizare, exista alimentare cu apa curenta si am construit o fosa septica din beton, impartita in 2 camere.
        Ce doresc sa am in baie:1 cabina dus si 1 cada, 1 chiuveta, 1 wc, 1 masina spalat si 1 boiler pe lemne/electric la 80 l. ulterior vreau sa adaug si un boiler cu panou solar pe care sa il leg in serie(in anii urmatori).
        Atasez o schita cum as dori sa arate(nu sunt hotarat daca sa fac rocada intre locul cazii si al dusului si intre wc si chiuveta.).
        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Schita 1.jpg 
Afișări:	171 
Mărime:	83,1 KB 
ID:	678296
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • Legat de scurgere, aș avea și eu nevoie de un sfat. Așa cum am zis, intenționat să realizez un duș la nivelul pardoselii. Am ales o rigolă de 50cm (cam 566 lățime totală), iar lățimea dușului e de aproximativ 70cm. Problema pe care o am este că pe lângă peretele din stânga este tras un cablu electric, iar podeaua este un pic ridicată.

         Dacă aș amplasa rigola perpendicular pe acel perete (poza 2), ar trebui să mă ridic cam 10cm, față de restul băii (pentru ca rigola să fie așezată perfect plan). Dacă aleg metoda de amplasare din poza 1, nu ar mai fi necesar să mă ridic atât de mult, iar acea ridicătură de lângă perete nu m-ar mai încurca, întru-cât o pot folosi pentru a asigura panta. Problema în acest caz e că ar trebui să am două pante: una de la stânga spre dreapta și una de jos în sus.

         Ce mă sfătuiți, sunt și alte lucruri pe care nu le-am luat în vedere?

         Comentariu


         • Rigola ar trebui mutata pe capat, pentru usurinta pantei de scurgere.
          Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

          Community Manager MC

          Comentariu


          • Postat în original de Specialistul MC Vezi post
           Nu, nu ar fi in regula. CD26 are o granulatie mare, mai potrivit ar fi CD25. Dupa maturare aplicati pasta hidroizolanta si nu mortar hidroizolant.
           Încep să îmi pierd răbdarea cu Ceresit CD25. Se găsește doar la Dedeman. Mă duc acolo și întreb, îmi spune că doar la comandă online. Ajung acasă, intru pe site, încerc să comand și ce să vezi? În 2020 nu pot da comandă online, ci trebuie să merg în magazin să comand, apoi să aștept până aduc ei un sac, apoi să mă duc iar la magazin să îl iau.

           Îmi puteți recomanda o alternativă la acest mortar de reparații, pentru a umple acele denivelări mici din șapă? De exemplu SikaTop-122 SP, Mapegrout T40, Adeplast Polistirol sau un adeziv de gresie/faianță? Ceva ce se poate găsi ușor.
           Ultima editare de Bogey; 16.mar.2020, 11:37.

           Comentariu


           • Se poate utiliza unul din primele doua produse.

            Comentariu


            • Postat în original de Bogey Vezi post
             Bună seara,

             Pentru hidroizolarea unei băi cu duș, cum se recomandă a se face hidroizolarea? Oscilez între Ceresit CR 65 și CL51 și nu îmi dau seama de ce aș alege unul și nu celălalt. Am citit pe un alt forum că peste CL51 nu se poate pune gresie/faianță, însă am găsit un filmuleț de la Misiunea Casa din care ar reiși că se poate (https://www.youtube.com/watch?v=6YBw6IL5yVc).

             Pe scurt, CR 65 sau CL 51 pentru o baie cu duș (duș cu plăci ceramice, nu cabină de plastic)?

             Edit: rectific, citisem că trebuie utilizat un adeziv special pentru plăci ceramice, mai flexibil, în cazul CL 51. CM9/11 etc. nu ar fi potrivite.
             Puteti folosi AF-N, in Dedeman

             Comentariu


             • Postat în original de danielH Vezi post
              Puteti folosi AF-N, in Dedeman
              Oare ? Deobicei atunci cand se face o lucrare de hidroizolare si de montare ulterioara de placi ceramice se folosesc materiale de la acelasi producator pentru a se evita incompatibilitatea dintre materialele provenite de la mai multi producatori.

              Comentariu


              • Buna ziua,

               am o intrebare legata de o rezolvare a unei erori realizate la instalatia de apa in baie.
               La baterie cada, tevile de apa au fost montate gresit. Am apa calda in locul celei reci si invers. Problema este ca tevile sunt in perete, cada montata, faianta pusa, totul gata. Abia cand omul a montat bateria, si-a dat seama de eroare. La lavoar a rezolvat problema fiind racord flexibil.
               Intrebarea este, se poate face reparatia, scotand o faianta in zina bateriei?
               Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	3219C936-42BD-47E3-ADB2-4C2BE2DF309E.jpeg 
Afișări:	77 
Mărime:	195,6 KB 
ID:	679180
               Caption
               Fișiere atașate

               Comentariu


               • Nu trebuie sa spargeti nimica si nici sa schimbati ceva deoarece nu este un deranj atat de mare. Pur si simplu scoateti acel capacel marcat in foto si il rasuciti in asa fel incat sa indice pozitia apei calde/apei reci.
                Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	8897_Baterie-lavoar-cu-montaj-pe-perete,-SMILE,-crom.jpg 
Afișări:	207 
Mărime:	45,1 KB 
ID:	679215

                Comentariu

                Procesare...
                X