Probleme lavabila - pete, fisuri si urme pe stratul de lavabila

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34986

    Poate sa fie din cauza reactiei dintre amorsa utilizata si vopseaua lavabila. Trebuia sa utilizati o amorsa compatibila cu vopseaua lavabila.

    Comentariu

    • Vultur
      Incepator
      • 28.iun.2012
      • 0

      Problema Vopsea Lavabila Mov Inchis.

      Mi-am renovat tot apartamentul dar cand am ajuns la camera mare sa dau cu coloarea MOV inchis dupa ce am terminat se vede dungi, lini si pete de parca este primul strat si nu sa uscat unele parti sunt inchise unele deschise de parca sunt cu apa...
      Stiu ca Mov inchis este pretentios si este greu de facut...

      Deci stau la etaju 4 am ras tencuiala ''comunista'' vechie pana la beton am dat cu Amorsa foarte concentrata care am amestecato cu un pic de apa apoi am dat primul strat cu tencuiala 125 apoi am nivelat si nu am mai dat al doilea strat de tencuiala (Gresala mare) din lipsa de timp dar se pare ca in zadar, apoi am aplicat inca un strat de Amorsa diferita nu foarte concentrata si fara apa,dupa am aplicat primul strat de vopsea MOV amestecata de mine cu masina dupa cateva secunde a inceput sa se vada urme de pe marginele rolei de parca sunt murdare sau ceva dar totul era curat nu avea de unde sa fie murdara sau sa fie contaminata cu apa, am asteptat crezand ca o sa isi revina la al doilea strat dar dupa ce am dat al doilea strat tot asa a fost parca, arata de parca era voplit cu bidineaua asa ca pe vremuri plin de dungi.
      Ce am facut dupa am cumparat O rola noua am taiat marginele, am cumparat vopsea noua am amestecato din nou am dat un strat de amorsa si apoi am dat un strat cu vopseaua noua si rola noua si tot asa ,in rest peste tot in casa a iesit perfect...

      Ce mi-am propus sa fac unde cer pareri ,recomandate,opini pro... M-am gandit sa dau un strat nou de amorsa concentrata (recomandari?) apoi sa dau un strat de vopsea alba si apoi sa dau inca doua straturi de vopsea color... Pareri ?

      Sau sa mai dau un strat de tencuiala cu 127 sa fie foarte rezistent la absorbtie si apoi sa dau din nou cu amorsa si apoi doua straturi vopsea color... pareri?
      Ultima editare de Vultur; 28.iun.2012, 13:06.

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 34986

        Răspuns la: Pete si urme pe stratul de lavabila

        Va rog sa ne mentionati denumirea materialelor utilizate , in ordinea in care le-ati aplicat pe perete.

        Comentariu

        • Vultur
          Incepator
          • 28.iun.2012
          • 0

          Răspuns la: Pete si urme pe stratul de lavabila

          Am rezolvat problema cu inca doua straturi de alta vopsea lavabila hera si in ea am pus ceva solutie pe baza de ulei sa amestece mai bine culoarea si sa rezolvat problema dar tot este foarte sensibil Movul la atingere...

          Comentariu

          • vlad_stroia
            Incepator
            • 15.aug.2012
            • 45

            Răspuns la: Pete si urme pe stratul de lavabila

            Buna ziua.
            Am o camera care a fost placata cu gips carton si peste care am dat doua maini subtiri de CT127 pentru a nu se observa imbinarile.
            Apoi am aplicat amorsa si doua maine de lavabil (Kober) - alb pe tavan si pe pereti facut la masina (aceeasi marca)
            Peretii au iesit perfect dar la tavan cand ma uitam din interior catre fereastra se vedeau umbre. Daca ma uitam dinspre fereastra spre interior aceste umbre nu se mai vedeau (doar un alb mai luminat)
            Vazand acest lucru am mai dat inca o mana, mai subtire si evident tot umbre mi-au ramas.
            Acum ma gandesc sa dau doar pe acele umbre dar nu stiu daca voi face mai rau.
            Ce sfat imi dati?

            Va multumesc anticipat.

            Comentariu

            • petrus_1979
              Incepator
              • 30.nov.2012
              • 5

              probleme vopsea lavabila

              in primul rand vreau sa va salut pe toti ,am disperat un pic la inregistrare dar a trecut (parca trebuia sa ma inregistrez la FBI) dar sa incep cu problema mea
              eu am o garsoniera care am renovato de curand ,in mare parte camera ,adica am dat tot pana la beton si am tras rimano bianco ,apoi am slefuit de de a iesit sticla .am cumparat si o vopsea lavabila innenweiss (sper ca am voie sa zic numele ) am primit si o amorsa pe care am aplicato si am lasat mai multe zile sa se usuce .mentionez ca in camera e destul de cald .zilele trecute am varuit cu trafaletul .cate o mana in fiecare zi . problema care este ,dupa ce am dat 3 maini de var (galeata are 15 litri ) totul este neuniform ,(am dat cu alb) plus ca in multe locuri voseaua sa adunat si a iesit in relief .peste tot e asa de zici ca sa jucat cineva cu varul . sunt asa de suparat plus ca nu stiu cauza .am mai citit si pe alte forumuri si am inteles ca vopseaua asta nu e asa de buna ,chiar am gasit persoane cu aceiasi problema . nu este prima data cand varuiesc si plus ca am luat si vopsele mai proste si nu a iesit asa . astept un raspuns .va multumesc

              Comentariu

              • doru_marciuc
                Living Legend
                Expert amenajari
                • 01.oct.2012
                • 1415

                Răspuns la: probleme vopsea lavabila

                Suportul absoarbe prea repede apa din vopsea si apar depuneri unde se suprapun trecerile. Se poate remedia prin slefuire cu gran 80 , amorsare si zugravire cu un rulou din microfibra si var de calitate mai buna , poate fi chiar pe baza de latex. Slaiful este criminal , dar daca se face cu o lumina razanta , rezultatul va fi de apreciat. Mult succes , pentru ca este nevoie.

                Comentariu

                • Patrasc Gabriel
                  Incepator
                  • 12.feb.2012
                  • 5

                  Răspuns la: probleme vopsea lavabila

                  Problema pt zonele in care "s-a adunat" vopseaua este ca inainte de amorsare nu s-a curatat peretele suficient de praf (indiferent de caldura din interior, mi-e greu sa cred ca este din cauza ca se usuca prea repede). Amorsarea este la fel de importanta ca si zugraveala propriu-zisa. treba cu lumina ( zisa de doru_marciuc) este adevarata. Atat la slefuirea gletului cat si la zugraveala , pt rezultate bune se pune o lampa (reflector) sa bata lumina paralel cu peretele(nu perpendicular pe el). Inenweis nu este o vopsea prea buna, in sensul ca nu acopera bine, dar nu asta este cauza pt care nu a iesit vopseaua uniform.

                  Comentariu

                  • petrus_1979
                    Incepator
                    • 30.nov.2012
                    • 5

                    Re: probleme vopsea lavabila

                    ce sa zic ,azi am slefuit un perete .chiar de ziua Romaniei .la inceput a mers mai greu dar nu am de ales .a durat 3 ore sa slefuiesc un perete .am slefuit cu 100 apoi o mana finala cu 120 si a iesit iar coala(am sa iau si un bec si sa verific la final ) .am sa fac cate un perete in fiecare zi ca e chiar obositor ,nu mai zic ca eram plin var. chestia cu curatat peretii inainte de amorsare nu cred ca este valabila (eu am curatat cu o matura noua si deasa ) ,dar vroiam sa zis ca am mai facut si in alte parti si sincer nici nu am curatat pereti inainte de amorsare dar in nici un caz nu a iesit in halul asta .parca am dat cu stropi ,dar sunt si dungi .nu mai am cuvinte .oricum am sa fac asa :
                    1 am sa slefuiesc tot ca in palma
                    2 curat pereti cu o carpa ,gen spalat
                    3 dau cu amorsa sau voi ce ziceti sa pun amorsa in var ? am vazut ca multi meseriasi recomanda asa
                    4 dau cu var (cumpar un var mai bun ,de fapt prima data am vrut sa cumpar super blank la 15 litir de la dedeman 130 lei si un trafalet nou )
                    vreau sa schimb tot si in final sa vad ce rezultat am
                    tavanul o sa ma distruga dar na eu unul cel putin prefer sa fac o treaba ok .eu garsoniera o inchiriez de obicei dar nu pot sa o dau in halul asta
                    eu cred ca a fost varul ---------- nu se mai fac lucruri de calitate(tot felul de substante care nu sunt compatibile cum ar fii intre lavabila si glet )
                    va multumesc si am sa revin cu rezultatul ,e bine asa cand te mai poti sfatui
                    Ultima editare de petrus_1979; 01.dec.2012, 21:36.

                    Comentariu

                    • doru_marciuc
                      Living Legend
                      Expert amenajari
                      • 01.oct.2012
                      • 1415

                      Răspuns la: Pete si urme pe stratul de lavabila

                      Vopseaua diluata prea mult , pierde din calitate dar ajuta la obtinerea unei zugraveli de calitate mai buna. Inenweis nu este pentru suprafete lucrate profesional.Cu lampa nu se verifica rezultatul operatiunii , ci operatiunea se face sub controlul luminii. Ruloul este important , daca se poate sa fie din microfibra . La fel de important este ca zugravitul , sa se desfasoare sub controlul luminii.

                      Comentariu

                      • SpecialistulMC
                        Moderator
                        • 19.mai.2004
                        • 34986

                        Răspuns la: Re: probleme vopsea lavabila

                        Postat în original de petrus_1979
                        .parca am dat cu stropi ,dar sunt si dungi .nu mai am cuvinte......
                        Eu banuiesc ca amorsa nu este compatibila cu vopseaua utilizata. Ce denumire are amorsa si vopseaua achizitionata si cum ati utilizat amorsa ?

                        Comentariu

                        • petrus_1979
                          Incepator
                          • 30.nov.2012
                          • 5

                          Re: Probleme lavabila - pete, fisuri si urme pe stratul de lavabila

                          revin iar ,din cauza unei probleme de familie am renuntat un timp la treaba de la garsoniera .dar am am slefuit tot si am cumparat un var bun ,am schimbat si trafaletul dar apare aceiasi problema
                          deci nu mai stiu ce sa zic ,varul se strange in anumite locuri si e foarte alb ,iar in alte locuri parca nici nu am dat . eu cand am dat tot jos pana la placa de beton prima data am tras o mana de tencuiala si apoi am tras 2 maini de glet . cred ca a asta a fost greseala mea .am dat o bucatica iar jos pana la placa si am dat numai cu glet si apoi am varuit 2 maini de si a iesit bine . atunci m am hotarat sa dau iar tot jos pana la placa si m am apucat cu un perete pe care l am dat jumatate .dar m am oprit gandindu ma ca m am chinuit o gramada sa pun coltare ,sa pun plasa si acum in final sa dau iar tot jos .
                          mai am o posibilitate .vreu sa dau peste var pe o portiune mica 2 maini de glet si apoi sa varuiesc iar dar tura asta nu mai amorsez peretele ,pun amorsa in var .mentionez ca bucatica mica care a iesit bine nu am amorsato . sincer nu mai stiu ce sa mai cred .acum am tras la un tovaras de al meu un tavan cu glet .el a amorsat si apoi am varuit si minune ,a iesit si la el aiurea ,se vede de cum varul sa pus numai unde a fost amorsa data mai multa , parca se vad dungile de la bidinea asa apare varul dat . ajutatima cu un sfat ca eu sincer nu mai stiu ce sa fac
                          Ultima editare de petrus_1979; 21.apr.2013, 21:49.

                          Comentariu

                          • coby
                            Living Legend
                            • 21.feb.2012
                            • 6865

                            Răspuns la: Re: Probleme lavabila - pete, fisuri si urme pe stratul de lavabila

                            ce fel de amorsa ati folosit ?
                            Si din nimicuri poti face ceva bun .

                            Comentariu

                            • SpecialistulMC
                              Moderator
                              • 19.mai.2004
                              • 34986

                              Răspuns la: Probleme lavabila - pete, fisuri si urme pe stratul de lavabila

                              Pana cand nu ne ajutati cu detaliile cerute in mesajele anterioare nu avem cum sa va ajutam. Asa ca revin cu intrebarile puse: Ce denumire are vopseaua lavabila achizitionata ? Ce denumire are amorsa si cum ati diluat si aplicat amorsa pe pereti ?
                              Ultima editare de SpecialistulMC; 22.apr.2013, 07:19.

                              Comentariu

                              • petrus_1979
                                Incepator
                                • 30.nov.2012
                                • 5

                                Re: Probleme lavabila - pete, fisuri si urme pe stratul de lavabila

                                pai prima a fost Innenweiss si amorsa am diluato cum zicea pe bidon si am aplicato cu bidineaua ,a 2 aplalux si amorsa am cumparato recomandata de cei de la dedeman , diluata cu apa si aplicata cu bidineua .mentionez ca am schimbat 2 de ori si trafaletul . au fost niste muncitori la un vecin si au aplicat acelasi tip de var cu acesiasi amorsa ,ma refer la aplalux ,tot la fel dat jos si aplicat glet ,doar ca au pus amorsa in var si a iesit perfect .am uitat sa zic ca am maturat de fiecare data inainte de amorsare pereti cu o matura .singura mea explicatie este ca tencuiala data prima data trage prea repede si ca amorsa nu este aplicata uniform..... cred .dar nu pot sa mi explic cum in alte parti am amorsat cu apa si aracet si nu cu o anumita masura si am varuit cu o panarama de var si a iesit bine
                                Ultima editare de petrus_1979; 23.apr.2013, 00:28.

                                Comentariu

                                Procesare...