Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • vlad.sanda
    Incepator
    • 26.mai.2009
    • 3

    Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

    Buna ziua,

    As avea si eu cateva nelamuriri cu privere la subiectul din titlu... aplicarea vopselelor epoxidice pentru renovarea unei bai, problemele mele tinand in special de straturile suport.

    Situatia sta in felul urmator: in baia existenta vreau sau scot gresia si faianta de pe un perete, si vopsesc pardoseala si acel perete cu vopsea epoxidica. La perete, dupa ce dau la o parte faianta, curat peretele (eventual dau si cu un strat de tencuiala daca sunt denivelari mari), dau cu o amorsa si apoi cu un glet, apoi cu amorsa pentru vopseaua epoxidica si apoi cu vospeau in sine. Bine, cu timpii de uscare a fiecarui strat, si toate cele.

    Problema mai mare o am la pardoseala... ce ma deruteaza defapt e faptul ca baia existenta are date niste pante si are un sifon in mijloc. Eh, problema mea e cu stratul de suport pentru vopseaua epoxidica... Anume, daca folosesc o sapa autonivelanta (varianta simpla as zice eu), obtin un strat suport bun si fin, dar imi cam dispare panta aia. Daca folosesc o sapa normala, am vaga impresie ca nu o sa reusesc sa o fac suficient de fina, iar acest lucru va deveni destul de vizibil cand o vopsesc. Bine, aici depinde si de tipul de vopsea epoxidica, dar as face abstractie de acest element deocamdata.

    Mai mult, mai am niste pante la cadita de dus. Aceasta e lipita de un perete, iar pe celelalte 3 laturi are niste borduri placata cu faianta, cu panta spre cadita. Si aici as vrea sa refac aceasta bordura pastrand acea panta spre interior, si sa o finisez cu vopsea epoxidica. Iarasi am nevoie de un strat suport dur si cat mai fin, caruia sa-i pot da o panta.

    Astfel, vroiam sa va intreb daca exista o anumita reteta cu niste agretate mai fine, sau ceva produse pe piata cu care sa pot realiza stratul suport al pardoselii, in asa fel incat sa pastrez si panta. Sau daca se poate slefui sapa aceea in vreun fel... ideea e ca am nevoie de un strat suport dur si cat mai fin pentru pardoseala, si nu imi e foarte clar cum pot sa-l obtin. La pereti mi se pare mai usor... dai cu glet si slefuiesti... dar deh, n-ai nevoie de duritatea necesara la o pardoseala. Deocamdata inclin sa renunt la panta si sa folosesc o sapa autonivelanta, pentru ca imi pare ca imi simplifica nitel munca, dar poate sunt si alte solutii simple.

    Deasemenea, daca a mai folosit cineva astfel de vopsele, as aprecia ceva recomandari privind produsele necesare realizarii straturilor de suport (amorse, grunduri, glet, etc)... nu m-ar deranja o recomandare de la cineva care a mai facut asta inainte si imi poate spune ca i-au iesit niste straturi suport fine si de calitate cu un anume material.

    Daca mai trebuie o sa incerc sa va dau si orice alte informatii. Ma gandesc ca solutiile s-ar putea sa fie simple... o sapa ce se gaseste in magazine, suficient de fina, dar nu neaparat autonivelanta, cu care sa pot pastra pantele... insa din pacate eu n-am nici cea mai vaga idee de cat de fine ies aceste sape, si daca sunt niste suporturi bune pentru vopselele epoxidice, si n-as vrea sa le iau pe toate la incercat.

    Cam asta ar fi... sper sa imi clarificati putin nelamuririle.

    Multumesc mai ales pentru timpul acordat si o zi buna in continuare,

    Vlad
  • mirceaknap
    Living Legend
    • 05.mar.2011
    • 1411

    #2
    Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

    Puteti turna sapa autonivelanta dar in strat subtire 2-3 mm max, panta spre sifon nu va fi afectata.

    Comentariu

    • cosmintr
      Membru Marcant
      • 30.iul.2006
      • 569

      #3
      Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

      Vopseaua epoxidica nu cred ca este f ieftina, incercati sa puneti o alta gresie si faianta(o gama ieftina). Daca tot e baie, baie sa fie!

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 35020

        #4
        Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

        Din motive de siguranta personala nu as opta pentru o pardoseala epoxidica in baie, nu in toate cazurile este antiderapanta si nici nu rezista prea bine la socuri mecanice.
        Daca totusi optati pentru o pardoseala epoxidica atunci puteti sa obtineti o suprafata neteda, chiar in panta, utilizand un mortar de reparatii gen Ceresit CD...

        Comentariu

        • vlad.sanda
          Incepator
          • 26.mai.2009
          • 3

          #5
          Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

          Va multumesc mult pentru raspunsuri.

          Acel mortar pentru reparatii pare o solutie buna... tot cautand informatii am inteles ca sapa autonivelanta s-ar putea sa nu ofere un suport suficient de solid pentru vopsea, iar mortarele CD par sa rezolve problema asta...

          Intradevar nu e deosebit de ieftina si nici nu trebuie cumparata fara sa vezi prin vreun showroom care din tipuri e suficient de antiderapanta, dar sa zic drept, pentru mine e un exeperiment deosebit de distractiv si mi-ar placea sa-mi pierd ceva timp cu asta. Ramane sa vad cand anume apuc sa pun toata chestia in practica totusi... timpii necesari pentru uscarea straturilor suport imi pun probleme de organizare in acest moment.

          Comentariu

          • horia16
            Expert pardoseli
            • 25.mai.2010
            • 89

            #6
            Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

            la sapa autonivelanta nici sa nu te gandesti,nu este un suport destul de rezistent pt vopsea epoxidica.
            peste ce tip de suport vei aplica vopseaua,mai exact va ramane gresia sa zicem ca ai acum sau vei face sapa?
            daca vei lasa pardosela actuala si vei aplica deasupra trebuie neaaparat sa aplici prima data un promotor de adeziune.
            daca doresti pardoseala antiderapanta cind aplici vopseaua presara faina de quartz la prima mana dupa care maturi excesul si dai mana a2a,asta este asa un secret al meserie,nici nu trebuia sa iti spun.
            pardoseala da valoare casei dvs

            Comentariu

            • vlad.sanda
              Incepator
              • 26.mai.2009
              • 3

              #7
              Răspuns la: Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

              Toata vopseaua ar urma sa o aplic pe un suport nou, atat pe pereti cat si pe pardoseala. D-asta si ziceam ca trebuie sa vad cum imi organizez timpul ca sa pot lasa sa se usuce calumea straturile suport.

              Multumesc pentru pontul cu faina de quartz intre cele 2 straturi de vopsea Probabil ca voi apela la el daca nu folosesc o vopsea care sa aiba ea ceva antiderapant integrat.

              Comentariu

              • horia16
                Expert pardoseli
                • 25.mai.2010
                • 89

                #8
                Răspuns la: Finisaj baie cu vopsea epoxidica - pardoseala si pereti

                cu placere si spor la treaba.
                aaaaa nu uita ca te asteptam cu foto pe parcursul lucrarii.
                pardoseala da valoare casei dvs

                Comentariu

                Procesare...