Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare plinta MDF

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • justin
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Montare plinta MDF

  Bucata de MDF nu este o placa de lemn, e ceva mic si ingust in sectiune. In sectiune ca si dreptunghi de incadrare e de 15mmx30mm. E greu de trasat pentru un amator ca mine. O rezolv eu cumva...

  Lasă un comentariu:


 • emil88
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Montare plinta MDF

  Masurati unghiul cu raportorul si cu un echer reglabil care il puteti confectiona din 2 sipci lemn il dati unghiul strangeti bine echerul si trasati pe bucata de mdf.
  Daca nu reusiti incercati daca aveti la indemana un polizor mic cu disc pentru lemn, eu am avut rezultate bune dar doar cu lemn nu si cu mdf.

  Lasă un comentariu:


 • justin
  a răspuns
  Răspuns la: Montare plinta MDF

  Salut!
  Multumesc, gasiti o poza la adresa:
  http://tools-online.ro/circular-einhell-bt-ms-2112.html
  Intrebare: cum trasez unghiul pe bucata de MDF? Defapt pana acum reglam la circular semiunghiul pentru ca trebuie transpus jumatate pe o bucata de plinta si cealalta jumatate pe plinta care vine in colt. Vorbesc de un colt de perete iesit in afara. Plinta are un profil in sectiune destul de "instabil" pentru a fi bine fixat si nu vad cum as putea face suplimentar trasajul. O tin cu destula greutate cu mana impingand-o pe suportii circularului. Neavand un contact ferm la taiere se cam misca profilul in mana mea de ne-experimentat. Exista cumva un dispozitiv gen coltar la 90 grade special pt astfel de circulare?
  Ultima editare de justin; 17.dec.2013, 15:25.

  Lasă un comentariu:


 • emil88
  a răspuns
  Răspuns la: Montare plinta MDF

  Trasati unghiul dorit pe bucata de mdf si adougati un adaos in stanga sau dreapta in spatele riglei circularului si miscati-stanga dreapta adaosul pana ajungeti la unghiul care e trasat. Fixati bine piesa si taiati.
  Nu e o solutie "pro" dar merge incercat.
  Daca nu intelegeti atasati o imagine sugestiva cu circularul care il aveti pentru a va explica mai usor .

  Lasă un comentariu:


 • justin
  a creat un topic Montare plinta MDF

  Montare plinta MDF

  Buna ziua,
  Imi montez singur plinta din MDF fara terminatori de plastic. Am un circular cu masa rotitoare la care pot regla unghiul de taiere. Daca unghiul la un colt perete in afara e de 90 de grade sau mai mare de 90 pot seta unghiul de taiere si imbinarea la colt iese bine-foarte bine. Problema cu care ma confrunt e daca unghiul la colt e mai mic de 90, de exemplu 80 sau 60 de grade, circularul nu imi permite sa setez semiunghiul de taiere. Ma gandesc ca ar trebui sa fie un dispozitiv suplimentar pentru circular sau un sfat de la un mester priceput.
  Multumesc!
Procesare...
X