Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Liantul pentru mortare, consum specific redus

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Liantul pentru mortare, consum specific redus

  Mortarele sunt amestecuri de ciment, nisip, apa si diferiti lianţi, fiind utilizate cu precadere pentru realizarea lucrarilor de tencuire si zidarie. In particular, la ridicarea caselor si, mai ales cand se lucreaza in regie proprie, prepararea mortarelor clasice se realizeaza la fata locului. Calitatea mortarelor depinde foarte mult de respectarea retetei de preparare si mai ales de calitatea materialelor utilizate. In ultimii 15 ani, in zona de preparare a cimentului s-au dezvoltat produse noi, respectiv lianţii.
  Primul liant aparut pe piata locala fost Multibat MC12.5, liantul original de la Lafarge, produs ce conţine un amestec de calcar, clincher Portland si aditivi. Din compozita sa lipseste varul, ceea ce il face utilizabil fara probleme in combinatii cu diferite armaturi metalice, mai ales pentru consolidari de fatade si sape.
  Datorita compozitiei sale, Multibat un produs cu calitati superioare ce contribuie la obtinerea unor lucrari durabile cu un consum minim de material. Aplicarea usoara data de lucrabilitatea superioara si aderenta la diferitele straturi suport fac din utilizarea Multibat un produs cu reale valente economice, prin prisma consumului specific redus pe fiecare metru patrat de tencuiala si zidarie.
  Probabil multi din utilizatorii forumului au utilizat mortare preparate cu Multibat, fie ca au fost aplicate manual sau mecanizat, de aceea dorim sa aflam parerea dvs. cu privire la modul de preparare a mortarelor in diversele aplicatii si consumul realizat.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

 • #2
  Răspuns la: Liantul pentru mortare, consum specific redus

  Personal am utilizat 3 galeti nisip la 1 galeata de Multibat , exact reteta recomandata pe sac . A rezultat un material cu aderenta puternica la beton , caramida , bca si mai ales la fier beton .

  Ca o comparatie daca imi este permis , Multibat vs. Tenco personal merg pe Multibat , Tenco a fost sub asteptarile mele .

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Liantul pentru mortare, consum specific redus

   Pentru cei care vor utiliza liantul pentru mortare Multibat, atasez retetele mortarelor de zidarie si tencuiala utilizand ca liant Multibat:

   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	retete Multibat.JPG 
Afișări:	3 
Mărime:	52,9 KB 
ID:	617508

   Comentariu

   Procesare...
   X