Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tapet lavabil peste vopsea lavabile

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tapet lavabil peste vopsea lavabile

  Salut,
  Doresc reamenajarea etajului unei case construita in 2007 si tencuita, gletuita si vopsita in 2008.
  Intrucat peretii pe hol nu sunt foarte binet gletuiti, doresc sa pun tapet lavabil. Nu doresc sa dau jos gletul si sa umplu toata casa de preaf, plus ca in acest caz, ar trebui sa tin meseriasii foarte mult, iar eu vreau sa scap repede de mizerie si de meseriasi. Peretele este din caramida porotherm, peste care s-a aplicat o tencuiala, apoi glet CT126 si 127, iar in cele din urma 2 maini de lavabila Apla. Poate fi lipit tapet lavabil peste lavabila? Daca da cum trebuie pregatit peretele inainte? Daca nu, ce solutii de curatare a vopselei lavabile exista, in afara celor mecanice, intrucat nu vreau sa slefuiesc si sa umplu toata casa de praf? Suparafata holului este de aproximativ 25mp de perete.
  O alta problema, pe unii pereti au aparut fisuti foarte fine, in care nu intra nici varful unui ac. Fisurile cred ca sunt doar de suprafata, aparute pe tencuiala. Pe acesti pereti nu doresc sa pun tapet. Cum pot repara aceste mici fisuri? Proabil 2 maini de vopsea le-ar acoperi, dar lafel de probabil vor reaparea. Ce solutii aveti?
  Multumesc!

 • #2
  Răspuns la: Tapet lavabil peste vopsea lavabile

  Cel mai bine ar fi sa indepartati manual prin slefuire stratul de vopsea lavabila pana la stratul de glet, sa aplicati grund de profunzime si un strat de glet de finisaj pe toti peretii dupa care sa tapetati.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Tapet lavabil peste vopsea lavabile

   Asa cum spuneam, nu vreau sa am mult praf in casa (am copil mic) si nici mesteri pentru 2-3 zile in plus. Mi-e greu sa cred ca nu exista un soi de amorsa pe care sa prinda si cel mai greu tapet.
   De ce nu ar adera adezivul de tapet pe o suprafata plana, vopsita lavabil si curatata in prealabil?
   Citeam undeva despre un adeziv oarecare de 15 lei pentru 20mp " se vor trata in prealabil cu grund de profunzime (se va aplica amorsa pe perete inainte de montaj astfel incat la momentul montajului amorsa sa fie absorbita in profunzime de peretele ce urmeaza a fi acoperit cu tapet)".
   Cautand dupa "grund de profunzime" am dat si peste asta http://www.ceresit.ro/grund-profunzi...sit-ct-17.html care se pare, m-ar ajuta.
   Alte pareri?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Tapet lavabil peste vopsea lavabile

    Produsul la care faceti referire nu va ajuta. Pe un finisaj existent gen vopsea lavabila se poate aplica un adeziv compatibil deoarece vopseaua lavabila permite doar o aderenta chimica. Nestind ce comonente are vopseaua lavabila nu o sa gasiti usor un adeziv compatibil.

    Comentariu

    Procesare...
    X