Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare mansarda veche

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #61
  Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
  Scandura pe care o am este de fapt dusumea, de 21. In conditiile acestea, care ar trebui sa fie grosimea OSB-lui? Distanta dintre grinzi variaza intre 50 si 60 cm.
  Minim OSB3 de 18 mm grosime.

  cu ce ar trebui sa tratez aceasta dusumea. Solutie ignifuga cu proprietati antimucegai si anticarii?
  Da, cautati in comert o solutie pentru tratarea lemnului complexa.

  Comentariu


  • #62
   Va salut din nou! Urmeaza sa dau jos o mare parte din tavan, afectata de infiltratii si nu stiu exact cum s-o repar. De pe forum, am inteles ca cel mai bine ar fi montarea rigipsului, dar as incerca sa evit asta, daca se poate. Tavanul e alcatuit din sipci de lemn, trestie prinsa cu sarma si mortar pe baza de var. Ma gandeam sa dau jos morarul si sa las sipcile, peste care sa pun o tabla de otel expandata si sa tencuiesc cu o tencuiala pe baza de ipsos. Am inteles ca e nevoie de o tencuiala compatibila cu cea veche si care sa respire. S-ar potrivi in cazu asta o tencuiala pe baza de ipsos? Poate inlocui tencuielile pe baza de var?

   Comentariu


   • #63
    Revin asupra deciziei initiale. Se pare ca rigips-ul este intr-adevar cea mai buna solutie.
    Insa, am o alta intrebare - ce tip de mortar ar trebui sa folosesc in portiunile in care structura de lemn este expusa? Am inteles ca cel pe baza de ciment nu este indicat. Ce poate inlocui mortarul pe baza de var? M-am uitat mai bine la tencuiala pe baza de ipsos si scrie ca nu trebuie folosita pe lemn.

    Comentariu


    • #64
     Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
     - ce tip de mortar ar trebui sa folosesc in portiunile in care structura de lemn este expusa?
     Cel mai bine ar fi sa placati structura din lemn cu placi de gipscarton rezistente la umiditate tip RBI de 12,5 mm grosime. Deobicei structura din lemn nu se tencuieste direct deoarece in timp lemnul "lucreaza" si nici nu rezista, putrezeste.

     Comentariu


     • #65
      Buna dimineata! Pana la urma, am ales sa schimb OSB-ul din baie cu unul de 22, iar acum nu mai flambeaza. Insa, nu gasesc sape care sa poata fi turnate peste OSB. Am gasit una singura, care se lauda ca poate fi turnata peste dusumele vechi, dar are un pret cu mult peste bugetul meu https://www.koster.com.ro/ro_ro/foa-...+din+lemn.html.
      Citisem mai demult pe forum un topic legat de treaba asta, dar nu reusesc sa-l mai gasesc. In ce conditii as putea turna o sapa autonivelanta direct peste OSB, fara a mai pune un strat de extrudat inainte?

      Comentariu


      • #66
       Atat OSB-ul cat si lemnul de dusumea nu este un strat stabil dimensional, in timp sapa se va desprinde sau se va fisura. Ca sa nu se fisureze sau sa se desprinda sapa trebuie sa puneti un strat intermediar care sa preia miscarile lemnului. In opinia mea este obligatoriu sa puneti acel strat, fie ca este vorba despre polistiren fie ca este vorba despre placi de ciment cum ar fi Aguaroc.

       Comentariu


       • #67
        Postat în original de Specialistul MC Vezi post
        In opinia mea este obligatoriu sa puneti acel strat, fie ca este vorba despre polistiren fie ca este vorba despre placi de ciment cum ar fi Aguaroc.
        Inteleg, va multumesc pentru raspuns. Din motive de buget, am sa merg pe varianta polistirenului extrudat. 1 cm grosime e prea putin? De asemenea, e nevoie sa-l fixez si cu adeziv? sau pot doar sa-l prind in suruburi?

        Comentariu


        • #68
         Montati un minim de 2 cm de polistiren extrudat. Fixati polistirenul extrudat de placile OSB cu spuma poliuretanica cu expandare redusa Ceresit CT84 si cu elemente de fixare tip ciuperca pentru lemn.

         Comentariu


         • #69
          Va salut din nou! In camera cea mare tocmai am terminat de pus OSB-ul si am lasat un rost perimetral de 1,5 cm. Cu ce as putea sa-l acopar? Urmeaza sa tencuiesc si n-as vreau sa curga apa pe acolo. M-am gandit la spuma poliuretanica, dar nu stiu daca-i cea mai buna idee.

          Comentariu


          • #70
           Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
           .... am terminat de pus OSB-ul si am lasat un rost perimetral de 1,5 cm. Cu ce as putea sa-l acopar?
           Utilizati spuma poliuretanica. Dupa ce spuma s-a intarit, decupati spuma la nivelul placilor de OSB.

           Comentariu

           Procesare...
           X