Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare mansarda veche

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Parintele_Azarie
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Asa arata podeaua, in clipa de fata Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20170630_211554.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	276,4 KB 
ID:	628692

  Lasă un comentariu:


 • Parintele_Azarie
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Buna seara,

  Am revenit cu niște întrebări. În partea de atelier, pana la urma, am ajuns sa scot întreaga dușumea si am putut înțelege mai bine structura planseului. Este vorba de grinzi de 80x100, dispuse de-a lungul camerei, cu un pas de 60 cm. Între ele s-a pus pamant drept umplutura (casa e din 1900, nu perioada interbelica, așa cum credeam inițial. Am scos acest pământ până am dat de o suprafață din mortar, iar acum am un spatiu intre 2 si 5 cm până la fata grinzilor. Intrebarea mea e, pot umple acest spatiu cu polistiren extrudat, iar apoi să montez placi osb peste grinzi, peste care sa pun parchet laminat? Ma gandeam la polistiren in ideea de a înlocui pamantul si de a oferi un suport osb-ului. Imi fac griji in privința focului. Este o soluție bună?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Cu placere. Va reasteptam pe forum.

  Lasă un comentariu:


 • Parintele_Azarie
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Va multumesc frumos pentru indicatii! Sper sa-mi reuseasca! Voi reveni cu rezultate si, dupa caz, cu posibile alte intrebari.
  Va multumesc inca o data si numai bine!

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
  .... am sa merg pe propunerile oferite de dumneavoastra, dar vreau sa elimin mai intai celelalte optiuni.
  Pentru baie:
  -curatati pardoseala prin slefuire mecanica pentru a elimina orce material cu aderenta scazuta
  -aplicati doua straturi de pasta hidroizolanta Ceresit CL50 (CL51), intre straturi pe muchia dintre perete si pardoseala aplicati banda de etansare Ceresit Cl152
  -montati gresia si plinta din gresie cu adezivul flexibil Ceresit CM16 aducand totul la acelasi nivel din grosimea adezivului aplicat
  -chituiti placile ceramice cu chitul aquastatic Ceresit CE40

  Pentru atelier:
  -indepartati materialele putrezite si reparati golurile cu polistiren extrudat
  -intindeti o folie de polietilena mai groasa peste pardoseaua existenta
  -montati placi OSB3 de 12 (15) mm
  -folie pentru parchet de 3 mm grosime
  -parchet laminat trafic greu

  Mai simplu si mai rezistent nu se poate.

  Lasă un comentariu:


 • Parintele_Azarie
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3698.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	280,7 KB 
ID:	628567Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3703.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	252,7 KB 
ID:	628568Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3701.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	275,2 KB 
ID:	628569Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3699.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	195,1 KB 
ID:	628570Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3688.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	348,6 KB 
ID:	628571Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3696.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	284,8 KB 
ID:	628572
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3686.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	319,5 KB 
ID:	628573Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3685.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	271,4 KB 
ID:	628574Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3697.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	263,4 KB 
ID:	628575
  Am revenit. Din pacate, nu-mi pot da seama de configuratia planseului. Am facut cateva fotografii la podeaua din bucatarie, care este alaturata baii. Din ce imi dau seama, par a fi grinzi dispuse de-a latul camerei, cu o distanta de jumatate de metru intre ele, paralele cu zidul usii de la baie, peste care sunt batute placi de lemn. Asa imi imaginez ca este si la baie, doar ca acolo a fost turnata o sapa. Intr-un loc s-a spart si se poate vedea o portiune din scandurile de lemn.
  Ultima editare de Parintele_Azarie; 06.iun.2017, 23:10.

  Lasă un comentariu:


 • Parintele_Azarie
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Voi reveni in decursul acestei zile cu detaliile cerute. Pana atunci, insa, trebuie sa ma mai intreb ceva. Din pacate, lucru pe care ar fi trebuit sa-l precizez de la inceput, aceasta mansarda nu va fi folosita drept o locuinta, ci ca un atelier pentru arte plastice; iar bugetul meu este unul foarte restrans. In afara de propunerea domnului coby, nu exista o solutie mai putin costisitoare si mai usoara? Eu alesesem ideea cu sapa tocmai pentru ca mi s-a parut mai realizabila si mai ieftina. Trebuie sa mentionez ca urmeaza sa fac toata aceasta renovare singur si nu am cea mai mare experienta in domeniu. Daca nu exista, am sa merg pe propunerile oferite de dumneavoastra, dar vreau sa elimin mai intai celelalte optiuni.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
  Planul meu este să torn o sapă autonivelanta peste această pardoseala, după care sa aplic o vopsea impermeabila pentru podele.....
  Puteti sa uitati acest plan deoarece nu ofera un grad de hidroizolare destul de bun. In primul rand trebuie sa vedeti din ce este si cum este configurat structura planseului. Reveniti cu un mesaj ulterior in care sa precizati detaliile necesare si suplimentar sa ne precizati cu cat puteti sa inaltati nivelul planseului masurat de la structura din lemn ?

  Lasă un comentariu:


 • coby
  a răspuns
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Eu as zice altceva :
  -scos toata sapa sau mortarul sau ce e acolo
  -caroiaj perpendicular pus des pt placarea cu osb
  -podit cu osb 3 de 18-22
  -montat membrană hidroizolantă autoadezivă “Allweather” ceresit BT21
  -aplicat finisaj

  La pereti , razuiti de vopseaua veche , reparat , glet , amorsa si o vopsea lavabila cu teflon ( savana de exemplu ) .

  Lasă un comentariu:


 • Parintele_Azarie
  a creat un topic Renovare mansarda veche

  Renovare mansarda veche

  Buna ziua,

  Imi cer scuze daca deschid acest topic fara sa fi căutat întrebări asemănătoare în prealabil. Am am citit cateva cateva subiecte, dar cantitatea de informatii este coplesitoare, iar timpul nu mi-e cel mai bun prieten.

  Sunt in procesul de a renova o mansarda dintr-un imobil vechi (perioada interbelică), cu doua niveluri, intr-o stare relativ buna.
  În clipa de față, urmează să refac baia, care a fost inundată în urma cu un an. În această baie nu există gresie, pardoseala fiind cea veche - un fel de mortar aplicat peste structura de lemn din care e alcatuita podeaua (inainte de inundatie avea linoleum).
  Acest lucru prezintă mai multe probleme: șapa este denivelată si înclinată, nu are niciun fel de impermeabilitate, si are un aspect neplăcut.

  Planul meu este să torn o sapă autonivelanta peste această pardoseala, după care sa aplic o vopsea impermeabila pentru podele.

  Am urmatoarele intrebari:

  1. Tinand cont ca este vorba de o podea veche, din grinzi de lemn, asa cum au majoritatea caselor din acea perioada, cat de sigur este sa torn o sapa autonivelanta, din punct de vedere al sarcinii. Suprafata este de aproximativ 4,5 metri patrati si am calculat ca mi-ar trebui vreo 2 saci de 25 kg. Este un aspect care sa aiba vreo importanta? Podeaua nu e subreda, dar vibreaza cand calci mai apasat.

  2. Sapa actuala este destul de denivelata si inclintata, cu o diferenta de nivel ce depaseste 3 cm, apreciez eu. In cazul acesta, imi imaginez ca sapa pe care o torn se va strange in acea zona. Cum as putea proceda in cazul acesta? As putea turna mai multe straturi, pana ajunge totul la nivel?
  Am citit in descrierea unei sape urmatorul lucru: Pentru repararea denivelarilor mai mari de 1 cm se va prepara Primus AutoNivelant in amestec cu 30% nisip cuartos de 1 mm. Aceasta operatie se va executa in ziua anterioara turnarii.. Ce inseamna asta? Denivelarile mari pot fi egalizate cu un amestec de sapa autonivelanta si nisip, dupa care sa se toarne sapa autonivelanta propriu-zisa?

  3. Stiu ca este nevoie de amorsarea suprafetei, inainte de aplicarea sapei autonivelante. In afara de aceasta amorsa, mai trebuie pus ceva?

  4. Ca sa realizez un fel de hidroizolatie a podelei, tinand cont de faptul ca nu voi pune gresie, as putea folosi o vopsea de genul acestora - http://www.emex.ro/vopsea-clorcauciuc-pardoseli.html si/sau http://www.emex.ro/vopsea-poliuretanica-elastica.html ?
  Daca nu, ce m-ati sfatui sa fac pentru a avea o impermeabilitate a suprafetei?

  5. Si peretii trebuie reparati, deoarece in multe locuri vopseaua si tencuiala se iau. Ideea mea e sa dau jos stratul de vopsea si tencuiala, acolo unde e cazul, dupa care sa gletuiesc peretii. Am inteles ca si pentru asta trebuie amorsa - este vorba de o amorsa anume? Sau pot folosi o amorsa generala, precum aceasta https://www.dedeman.ro/ro/amorsa-uni...s-5l/p/5004320 ?
  Tinand cont ca e vorba de materiale vechi (atat vopseaua, cat si tencuiala), ar putea exista vreo problema in momentul in care gletuiesc, in sensul ca noul glet sa nu prinda?

  Atat pentru moment, va multumesc anticipat pentru ajutor si voi reveni cu unele poze si completari
  Numai bine!
Procesare...
X