Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare mansarda veche

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Renovare mansarda veche

  Buna ziua,

  Imi cer scuze daca deschid acest topic fara sa fi căutat întrebări asemănătoare în prealabil. Am am citit cateva cateva subiecte, dar cantitatea de informatii este coplesitoare, iar timpul nu mi-e cel mai bun prieten.

  Sunt in procesul de a renova o mansarda dintr-un imobil vechi (perioada interbelică), cu doua niveluri, intr-o stare relativ buna.
  În clipa de față, urmează să refac baia, care a fost inundată în urma cu un an. În această baie nu există gresie, pardoseala fiind cea veche - un fel de mortar aplicat peste structura de lemn din care e alcatuita podeaua (inainte de inundatie avea linoleum).
  Acest lucru prezintă mai multe probleme: șapa este denivelată si înclinată, nu are niciun fel de impermeabilitate, si are un aspect neplăcut.

  Planul meu este să torn o sapă autonivelanta peste această pardoseala, după care sa aplic o vopsea impermeabila pentru podele.

  Am urmatoarele intrebari:

  1. Tinand cont ca este vorba de o podea veche, din grinzi de lemn, asa cum au majoritatea caselor din acea perioada, cat de sigur este sa torn o sapa autonivelanta, din punct de vedere al sarcinii. Suprafata este de aproximativ 4,5 metri patrati si am calculat ca mi-ar trebui vreo 2 saci de 25 kg. Este un aspect care sa aiba vreo importanta? Podeaua nu e subreda, dar vibreaza cand calci mai apasat.

  2. Sapa actuala este destul de denivelata si inclintata, cu o diferenta de nivel ce depaseste 3 cm, apreciez eu. In cazul acesta, imi imaginez ca sapa pe care o torn se va strange in acea zona. Cum as putea proceda in cazul acesta? As putea turna mai multe straturi, pana ajunge totul la nivel?
  Am citit in descrierea unei sape urmatorul lucru: Pentru repararea denivelarilor mai mari de 1 cm se va prepara Primus AutoNivelant in amestec cu 30% nisip cuartos de 1 mm. Aceasta operatie se va executa in ziua anterioara turnarii.. Ce inseamna asta? Denivelarile mari pot fi egalizate cu un amestec de sapa autonivelanta si nisip, dupa care sa se toarne sapa autonivelanta propriu-zisa?

  3. Stiu ca este nevoie de amorsarea suprafetei, inainte de aplicarea sapei autonivelante. In afara de aceasta amorsa, mai trebuie pus ceva?

  4. Ca sa realizez un fel de hidroizolatie a podelei, tinand cont de faptul ca nu voi pune gresie, as putea folosi o vopsea de genul acestora - http://www.emex.ro/vopsea-clorcauciuc-pardoseli.html si/sau http://www.emex.ro/vopsea-poliuretanica-elastica.html ?
  Daca nu, ce m-ati sfatui sa fac pentru a avea o impermeabilitate a suprafetei?

  5. Si peretii trebuie reparati, deoarece in multe locuri vopseaua si tencuiala se iau. Ideea mea e sa dau jos stratul de vopsea si tencuiala, acolo unde e cazul, dupa care sa gletuiesc peretii. Am inteles ca si pentru asta trebuie amorsa - este vorba de o amorsa anume? Sau pot folosi o amorsa generala, precum aceasta https://www.dedeman.ro/ro/amorsa-uni...s-5l/p/5004320 ?
  Tinand cont ca e vorba de materiale vechi (atat vopseaua, cat si tencuiala), ar putea exista vreo problema in momentul in care gletuiesc, in sensul ca noul glet sa nu prinda?

  Atat pentru moment, va multumesc anticipat pentru ajutor si voi reveni cu unele poze si completari
  Numai bine!

 • #2
  Răspuns la: Renovare mansarda veche

  Eu as zice altceva :
  -scos toata sapa sau mortarul sau ce e acolo
  -caroiaj perpendicular pus des pt placarea cu osb
  -podit cu osb 3 de 18-22
  -montat membrană hidroizolantă autoadezivă “Allweather” ceresit BT21
  -aplicat finisaj

  La pereti , razuiti de vopseaua veche , reparat , glet , amorsa si o vopsea lavabila cu teflon ( savana de exemplu ) .
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Renovare mansarda veche

   Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
   Planul meu este să torn o sapă autonivelanta peste această pardoseala, după care sa aplic o vopsea impermeabila pentru podele.....
   Puteti sa uitati acest plan deoarece nu ofera un grad de hidroizolare destul de bun. In primul rand trebuie sa vedeti din ce este si cum este configurat structura planseului. Reveniti cu un mesaj ulterior in care sa precizati detaliile necesare si suplimentar sa ne precizati cu cat puteti sa inaltati nivelul planseului masurat de la structura din lemn ?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Renovare mansarda veche

    Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Voi reveni in decursul acestei zile cu detaliile cerute. Pana atunci, insa, trebuie sa ma mai intreb ceva. Din pacate, lucru pe care ar fi trebuit sa-l precizez de la inceput, aceasta mansarda nu va fi folosita drept o locuinta, ci ca un atelier pentru arte plastice; iar bugetul meu este unul foarte restrans. In afara de propunerea domnului coby, nu exista o solutie mai putin costisitoare si mai usoara? Eu alesesem ideea cu sapa tocmai pentru ca mi s-a parut mai realizabila si mai ieftina. Trebuie sa mentionez ca urmeaza sa fac toata aceasta renovare singur si nu am cea mai mare experienta in domeniu. Daca nu exista, am sa merg pe propunerile oferite de dumneavoastra, dar vreau sa elimin mai intai celelalte optiuni.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Renovare mansarda veche

     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3698.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	280,7 KB 
ID:	628567Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3703.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	252,7 KB 
ID:	628568Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3701.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	275,2 KB 
ID:	628569Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3699.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	195,1 KB 
ID:	628570Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3688.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	348,6 KB 
ID:	628571Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3696.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	284,8 KB 
ID:	628572
     Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3686.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	319,5 KB 
ID:	628573Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3685.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	271,4 KB 
ID:	628574Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_3697.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	263,4 KB 
ID:	628575
     Am revenit. Din pacate, nu-mi pot da seama de configuratia planseului. Am facut cateva fotografii la podeaua din bucatarie, care este alaturata baii. Din ce imi dau seama, par a fi grinzi dispuse de-a latul camerei, cu o distanta de jumatate de metru intre ele, paralele cu zidul usii de la baie, peste care sunt batute placi de lemn. Asa imi imaginez ca este si la baie, doar ca acolo a fost turnata o sapa. Intr-un loc s-a spart si se poate vedea o portiune din scandurile de lemn.
     Ultima editare de Parintele_Azarie; 06.iun.2017, 23:10.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Renovare mansarda veche

      Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
      .... am sa merg pe propunerile oferite de dumneavoastra, dar vreau sa elimin mai intai celelalte optiuni.
      Pentru baie:
      -curatati pardoseala prin slefuire mecanica pentru a elimina orce material cu aderenta scazuta
      -aplicati doua straturi de pasta hidroizolanta Ceresit CL50 (CL51), intre straturi pe muchia dintre perete si pardoseala aplicati banda de etansare Ceresit Cl152
      -montati gresia si plinta din gresie cu adezivul flexibil Ceresit CM16 aducand totul la acelasi nivel din grosimea adezivului aplicat
      -chituiti placile ceramice cu chitul aquastatic Ceresit CE40

      Pentru atelier:
      -indepartati materialele putrezite si reparati golurile cu polistiren extrudat
      -intindeti o folie de polietilena mai groasa peste pardoseaua existenta
      -montati placi OSB3 de 12 (15) mm
      -folie pentru parchet de 3 mm grosime
      -parchet laminat trafic greu

      Mai simplu si mai rezistent nu se poate.

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Renovare mansarda veche

       Va multumesc frumos pentru indicatii! Sper sa-mi reuseasca! Voi reveni cu rezultate si, dupa caz, cu posibile alte intrebari.
       Va multumesc inca o data si numai bine!

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Renovare mansarda veche

        Cu placere. Va reasteptam pe forum.

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Renovare mansarda veche

         Buna seara,

         Am revenit cu niște întrebări. În partea de atelier, pana la urma, am ajuns sa scot întreaga dușumea si am putut înțelege mai bine structura planseului. Este vorba de grinzi de 80x100, dispuse de-a lungul camerei, cu un pas de 60 cm. Între ele s-a pus pamant drept umplutura (casa e din 1900, nu perioada interbelica, așa cum credeam inițial. Am scos acest pământ până am dat de o suprafață din mortar, iar acum am un spatiu intre 2 si 5 cm până la fata grinzilor. Intrebarea mea e, pot umple acest spatiu cu polistiren extrudat, iar apoi să montez placi osb peste grinzi, peste care sa pun parchet laminat? Ma gandeam la polistiren in ideea de a înlocui pamantul si de a oferi un suport osb-ului. Imi fac griji in privința focului. Este o soluție bună?

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Renovare mansarda veche

          Asa arata podeaua, in clipa de fata Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20170630_211554.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	276,4 KB 
ID:	628692

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Renovare mansarda veche

           Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
           Este o soluție bună?
           Cel mai bine ar fi sa umpleti spatiul dintre grinzi cu vata minerala dupa care aplicati o folie de polietilena si placati cu OSB3 de minim 14 mm grosime. Peste placile OSB3 intindeti folia pentru parchet si montati parchetul laminat.

           Comentariu


           • #12
            Răspuns la: Renovare mansarda veche

            Buna ziua, va multumesc frumos, asa voi proceda! Conteaza ce vata minerala folosesc? Ma gandeam la aceste variante - https://www.dedeman.ro/ro/vata-miner...0-mm/p/6000330 https://www.dedeman.ro/ro/vata-miner...0-mm/p/6014303. Totodata, este necesara aplicarea adezivului pe placile de vata minerala? Sau le pot pune direct, fara nimic altceva?

            Comentariu


            • #13
             Răspuns la: Răspuns la: Renovare mansarda veche

             Postat în original de Parintele_Azarie Vezi post
             Conteaza ce vata minerala folosesc? Totodata, este necesara aplicarea adezivului pe placile de vata minerala? Sau le pot pune direct, fara nimic altceva?
             Puteti sa folositi orce tip de vata minerala, bazaltica sau de sticla, nu este necesar sa fixati vata cu un adeziv ci doar sa sa asezati vata direct, neindesat, intre grinzi.

             Comentariu


             • #14
              Răspuns la: Renovare mansarda veche

              Va salut,

              Dupa un an de zile, am fost nevoiti sa decopertam planseul sufrageriei pentru ca au fost infiltratii de la acoperis, care au ajuns pana la vecinii de jos. Vecinii de jos sunt in plin proces de renovare, asa ca am hotarat sa profit de moment si sa ne consolidam si noi planseele (caci trepidau puternic cand paseai), lucru pentru care as avea nevoie de parerile si sfaturile dumneavoastra.

              Planseul actual este compus din grinzi cu lungimi cuprinse intre 4,5 si 3 m, incaperea avand o forma neregulata. Pasul dintre ele este de cca 60 cm, iar dimensiunea lor este de 9x20 cm. Doua grinzi, cele dinspre zidul exterior, au fost afectate de apa si trebuie neaparat sa le consolidez. Celelalte, par a fi intr-o stare buna, dar pentru pacea mea sufleteasca, vreau sa le intaresc si pe ele. M-am gandit sa fac asta folosind dulapi de 5x20 pe care sa-i pun pe de-o parte si de alta a grinzilor, de care sa-i prind cu suruburi si piulite. Insa, am cateva probleme:
              1. Prima grinda, este lipita de zid, iar acolo nu pot decat sa pun un singur dulap. Ar afecta intr-un fel lucrul asta?
              2. Intr-un capat al grinzilor nu am de ce sa sprijin dulapii, grinda intrând in zid, fara spatiu alăturat care sa-mi permita sa introduc dulapul, ceea ce ar insemna sa ma opresc cu el la fata peretelui. Ma gandeam sa prind un suport din otel de caramida, pe care sa sprijin dulapii. E nevoie de asa ceva? Sau ii pot lasa doar prinsi de grindă, terminandu-se in zid?

              Cum as putea sa consolidez grinzile, astfel incat sa nu fie prea costisitor, dar sa-mi ofere siguranta? Am optat pentru varianta cu dulapii tocmai datorita acestului lucru.

              Un alt lucru la care ma mai gandeam, complementar dulapilor, e sa pun elemente de rigidizare intre grinzi, ca aici https://goo.gl/images/cwp8NB
              Credeti ca ar fi bine? Sau e ceva inutil?

              Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSCF6976.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	165,1 KB 
ID:	631149Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSCF6970.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	194,1 KB 
ID:	631150Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSCF6974.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	170,2 KB 
ID:	631151Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSCF6990.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	157,1 KB 
ID:	631152Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Schita planseu.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	41,5 KB 
ID:	631148

              Comentariu


              • #15
               Răspuns la: Renovare mansarda veche

               După caten se nvede in poze partea de jos a grinzilor este folosita,adică daca puneți dulapi se va ridica planseul.In acest caz este folositor sa puneți acele elemente intre dulapi.De preferat sa folosiți si holzsuruburi.in timp se slăbesc piulițele.De asemenea ar fi util sa faceți in zid loc langa grinzi sa introduceți un pic dulapii. După consolidare folosiți placi osb 3 mai groase si prindeți tot in holzsuruburi.

               Comentariu

               Procesare...
               X